Pitanje!
Web: Titlovi.com
Kategorija: SAJT I FORUM
Ime foruma: Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
Opis foruma: Ovdje nas možete pohvaliti, pokuditi, predložiti nešto ili pitati za probleme, ali isključivo u vezi foruma. Ovo nije mjesto za potražnju prijevoda i pitanja kad će se neki pojaviti!
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=44784
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 06:08 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Pitanje!
Objavio: uco73
Tema: Pitanje!
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2011 u 05:01
Volio bih da mi administrator foruma, ili neko nadležan, objasni šta je toliko loše u mojoj obradi sa hrvatskog na srpski za film Dark Water(japanska verzija). Prijevod je identičan onom kojeg sam obrađivao, pa zašto i on nije okarakterisan kao loš? Ako imate problema sa mnom, kažite slobodno, da znam da ubuduće svoje radove zadržim samo za sebe.
------------- Zdrav čovek ima 1000 želja, a bolestan samo jednu!
|
Odgovori:
Objavio: Movie Master
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2011 u 08:27
Prvi put vidim tvoju obradu hrvatskog titla i prvo što pada u oči je da je i dalje sve u infinitivu, kako govore i pišu Hrvati, zatim zaostaci iz or. titla na hrvatskom tipa: vidio umesto video, što umesto šta... Zatim konstrukcija rečenica istovetna hrvatskom:
548 01:06:31,587 --> 01:06:34,579 Vidim da te Ikuko treba. (Vidim da si potrebna Ikuko)
549 01:06:34,824 --> 01:06:38,487 I da ti trebaš nju.To je sve. (I da je ona tebi potrebna. To je sve)
Dovoljno razloga da se smatra lošom obradom sa HR na SR. A da li ćeš postavljati svoje "radove" ili ne, to je samo tvoja stvar.
|
Objavio: uco73
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2011 u 11:37
E, dobro! Sad mi objasnite koja riječ u oba navedena primjera označava infinitiv. Koliko ja znam riječi u infinitivu zabršavaju na TI ili ĆI. Kažete zaostala riječ poput "vidio" umjesto "video". Na koliko sam ja prijevoda nailazio sa takvim i mnogo gorim obradama, gdje je zaostajalo "tko", "glede toga" i sl., pa ih niko nije okarakterisao kao lošim. Ali, nema veze. Jasno mi je.
------------- Zdrav čovek ima 1000 želja, a bolestan samo jednu!
|
Objavio: iromafia111
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2011 u 21:56
uco73 piše:
Ako imate problema sa mnom, kažite slobodno, da znam da ubuduće svoje radove zadržim samo za sebe.
|
Ovakvi su mi najbolji. Već vidim da će sajt opet propasti zbog nedostatka titlova.
-------------

|
Objavio: AESON
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2012 u 16:00
Ma kakvi, čoveče! Ne sekiraj se iron, ako čovek smatra da je oštećen neka čini kako smatra da je najbolje. A DIVX TITLOVI neće propasti zbog takvih ljudi, jer... Uvek će biti novih koji će se priključivati da budu prevodioci. Kvantitet rađa kvalitet, a kvlaitet znači uspeh!!!
|
|