čisto da pitam
Web: Titlovi.com
Kategorija: SAJT I FORUM
Ime foruma: Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
Opis foruma: Ovdje nas možete pohvaliti, pokuditi, predložiti nešto ili pitati za probleme, ali isključivo u vezi foruma. Ovo nije mjesto za potražnju prijevoda i pitanja kad će se neki pojaviti!
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=47902
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 00:32 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: čisto da pitam
Objavio: acra
Tema: čisto da pitam
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 02:53
prvo i polednje-najbolji ste ali..uvek ali-- može li se pretendovati sa prevodima koji nisu u ac3 formatu i mp4 iz jednostavnog razloga-NEMAM PARA da nabavim comp sa velikim ekranom a da ne pričam o novom dvd-sa svim mogućnostima-žalosno istinito-smatram da ima puno ko ja
------------- kad ja tamo a ono međutm....
|
Odgovori:
Objavio: Nameless One
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 09:22
Prije svega, hvala na lijepim riječima i dobro došli na forum. A sada, kakve veze ac3 i mp4 imaju sa titlovima? To su audio i video formati. Pretpostavljam da mislite na izbacivanje titlova za serije, pošto od ove sezone sve serije izlaze uglavnom u mp4 formatu, a to nema nikakve veze sa nama koji prevodimo niti to možemo promijeniti. Što se tiče filmova i BRrip i DVDrip izdanja, titlovi se uglavnom poklapaju, a ako ne možete pronaći titl koji vam odgovara vrlo lako je podesiti isti. Na sajtu postoje vrlo detaljni tutoriali za to i cijeli postupak traje minuta-dva. Valjda smo ovo riješili
------------- What can change the nature of a man?

|
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 11:29
aaa ovo ipaki neko cuje.....pa kad napravite 999999% prevoda za filmove koji su u ac3 formatu-najbolji trenutno oblik digitalne obrade zvuka i combo mp4 format slike-mala kompresija skoro ko matroska-pu pu daleka joj lepa kuca-ma sve je to ok -kad sam na compu-jos moze iako je ovaj moj ekran budi bog s nama ali kad dodjem kuci-NE moze na dvd recorderu-pa onda sledi....i ti si mi neki ....nista ovo ne valja----ukratko ako moze vise
oblika xvd dvx-pise na svakom torentu ili drugom downloaderu-sto se tice prevoda-vec sam reko-najbolji ste zahvaljujuci strogoci kritike-ali veruj mi da je puno nas koji ne mozemo priustiti sebi dvd koji cita mp4 ac3 ili ne daj boze kupiti novi comp -stize zima-pa drva pa paprike....
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 12:55
Pa ok je sve to sto ne možeš da gledaš na dvd-u mp4 filmove, ali xvid možeš, tako da ti samo preostaje:
forum_topics.asp?FID=53&title=uputstva-i-programi-za-sinhronizaciju-prevoda-sa-filmom - Uputstva i programi za sinhronizaciju prevoda sa filmom
Za minut-2 središ sebi prevod i uživaš. Dvd player ti sigurno čita ac3, tako da samo skidaj xvid i to je to. I naravno 
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 14:44
Ma ovo je bila samo moja želja da ne sernjam vise koliko ste dobri-ali ja i niko oko mene nema dvd plajer koji podrzava ac3 format-format sinhronizacije sa sistemom podele zvuka-izato i pisem ne mozes podesiti titl ako ti zvucni filter ne ide u format dvd playera-lako bi ja to na poslu na compu-nema veze-ako se ikad iko seti-Ne ac3 i mp4-a matrosku boze sacuvaj-(mada ko ce izaci sa iskusenjem kad vec imas nekoliko fimlova i trebas se polomiti da im napravis titl-a ono razbija ac3 zvuk a o sliki da ne pricam ako je u 264)-zelja i nista vise-veeeeliki pozdrav
|
Objavio: Nameless One
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 14:57
Ne razumijem kakav je to DVD player koji ne čita AC3 To bi trebalo da čita svaki jer je to uobičajen format zvuka. Sa DTS-om i nekim drugim kvalitetnijim zvučnim codecima je druga priča. To ne čita svaki, ali AC3, AAC, MP3 bi trebao svaki da čita. Ja sam sebi nabavio media player i riješio sve probleme Nema tog codeca, audio ili video, koji ne čita. Cijena? Prava sitnica. Oko 100 eura
------------- What can change the nature of a man?

|
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 16:31
joj joj pretvori se ovo u polemiku a to mi je bio najmanji cilj-jednostavno moj dvd player i oko 80% posto ljudi oko mene nema dvd player sa citanjem ac3 formata AAC imam-jbga-tako je kako je-100 eura=tri metra drva-pozzzzzzz i da ste mi zivi i zdravi-
|
Objavio: Kampfar
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 17:23
Za rođendan čoveku DVD da kupimo i 80% iz okoline na kućni bioskop da dođu  Skidaj AVI i ne možeš da omašiš, pušta ga i šporet.
------------- https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -
I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
|
Objavio: filips88
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 17:50
Hahahaha lud si kampfar :) Kapiram sta hoces da kazes.U pravu si i ja imam neki krs od dvd-a i cita mi od 50 filma negde oko 6 sa prevodom....jeftina marka :) teletech.Mada ranije sam kupovao po tezgama filmove kod jednog cicu i svaki film mi je citao na dvd...ne znam preko cega skida covek,moguce da je preko sajtova direktno primer oneclickmoviez,filmskimaraton,milversite...(valjda nije zabranjeno sto sam napisao ) Zato blu-ray i nema brige 20000din i sve ce da cita 
|
Objavio: Kampfar
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 18:00
|
I ja imam kante koje citaju samo avi format. Nekad nece ni to jer jer rezolucija filma ''wide'', iako je avi. Za ostalo ni ne pomisljam... tako da lepo nabavis neki avi converter tipa xilisoft ili sta nadjes, prebacis mp4, mkv itd. u to sto hoces, moze i rezolucija da se podesi i toliko.
------------- https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -
I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
|
Objavio: bobiska
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 18:58
|
Čovek jednostavno nije ukapirao da nikakve veze nema format filma, njegov kućni budžet, budževina od dvd-a... sa samim prevodom, ako upotrebi link koji mu je dao @icemaher.
Znači, skini divx sa stereo zvukom, pa ako ti se ne gađa titl slučajno, potroši par minuta na onom linku. Veruj mi, mnogo je lakše nego čukati prevod 10 sati.
|
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 20:52
eh ah oh -ORION-mi prvo bio video-4glave-nikad trake nije pojeo-pa aj kupim i monitor ORION za 486-IBM-to je ono pre pentiuma-kad se u normalna vremena hdd merio megabajtima-ni na kakav nacin ga nisi mogo unistiti-polit pivom,pao najmanje 10 puta zbog resident evila 2-i svaki put nakon pitanja jebasmo li mu sad majku-on klik-zvrk-radi-aj doslo vreme dvd playera-ORION-nisam ni pomisljo na drugo-tranzistorac-METALNA LADICA ZA DISK-PREDPOJACALO IMA-uvila mi se komoda od njega-ko ga brusilicom ispila za manje od 10 min-plaćam 5 dvd-uređaja-super lepkom zalepili puknut dvd jurasic parka-on glop-brump-pusti film-i ko sad da na njegovom mestu gleda plasticnu skalameriju koju ne smes ni krivo pogledati a kamoli masnim rukama operirati-ETO TO JE NAJVISE ZBOG CEGA I ZASTO kad moramo u detalje-neeeema vise ovakvog-dzabe pare
|
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2012 u 20:02
Ma sve sam ja ukapiro-jednostavno procitaj moj zadnji odgovor -NOSTALGICAR-ali sa razlogom-NEMA MOJ BRATE VISE OVAKVIH KAKAV MENI SLUZI ZADNJIH 15-AK GODINA-I jednostavno uređaj nema ni jednu opciju za kompresiju ni za odabir formata između slike i zvuka CITA XVID I MP3-i to je to-moja je molba bila samo da u slucaju da ti postovani translatoru budes u nedoumici oces li skiniti zadnju verziju filma koji ima AC3 ili mp3-odaberes ovu drugu-a dođi kod mene kući-pa da vidiš šta je kvalitet uređaja-ovi novi su samo stvoreni da poboljsaju finansijsku situaciju zemlje iz koje dolaze-i da te smore onoliko koliko je ulozeno u njihovu reklamu -NE DAJ BOZE DA SLUCAJNO STAVIS DISK U NJEGA-A DA IMA SAMO OTISAK PRSTA-ZNAS KAD CE GA POKRENUTI-JUČE A MOŽDA PREKJUČE-NAPOMINJEM DA NISAM NIMALO ZALJUBLJEN U MOJ STARI UREĐAJ-NEEEEEGO JE OVO NOVO STVARNO KRŠ OD KRŠA PA PUTA DESET NA TREĆU
|
Objavio: nandorkov
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2012 u 15:34
Čisto da pitam! Često nadjem i skinem filmove,a posebno serije koje su u HDTV-480p formatu,koji doduše daje veoma kvalitetnu sliku.Moj problem je u tome što zaista veoma reko mogu naći prevode za te takve filmove-serije. Da li mi možete dati savet,koji prevodi su slični pomenutom formatu? Inače najbolji ste a to nije samo kompliment nego činjenica!Veliko hvala!
|
Objavio: Sentinel
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2012 u 18:06
|
Prijevodi su samo tekstualne datoteke, nemaju veze s vrstom kodiranja video zapisa osim vremenske usklađenosti, a to tebi zapravo i treba. Imaš hrpu vodiča kako se usklađuje prijevod s određenim releaseom, čak i cijeli podforum namijenjen tome, potraži.
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
|
Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2012 u 20:05
|
HDTV.XviD-AFG odgovara većinom
|
Objavio: cersei
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2012 u 23:40
decko a sto ne spojis komp s tv-em.. dvd player mos bacit u smece i sve ce ti fecerat
|
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2012 u 10:57
cersei piše:
decko a sto ne spojis komp s tv-em.. dvd player mos bacit u smece i sve ce ti fecerat
|
To se i ja stalno pitam. Treba samo malo kabla, a ako je tv daleko od kompa, svaki stari lap top završava taj posao za sva vremena. I nema daljh izdataka.
|
Objavio: gacci
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2013 u 09:17
Imam jedno malo pitanje u vezi formata. Pošto imam epizodu jedne serije u HDTV.XviD-AFG[ettv] a engleski prevod obično izlazi samo u HDTV.XviD-AFG. Da li je to isto ili ima nekih razlika? Pitam pošto bih želela da prevedem tu epizodu, ali pošto još nije izašao engleski prevod ne mogu da uporedim...
------------- Carpe diem :)
|
Objavio: Salvador
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2013 u 09:44
ettv je uploder
|
Objavio: gacci
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2013 u 09:44
A ok Hvala
------------- Carpe diem :)
|
|