Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prilagodba gledanja DivXa dijagonalama TV
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Prilagodba gledanja DivXa dijagonalama TV

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Frodo2002 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Frodo2002 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Prilagodba gledanja DivXa dijagonalama TV
    Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 08:38
Pozdrav svima imam jedno pitanje i trazim pomoc ako mi tko moze pomoci...
Sa kojim programom (vrstom kodeka) i postavkama za kodiranje se moze dobiti rezultat prilikom prikazivanja avi datoteke na TV-u da se sadrzaj proporcionalno prilagodi velicini TV ekrana, tj. da ako film gledas na TVu sa 16:9 omjerom on se "razvuce" preko cijelog ekrana (sa ili bez crnih crta gore i dolje, ovisi o formatu samog video materijala) ili da ako ga dledas na TVu sa 4:3 omjerom ili nekim drugim omjerom opet prilagodi dijagonali TVa. To pitam zato jer mi se kod nekih AVIa dogadja da imam crne okomite crte sa lijeve i desne strane erana, a neki mi se prilagode/razvuku po dijagonali.
Hvala unaprijed
Na vrh
Packy View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Packy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 09:56
To može svaki plejer. Recimo Media Player Classic: desni klik na video, video frame, stretch to window, ako hoćeš da re-enkodiraš film, onda bi svaki enkoder trebalo da ima opciju Zoom, pa podesis po volji.

Ažurirao Packy - 27.Veljaca/Feb.2010 u 09:59
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 10:08
A čemu anketa???
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 13:06
Cim je pitanje onda ide u software, ne postavljas uputstvo pa da postavis temu u uputstvaConfused
Na vrh
Frodo2002 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Frodo2002 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 13:28
Hvala... naime divxove vrtim na telki sa WD-TV HD mediaplayera

a ako nesto rekodiram onda najcesce koristim AVS Video Converter (mozda imas koju bolju ideju?!) on doista ima pan/zum funkciju ali mi koji puta ostaju vertikalne crne linije na kraju sa ljeve i desne strane kada i to samo kada gledam na telki u 16:9 formaru slike, kao da ju po horizontali nece razvuci do kraja, kada gledam na kompu nema problema jer u playerima sve mozes podesiti.

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 13:37
Jel taj player nema opcije za 16:9 i 4:3 podesavanje?
Jel to ovaj player: www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9019609

Aj kad vec imas ovaj player, reci mi kakav je prikaz titlova, jel font mozes da podesavas, poziciju gore - dole, velicinu fonta, kvacice prikazuje li?
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 16:11
Originalno postovano od strane Frodo2002 Frodo2002 piše:

Hvala... naime divxove vrtim na telki sa WD-TV HD mediaplayera

a ako nesto rekodiram onda najcesce koristim AVS Video Converter (mozda imas koju bolju ideju?!) on doista ima pan/zum funkciju ali mi koji puta ostaju vertikalne crne linije na kraju sa ljeve i desne strane kada i to samo kada gledam na telki u 16:9 formaru slike, kao da ju po horizontali nece razvuci do kraja, kada gledam na kompu nema problema jer u playerima sve mozes podesiti.

Trebalo bi da je tu problem pogrešno formatiranje slike, tj. stranice imaju nepravilan odnos, visina slike ne dozvoljava da se slika raširi na ceo ekran. To je veoma čest slučaj sa divx filmovima jer riperi ne znaju da podese program kojim ripuju sa DVD-a. Malo ću da proširim priču jer će biti korisno mnogima, naime za puštanje divx filmova na kompu koristim winamp i to zato što se kod njega odmah vidi u full screen modu da li je slika pravilnog formata. Ako postoje uspravna crna polja sa obe strane slike, format je pogrešan. Za korekciju koristim AviReComp zato što radi u dva prolaza sa XviD kodekom i to:

1.Posle unosa filma i određivanja izlazne veličine fajla (ako je samo korekcija slike ostavljam istu veličinu)...

2.idem na polje "dodaci" u kome su dve opcije za korekciju slike, kropovanje i dimenzije slike...

3.ako je slika enkodirana sa crnim poljima sa strane ili odozgo i odozdo, opcijom kropovanje odsečem ta crna polja i kliknem ok...

4.ako nema crnih polja već je samo slika nepravilnog formata...

5.otvaram opciju "veličina" gde izlazi prozorčić sa dimenzijama posle kropovanja (ili bez), pogledam širinu slike i prema njoj, zavisno od formata slike (16:9, 4:3, 16:10), kalkulatorom izračunam potrebnu visinu slike i to unesem u potrebna polja (ne može direktan upis već strelicama gore-dole). Ima i preview opciju gde može da se vidi dobijeni rezultat pre unošenja u zadatak obrade.

Tako se dobija pravilan format slike koji se dobro vidi i na kompu i na TV-u.

Ako želim da smanjim veličinu izlaznog avi fajla uglavnom je obavezno smanjivanje dimenzija slike sa recimo 640x360 na 608x348 (608x350), da kompresija sa recimo 900Mb na 700 ne bi napravila zrnastu sliku. To nije preporučljivo za filmove trajanja više od 120min kao i za filmove sa 5.1 zvukom.

Na vrh
Frodo2002 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Frodo2002 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 17:17
Po zadnjem oficijelnom firmware-u sa WD stranica nema mogucnosti podesavanja oblika i vrste fontova za titlove niti pozicioniranja, player ti ih smjesti pri dnu ekrana kao i na originalnim DVD i meni su OK i uvijek citljivi bez obzira na format slike koju gledam. Najbolja stvra kod tog playera je to sto da sto god da prikljucis na njega od svih vrsta videa i audia pa sve do slika i animacija sve vrti a tek mkv-cista rapsodija.
Ima 2 USB-a za ulaz, HDMI i composite za izlaz, mrezu... a sto ti vise treba?!?
Ja sam JAKO zadovoljan!!!
Na vrh
Frodo2002 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Frodo2002 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 17:20
HVALA "Movie Master" na iscrpnom odgovoru probat cu se poigrat sa AVI ReComppa pa da vidimo rezultate...
Na vrh
Frodo2002 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Frodo2002 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 17:21
odgovor  icemaheru, to ti je taj sa tog linka koji si napisao!

Ažurirao icemaher - 27.Veljaca/Feb.2010 u 18:02
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 18:03
Originalno postovano od strane Frodo2002 Frodo2002 piše:

odgovor  icemaheru, to ti je taj sa tog linka koji si napisao!
Hvala, a jos nesto sam te pitao, ako imas vremena odgovori, imam nameru da kupim taj playerBig smile
Znaci, reci mi kakav je prikaz titlova, jel font mozes da podesavas, poziciju gore - dole, velicinu fonta, kvacice prikazuje li, kakav audio izlaz ima, jel 5.1 ili je samo stereo???

Ažurirao icemaher - 27.Veljaca/Feb.2010 u 23:16
Na vrh
Frodo2002 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Frodo2002 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2010 u 11:21

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Hvala, a jos nesto sam te pitao, ako imas vremena odgovori, imam nameru da kupim taj playerBig smile
Znaci, reci mi kakav je prikaz titlova, jel font mozes da podesavas, poziciju gore - dole, velicinu fonta, kvacice prikazuje li, kakav audio izlaz ima, jel 5.1 ili je samo stereo???

-------------

Po zadnjem sluzbenom firmwareu nema mogucnosti podesavanja fontova niti po visini, sirini i vrsti, "nase" znakove prikazuje ali koji puta moras prepravljati kodnu stranicu fontova tako da ih player skuzi. Uglavnom ja sam zadovoljan sa prikazom i citljivoscu titlova, nadam se da ce te sitne nedostatke popraviti u nekom novom updateu firmwarea jer izlaz svakih mjesec-dva. Audio izlaz ima chinc (composite) stereo neki modeli imaju i opticki digitalni izlaz i mrezu, HDMI, SCART i dva USB-a.
Sve u svemu ja sam zadovoljan jer "vrti" sve sto mu dam od avi, mpeg, mkv... audio sve vrste, slike takodjer... meni jako dobra stvar!

Ažurirao icemaher - 28.Veljaca/Feb.2010 u 12:38
Na vrh
Frodo2002 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Frodo2002 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2010 u 08:33
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Trebalo bi da je tu problem pogrešno formatiranje slike, tj. stranice imaju nepravilan odnos, visina slike ne dozvoljava da se slika raširi na ceo ekran. To je veoma čest slučaj sa divx filmovima jer riperi ne znaju da podese program kojim ripuju sa DVD-a. Malo ću da proširim priču jer će biti korisno mnogima, naime za puštanje divx filmova na kompu koristim winamp i to zato što se kod njega odmah vidi u full screen modu da li je slika pravilnog formata. Ako postoje uspravna crna polja sa obe strane slike, format je pogrešan. Za korekciju koristim AviReComp zato što radi u dva prolaza sa XviD kodekom i to:

1.Posle unosa filma i određivanja izlazne veličine fajla (ako je samo korekcija slike ostavljam istu veličinu)...

2.idem na polje "dodaci" u kome su dve opcije za korekciju slike, kropovanje i dimenzije slike...

3.ako je slika enkodirana sa crnim poljima sa strane ili odozgo i odozdo, opcijom kropovanje odsečem ta crna polja i kliknem ok...

4.ako nema crnih polja već je samo slika nepravilnog formata...

5.otvaram opciju "veličina" gde izlazi prozorčić sa dimenzijama posle kropovanja (ili bez), pogledam širinu slike i prema njoj, zavisno od formata slike (16:9, 4:3, 16:10), kalkulatorom izračunam potrebnu visinu slike i to unesem u potrebna polja (ne može direktan upis već strelicama gore-dole). Ima i preview opciju gde može da se vidi dobijeni rezultat pre unošenja u zadatak obrade.

Tako se dobija pravilan format slike koji se dobro vidi i na kompu i na TV-u.

Ako želim da smanjim veličinu izlaznog avi fajla uglavnom je obavezno smanjivanje dimenzija slike sa recimo 640x360 na 608x348 (608x350), da kompresija sa recimo 900Mb na 700 ne bi napravila zrnastu sliku. To nije preporučljivo za filmove trajanja više od 120min kao i za filmove sa 5.1 zvukom.

VELIKO HVALA
Movie Masteru onaj programcic AviReComp je super. Jako dobro rjesava probleme prilagodbe formata video materijala svim vrstama TV ekrana i monitora, a ima jos nekih stvarno ok fora za druga podesavanja... HVALA jos jednom.

Ažurirao icemaher - 06.Ožujak/Mar.2010 u 14:02
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2010 u 14:06
Kad nekog zelis da citiras(quote), idi na njegov post i imas ono citiraj:

Ažurirao icemaher - 06.Ožujak/Mar.2010 u 14:06
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.