Good Luck, Have Fun, Don't Die (2025)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=108014
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 02:49 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Good Luck, Have Fun, Don't Die (2025)
Objavio: Mizi
Tema: Good Luck, Have Fun, Don't Die (2025)
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2026 u 20:00
Odgovori:
Objavio: kjovo
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2026 u 13:00
|
Obavezno gledamo, ovako ovaj poster me podseca i na Galakticki vodic za autostopere
|
Objavio: brgljez
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2026 u 13:24
da, ovo ću definitvno gledati. hvala igi na finoj recenziji. rockwell mi je inače jedan od dragih glumaca, takva faca za podjebavanje nekog + glumački talent i karizma se rijetko rađa.
------------- Aaa?
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2026 u 21:16
|
Po mom misljenju ( mislim od pre ) da je Sam Rockwell neostvareni da igra Sid-a Vocious-a barem neko moje misljenje. A sto se tiice ovog filma iskreno se bas dvoumim da li uopste da se nadje na mojoj watchlist-i, mislim nije problem da dodam ali postoji veliki % da cu ga islkjuviti nakon 15-ak minuta ali ogradicu se jer moze isti fillm i da me iznenadi, u pozitivnom smislu ali videcemo
|
Objavio: TotenhemovFanatik
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2026 u 23:15
|
Ne znam da li ću da gledam, baš me ne privlači. Ali morao sam da pomenem, koiko je sad postalo moderno da filmovi dobijaju ovako glupe nazive. Uskoro će nazivi filmova da budu pola scenarija.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 08:23
|
Meni se svideo film.
Vidim ga kao mešavinu elemenata iz drugih filmova, setih se i dve epizode The X-Files-a, pa iz još dve serije oko nekih stvari ( za neke teme ima filmova koji samo to istražuju, i sviđa mi se iz jednog da je ideja iskorišćena u druge svrhe), nije mi to smetalo, ok su iskorišćeni i spojeni, Opet može i kao kritika onog što nameće današnje društvo, kako tretira pojedinca koji...
Samo uopšten utiak, neću nešto više da pišem bili bi nagoveštaji.
Hvala za prevod!
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 08:38
|
Iga reče da će ljudi film ili mnogo voleti ili mrzeti. Eto, ja se baš nađoh tu negde pri sredini, nešto malo više ka sviđanju nego obrnuto. Naveo je neke naslove kao asocijaciju, a u mom slučaju, gledajući sinopsis i tu neku koreografiju na prvu loptu, samo sam se nadao da neće biti poput Everything Everywhere All At Once sa kojim se nikako nisam povezao, a potajno sam se nadao da će biti makar na tragu fenomenalnog Don't Look Up. Na kraju mi je ponajviše zaličio na Mickey 17, film koji nije loš i da se gledati, ali nije za kućnu kolekciju i reprizu. Ako ćemo po razlomcima, od mene nekih 6,6/10 i preporuka da ga ljudi ipak pogledaju ako vole zezanje u filmu.
Šta mi je prijalo? Pre svega ono na čemu i Iga potencira - suptilna (ili ne) kritika savremenog banalizovanoig društva koje nezaustavljivo srlja u zombieland ni najmanje ne stiskajući kočnice koje ionako više ne mogu zaustaviti zahuktalu kompoziciju. Ponekad se pitam da li preterujem i da li sam previše paranoičan kada insistiram na istim stvarima, a onda mi baš legne kada vidim da još neko primećuje iste trendove i kada ih tako očigledno i konkretno izvrne ruglu. Nije olakšanje zbog situacije, ali jeste zbog potvrde. Sjajno je to Verbinski potencirao sa ekipom kreatora filma. Prijao mi je i Sam Rockwell, čovek je bukvalno rođen za ovakve uloge i ne znam nikog drugog ko bi ovo bolje i kvalitetnije izneo. Sjajan glumac. Koreografija, kamera, efekti, sve je na mestu, a ideja jeste brilljantna.
Gde se omanulo? Pre svega osećaj neiskorišćenog potencijala koji je bio ogroman. Film ima sasvim fino trajanje i očekivao sam malo više supstance i konkretnosti oko tako dobre ideje. Ne bih znao tačno da formulišem šta mi to to još fali, film je mućkalica raznih žanrova, originalan i specifičan, tako da tu nema neke univerzalne formule. Prosto je prisutan osećaj da se jedna takva ideja mogla odvesti još dalje i dublje, a šteta što nije.
Ali kao što već rekoh, zamerke nisu prevelike i mogu film preporučiti pre svega ljubiteljima zezalica. Ni oni koje žulja aktuelni trenutak civilizacije neće puno da zamere. Ali ne treba očekivati baš velika čuda ako se ja tu nešto pitam. Generalno nisam baš prevelik ljubitelj takve mešavine žanrova i (naizgled) neozbiljnosti izuzev ako to nije brutalno genijalni Don't Look Up. Sama činjenica da ovaj naslov jesam pogledao i u njemu pronašao dosta toga interesantnog, znači da se prilično uspelo u nameri.
Hvala za prevode 
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 10:20
Znači, skipovati..... Ne volim filmove koji mi melju mozak, želim gledati filmove samo sa Timotijem, Statamom i Cijenom.
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 10:35
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 11:16
Mizi treba da skipuje svakako
|
Objavio: alterego
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 13:01
|
Ako je kao Mickey preskačem
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 14:04
|
Nije baš isto. Poveznica je samo kloniranje i ta neka šašavost. Ali tematika jeste drugačija. Teško je davati preporuke za tako šarolike filmove mimo šablona. Najbolje da svako proba i proceni sam za sebe. Ako nije u pitanju bioskopski već kućni ugođaj, barem se to lako prekine i ne iziskuje troškove. Ovaj mi je tematski ipak bliži od Mickey, a navodim ga samo kao primer gde je bolji od Everything..., a zaostaje za Don't Look Up.
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 18:03
Može li netko napisati smisao filma, a ne samo dobar je i nije dobar, helou??? Da li će mi se život promjeniti natkon glijedanja ili jok? Koja je poanta svega???
Papi, ver ar jy???
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 18:39
Pitaj AI za smisao filma.
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 19:23
AlexDeLarge piše:
Pitaj AI za smisao filma.
|
Ne obavljam komjunikejšn sa demonima.
AlexDeLarge piše:
Pitaj Arsija za smisao filma.
|
Evo pitam Arsija!
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 20:22
|
Koj ti je taj? Rekoh ti, nemoj zamarati vijuge. Skipuj kao što si inače nameravao, Film je totalno demonski, morao bi ga gledati u društvu popova.
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 20:55
ar8c piše:
Koj ti je taj? Rekoh ti, nemoj zamarati vijuge. Skipuj kao što si inače nameravao, Film je totalno demonski, morao bi ga gledati u društvu popova.
|
Leleeeee.....
|
Objavio: payutti
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 21:28
|
Gde ćeš većih demona od popova.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2026 u 23:54
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2026 u 07:11
Payutti!
Samo još našem Miziju neko oči da otvori.
|
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2026 u 10:59
|
E jeste ludi sta ste navrli na Mizija. Meni film legao,volim ovakve filmove koji imaju taj neki suludi tempo,sto se tice smisla i poruke Mizi mislim da su ti Alex i Ar8c bas lepo nagovestili sta mozes da ocekujes. Naravno moram da istaknem Sam Rockwella koji je maestralan ko i uvek. Gledaj Mizi slobodno neces pasti pod uticaj demona.
|
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2026 u 12:42
Još nisam dobio sinopsis i fabulu radnje, oprezan sam, volim Rokvela, ali....
|
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2026 u 18:34
|
Sinopsis i fabula radnje:
Radnja prati čoveka iz budućnosti (glumi ga Sam Rockwell)
koji putuje u prošlost, tačnije u jedan restoran u Los Anđelesu.
Njegova misija je da spreči razvoj opasne, odmetnute veštačke
inteligencije (AI) koja preti da uništi čovečanstvo.
Ključni elementi fabule:
- Regrutacija:
Rokvelov lik uzima taoce u restoranu kako bi regrutovao grupu
"nepodobnih" i nezadovoljnih gostiju (koje igraju Hejli Lu Ričardson,
Majkl Penja, Zazi Bic, Džuno Templ) da mu pomognu u jednonoćnoj misiji
spasavanja sveta.
- Petlja vremena:
Iako liči na "Groundhog Day" (Beskrajni dan), film više koristi koncept
ponovljenih pokušaja/petlji u kojima je Rokvelov lik već 117 puta
pokušao istu misiju.
- Borba protiv tehnologije:
Film se bavi zavisnošću od pametnih telefona i usponom AI-ja,
prikazujući "algoritamska čudovišta" i horde tinejdžera zombifikovanih
od strane društvenih mreža, što film čini mračnom satirom.
Ako treba više, pitaj AI protiv koje se bori Rockwell...
|
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2026 u 19:35
ar8c piše:
Sinopsis i fabula radnje:
Radnja prati čoveka iz budućnosti (glumi ga Sam Rockwell)
koji putuje u prošlost, tačnije u jedan restoran u Los Anđelesu.
Njegova misija je da spreči razvoj opasne, odmetnute veštačke
inteligencije (AI) koja preti da uništi čovečanstvo.
Ključni elementi fabule:
- Regrutacija:
Rokvelov lik uzima taoce u restoranu kako bi regrutovao grupu
"nepodobnih" i nezadovoljnih gostiju (koje igraju Hejli Lu Ričardson,
Majkl Penja, Zazi Bic, Džuno Templ) da mu pomognu u jednonoćnoj misiji
spasavanja sveta.
- Petlja vremena:
Iako liči na "Groundhog Day" (Beskrajni dan), film više koristi koncept
ponovljenih pokušaja/petlji u kojima je Rokvelov lik već 117 puta
pokušao istu misiju.
- Borba protiv tehnologije:
Film se bavi zavisnošću od pametnih telefona i usponom AI-ja,
prikazujući "algoritamska čudovišta" i horde tinejdžera zombifikovanih
od strane društvenih mreža, što film čini mračnom satirom.
Ako treba više, pitaj AI protiv koje se bori Rockwell...
|
Hvala ti Arsi, spasao si mi život. Sve se hoće kad se može, slično kao kod Tome Kuruzovića to neko ponavljanje misije..... Film iz 2014., čini mi se, with Emilija Blant.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2026 u 00:22
Edge Of Tomorrow. Imaš i Groundhog Day i pregršt drugih "timeloop" filmova, ali ovaj nije na taj fazon i to nije glavni lajtmotiv filma. Poenta je prosta - zombiji, bacite vaše mobilne telefone, a od AI bežite kao poslovični đavo od krsta u Mizijevom rečniku.
|
Objavio: alterego
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2026 u 07:02
Objavio: klass
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2026 u 09:41
|
Nisu se bas proslavili. Pokupili su dosta toga iz raznih filmova ali nisu to obradili kako valja te smo dobili obican buckuris. Barem da je bilo makar malo humora, ali to je izgleda misaona imenica za danasnje filmadzije. Naslov obećava zabavu, ali je daleko od toga. Glavni lik je strasno iritantan. Ocena 4.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2026 u 10:15
Ako ćemo iskreno, ne privlači me naslov filma, to je makar mogla da smisli AI. Baš, baš, baš nema ideja više, crno se Nesvetomdrvetu piše.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2026 u 12:13
|
E sad se vec proseravas Mizi,kazi brate da neces da gledas i to je to,a ne cekam ovo cekam ono a u stvari nista od toga nije. Ima da gledas ovaj film i da kazes svoje misljenje ne priznajem nista drugo.
|
Objavio: tabasko-pit
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2026 u 09:48
|
Nije loše .... za izgubiti malo vremena.
|
Objavio: brgljez
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2026 u 14:53
odličan film. svašta je tu nadrobljeno unutra. slabiji početak, sredina mješano, kraj vrhunski. najbolji dio filma mi je sa susan i kloniranjem. daleko od najbolje uloge rockwella, neznam jel do njega, režije. i to mi je u principu najveća zamjerka. gledanje.
------------- Aaa?
|
Objavio: salemanija
Datum objave: 16.Ožujak/Mar.2026 u 03:01
|
Nije baš toliko dobar, ali najbolji koji sam gledao poslednjih nedelja...
|
Objavio: Markonn14
Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2026 u 13:55
|
Film je mogao da bude daleko bolji.Rokvel izuzetan kao i uvek.
|
Objavio: Freak37
Datum objave: 17.Ožujak/Mar.2026 u 22:27
|
Konacno nesto dobro za pogledati !
|
Objavio: Goran87BG
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2026 u 14:10
|
Meni odličan, glumačka ekipa kao stvorena za ovakav film. Inače volim da gledam Rockwella i Penu, sa njima se sjajno uklopila Haley Lu, humora ne manjka, kritike kuda ide naše društvo su na mestu, malo gorak ukus je što na kraju pobeđuje ćelavko, ali mozda nekad bude i nastavka...
|
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2026 u 20:30
|
Preporučujem laganu šetnju kroz Rakovički kej, Jajinačku šumu i vožnju metroooom.
Dve reči: Kata Strofa!
|
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2026 u 07:42
|
Hehe barem ti ne oduzme 2h 40 min od zivota kao neki filmovi
|
Objavio: Bobiciz
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2026 u 07:03
|
Meni je dobar film. Zanimljiv od pocetka do kraja. Bas mi je legao. Sam Rockwell kida kakva je glumcina
|
Objavio: vedran-klemen
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2026 u 21:03
|
Hehe, usporedba sa 12 majmuna stoji, ali nije mu niti do koljena na žalost... :(
|
Objavio: Corvin
Datum objave: 08.Travanj/Apr.2026 u 14:53
|
Kada se vozim u tramvaju ili busu vidim da uopće nismo daleko od događaja iz filma. Stao, mlado, sve bulji u mobitel. Jedan od rijetkih filmova u zadnje vrijeme koji se da pogledati.
|
Datum objave: 08.Travanj/Apr.2026 u 19:54
|
Šaljem pozdrave posadi sa ili iz Artemisa II.
P.S. Ima li života van planete Zemlje?
|
Objavio: marcobobby
Datum objave: 13.Svibanj/May.2026 u 14:06
|
Verbinski se vratio i to u velikom stilu. Satira SF avanture prati se netremice. Otkačen narativ samo na prvi pogled, no kada se radnja zavrti, otkrivamo niz detalja koji zvuče kao upozorenje na opasnost od tekovina savremene tehnologije. Plus i na aktuelne sociološke incidente (pucnjave na javnim mestima, a naročito u školama). Maestralno režirano, što uz promišljen, inteligentan scenario, za krajnji rezultat donosi vrhunsku zabavu u kojoj će svaki ljubitelj filma pronaći nešto i za sebe. Dodao bih i da je Sam Rockwell naprosto fenomenalan u svakoj sceni, ali pohvale i za prateći glumački ansambl. Obavezno filmsko štivo, jer ovo se ne propušta!
|
|