Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - dokumentarci
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o dokumentarnim filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=41957 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 21:04 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Through the Wormhole (2010)Objavio: Kneginja
Tema: Through the Wormhole (2010)
Datum objave: 10.Srpanj/Jul.2011 u 04:34
Autor: Geoffrey Sharp Žanr: Dokumentarni, Obiteljski, Misterij Država: USA Jezik: Engleski Trajanje: 60 min / 45 min / 2 sezone
Narator: Morgan Freeman
Serija poziva gledatelja na putovanje sa Morganom Freemanom koji nastavlja tamo gdje je Carl Saganov 'Cosmos' stao u istraživanju novih granica.
Američki glumac, dobitnik Oscara i svemirski entuzijsta Morgan Freeman je domaćin, narator i eksluzivan producent ove serije koja se bavi istraživanjem najveličanstvenijih misterija univerzuma, pokušavajući odgovoriti na pitanja kao što su: Da li smo sami?, Postoji li život na drugim planetama?, Odakle smo došli? Da li je putovanje kroz vrijeme moguće?, Postoji li život poslije smrti? itd.
Serija uključuje najnoviji rad NASA-e i privatnih tvrtki koje istražuju svemir, kao i najnovije teorije futurista i fizičara u vezi crnih rupa, kolonizacije planeta, teorija struna i još mnogo toga.
Objavio: dilan_dog
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2013 u 20:46
Je l to počela četvrta sezona? Sve mi se čini da jeste. Pa daaa, evo izašla je i treća epizoda. Can We Survive the Death of the Sun. Mmmmm, interesantno. Nego, je l neko možda video Ljubicu?
------------- I have another question. Have there been any other zombies in your family?
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2013 u 21:16
Ajme, šta ću sad! < Nisu ovo naočare za sunce, to je neuspelo prerušavanje jer ne postizavam. Radim Dark Age i nadala sam se da ću posle da odradim jedan film i seriju Human body - i šta sad da radim? Možemo da podelimo prevod, ako ti se brzo gleda ili da ostane da je razvučem na celo leto... ili možda mogu i noću da prevodim
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2013 u 21:41
Gde si bre Ljubice, nema te sto godina bre.
Kakav bre film? Nemoj to nikako, ko Boga te molim. Ti da trošiš vreme na kojekakve filmove, ma ne dolazi u obzir bre. Film ćemo mi da precrtamo. Ljudsko telo? Šta je to? Ima li tu golih cica? Šalim se. Noću kažeš? I opet. Ništa. Čekaćemo. Osećam da će ovo biti dugo i smorno leto.
------------- I have another question. Have there been any other zombies in your family?
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2013 u 22:02
Imaš dve varijante: da radiš sa mnom Through the wormhole ili da mi prevedeš film Harrison Bergeron (1995). Nije ga niko uradio, a ja htela još odavno da ga gledam, pa sam tela ... nešto sam tela?! Inače film na prvi pogled izgleda malo smorno i staro, ali nije i ima dobru poruku, ko pogleda znaće. Imam valjda i ja prava da zakukam za neki prevod Inače će ovo biti dugo toplo leto
Objavio: bojanadj
Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2013 u 11:28
LjubicaSP piše:
Human body
Mila, na koji misliš? Moji prvi prevodi su bili prevodi za http://www.imdb.com/title/tt0200346/?ref_=fn_al_tt_5 - The Human Body (1998) (TV Mini-Series) Nisu valjda toliko loši da moramo ponovo da prevodimo?!
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2013 u 11:46
Naopako, taman posla! Ovo je serija iz 2011. Amir mi predložio, ali izgleda moraće još malo da sačeka
Objavio: bojanadj
Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2013 u 11:48
Ma, pazi. Prvi su- nije uvreda i da moraju ponovo
Samo polako
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: Kneginja
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2013 u 19:28
Prevode za 4 sezonu radi LjubicaSP
1 epizoda je vec http://titlovi.com/titlovi/through-the-wormhole-166431/ - TU
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Datum objave: 06.Rujan/Sep.2013 u 22:28
Četvrta sezona je gotova Di si Dilane? Kakvi su utisci? Vidim da ću onaj film morati sama da prevodim
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2013 u 00:55
Em mi je omiljena tema, em omiljeni glumac , veliko hvala LjubicaSP
Objavio: Rendgen Tehnicar
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2013 u 10:36
Zahvaljujem se koleginici Ljubici, na odličnim prevodima ove izuzetno zanimljive serije. Pozz. R.T.
------------- Šta je najlepše na svetu? SLOBODA Šta je najjače na svetu? LJUBAV Šta je naoštrije na svetu? ISTINA
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2013 u 17:22
Au, što smo popularni opet naslovna strana! Hvala drage kolege
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2013 u 19:41
Odlična sezona. Izdvojio bih 5. epizodu kao, ovako, najinteresantniju.
Ljubice, šta da ti kažem, od hvala nemaš ama baš ništa. Koji film moram da prevedem?
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2013 u 21:01
dilan_dog piše:
Odlična sezona. Izdvojio bih 5. epizodu kao, ovako, najinteresantniju.
Ljubice, šta da ti kažem, od hvala nemaš ama baš ništa. Koji film moram da prevedem?
Razmišljala sam da ti napišem posvetu kod pete epizode, ali to je ozbiljna serija, a ja ozbiljna žena Ne moraš ništa, ali bilo bi lepo od tebe, inače ću morati sama i biću tužna, da znaš Pogledaj par postova gore - htela sam film Harrison Bergeron (1995) Možda na prvi pogled ne izgleda nešto, ali je u stvari zanimljiv i ima sjajnu poruku. Pa ti vidi
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2013 u 11:55
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2014 u 18:49
Počinje peta sezona Biće i prevoda, ali ne naročito brzo. Prvo treba da završim seriju na kojoj sad radim, a vidim i da je transkript za prvu epizodu očajan tako da će potrajati.
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2014 u 15:26
Juhuuuu Evo prevoda za 1 epizodu 5 sezone, hvala LjubicaSP
Titl mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/through-the-wormhole-182275/ - OVDJE
Datum objave: 17.Travanj/Apr.2014 u 19:53
Uskrs je za koji dan i evo nečeg vezanog za praznik i astronomiju
Uskrs – kako se odredjuje datum
Na prvi pogled odredjivanje datuma deluje jednostavno, i kad kod nekog pitate dobijete odgovor tipa “Uskrs pada u prvu nedelju, nakon punog Meseca, posle prolecne ravnodnevice”.
Zvuci jedostavno, i jeste… ali jedini problem je to sto nije tacno!
Komplikacije u odredjivanju datuma pocinju cinjenicom da bi ova recenica
treba da glasi otprilike “Uskrs pada u nedelju, nakon Pasalnog meseca“.
Pretpostavljam da se sada pitate sta je to Pasalni mesec? To je isti
onaj pun mesec iz prve recenice, ali ako mislite da je dovoljno da
izadjete napolje, vidite pun mesec (krajem marta ili u aprilu) i
odredite dan Uskrsa grdno se varate.
Postoji nekoliko razloga koji komplikuju stvari. Pre svega to je
cinjenica da se za odredjivanje dana prolecne ravnodnevice i punog
meseca ne koriste astronomska posmatranja, tj. realna slika vasione, vec
tablice. Drugi razlog, koji je verovatno najvazniji uzrok za razliku u
datumu pravoslavnog i katolickog Uskrsa, je jevrejski praznik Pasha (kad
se u pricu umesa nesto vezano za jevrejski kalendar to moze da bude
sve, samo ne jednostavno). Naravno, razlika od 13 dana u datumima
izmedju julijanskog i gregorijanskog kalendara i ovde dolazi do
izrazaja.
Jedino sto je sigurno je to da Uskrs mora da bude izmedju 22. marta i 25. aprila
– kod katolika po gregorijanskom, a kod pravoslavaca po julijanskom
kalendaru. Zbog pomenute razlike od 13 dana, od pravoslavaca Uskrs je
uvek izmedju 4. aprila i 8. maja po kalendaru koji svakodnevno
koristimo.
Više o ovome, kao da i ovo nije dovoljno možete naći ovde:
http://www.svetnauke.org/935-uskrs-kako-se-odredjuje-datum?utm_source=popularpost&utm_medium=SvetNauke&utm_campaign=singlepost&utm_content=935 - http://www.svetnauke.org/935-uskrs-kako-se-odredjuje-datum?utm_source=popularpost&utm_medium=SvetNauke&utm_campaign=singlepost&utm_content=935 http://www.svetnauke.org/935-uskrs-kako-se-odredjuje-datum?utm_source=popularpost&utm_medium=SvetNauke&utm_campaign=singlepost&utm_content=935 - kao i algoritme za izračunavanje uskrsa