Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Predlog
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zatvorena temaPredlog

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Direktni link do posta Tema: Predlog
    Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 14:27
Predlažem voditeljima i forumu, da se počne primenjivati pravilo koje najstrože zabranjuje vređanje, namerno provociranje, i pozivanje na rasnu i/ili versku mržnju. Svim "sportskim komentatorima", "selektorima" i ostalim "poznavaocima" prilika i neprilika u svim sportovima poručujem sledeće: Idite lepo na SOS kanal pa tamo objašnjavajte zašto se desilo ovo ili ono i zašto naši sportisti nemaju osećaj "patriotizma" u srcima. Odmah da kažem da ako je patriotizam ono što su pojedinci pominjali u proteklih par dana-daleko mu lepa kuća. Ovo je forum posvećen filmu, serijama i najvažnije od svega-prevodima. U tom cilju, možda bi bilo dobro ukinuti rubruke vezane za sport i na taj način napraviti više prostora za neke teme koje neće izazivati toliko polemike(nepotrebne naravno).Hvala.
live long and prosper
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 15:16
Originalno postovano od strane taxidell taxidell piše:

U tom cilju, možda bi bilo dobro ukinuti rubruke vezane za sport i na taj način napraviti više prostora za neke teme koje neće izazivati toliko polemike(nepotrebne naravno).Hvala.

I još jedan glas ZA.Clap
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 15:23
Pa mislim da nije stvar u temi "sport" već u pojedincima koji često imaju takve ispade...Pa svađa je bilo i u "dnevnik gledanja filmova" a bilo bi glupo da se taj podforum ukine, zar ne?....Nisam za, jer glupo je radi pojedinaca ukidati cijeli podforum...Smile
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 15:27
Zato postoji opcija --prijavi--, pa upišeš grehe jeretika na koje se pozivaš, umesto pukog iritiranja i ograničavanja tuđeg govora kada ne postoji ili se istroši validna argumentacija sa sagovornikom.

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 15:47

Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

... ili se istroši validna argumentacija sa sagovornikom.

"Validna argumentacija"? Ne budi smešan...molim te.

@ Kolega vanjski, u temi "dnevnik gledanja filmova" još niko nije rekao da određeni film ne može da ti se svidi jer si druge boje kože ili nemaš "genetske predispozicije" za to. Rasprava o filmovima je jedno, a u zadnjih nekoliko dana, rasprave o "sportu" nešto sasvim drugo. Ovo drugo izaziva netrpeljivost i podstiče pojedince da iznose mišljenja koja valjda nigde drugde ne smeju.

live long and prosper
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 15:55
Patriotizam, hmmm! Zar nije to zamjenska rjec za ono koje poznajemo kao nacionalizam?
Najstroze kazne za nacionalite, +10 ZA, pogotovo oko sport.
Jeste sport postao kulturna zamena za rat, ali ipak ima sudije.

I sportisti su obicni ljudi koji su zaposleni za mesecnu nadoknadu u neki klub (privatna firma, ili drzavna firma "reprezentacija" koja kao i sve ostale drzavne firme = nema pare), ali kad u konfekciski pogon neko pogresi kosulja se baca u smece (ne i radnik, mozda ako previse gresi skrate mu pare na kraju godine), tako da svako ko vredja sportiste je glupi idiot!

PS: Ali, obozavam kontrati se s IQ=50 idiotima naciniolisticke prirode, i kad budem naisao na patriotizam-isticki komentar bas zelim slobodno streljati ga u srece bez da mi niko preti banom za odgovore ili prigovore.
PS2: Ostavimo da se rat odvija preko sportske teme i zelene terene jer to je i cilj spotova (znam da iznad 50% ljudi ima osecaje dok gleda sport, to je taj problem koji svi mi na balkanu imamo kao nasljedjenu bolest), samo da se ne odvija u zivo. Traziti da taj osecaj imaju drugi ljudi (u slucaju sportiste) je jednako na fasizam.

Ažurirao prijatel-MKD - 21.Rujan/Sep.2011 u 15:58
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 17:13

@ Kolega vanjski, u temi "dnevnik gledanja filmova" još niko nije rekao da određeni film ne može da ti se svidi jer si druge boje kože ili nemaš "genetske predispozicije" za to. Rasprava o filmovima je jedno, a u zadnjih nekoliko dana, rasprave o "sportu" nešto sasvim drugo. Ovo drugo izaziva netrpeljivost i podstiče pojedince da iznose mišljenja koja valjda nigde drugde ne smeju.

Ma kužim ja to kolega, ali glupo mi je da se cijeli podforum "gasi" zbog pojedinaca...Treba njih kazniti ne ostatak koji je nedužan.
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 18:58

Evo kako je kada lična netrpeljivost dovede do situacije kada se dalje ne može. a da neko ne bude kriv. Previše neodmerenih reči u previše tema prelamaju se na nečemu gde stvarno nije trebalo. Ja ne mogu da tvrdim da je bilo ko u priči koju sam pomno pratio pričao govorom mržnje. Normalno da je više nego čudno da reprezentaciju Francuske čine svi crnci osim trenera i fizioterapeuta, ali to ne znači da su oni loši, valjda suprotno, to su im najbolji koje imaju. Najbolji atletičari i košarkaši su crnci, tako da je sve ovo bezveze. Ne mogu tako lako da se složim sa zabranom koja može lako da bude mač sa sto oštrica. Procenjivanje negativnog nacionalizma, tj. patološkog vida istog je previše škakljiva i njome se najčešće bave političari,  ljudi koji kod mene baš i nemaju nekakvog kredita. 

outside je u pravu, previše sam neodmerenih svađa "gledao" na forumu da bih bio siguran da je sportska tema bila kap koja je prelila čašu. Pročitajte još jednom i videćete da je sve u redu, osim neodmerenosti koja krasi određene ljude sa našeg sajta.

P.S. Iz dna duše sam protiv svakog čoveka na svetu koji smatra da boja kože ili nacionalnost ima nekakve veze sa predispozicijama prema učenju, sportu...uopšte napretku, ali vas molim da razmislite o ZABRANAMA. Tako se ništa ne postiže, samo se produbljuje jaz između ljudi i ubeđenja. Pre bih vas zamolo za manje cinizma i defetizma uopšte U SVIM TEMAMA FORUMA . A da, bilo bi poželjno i da se međusobno više poštujete, a i da se redovno "pročitate" pre nego što krenete sa svađama. Stvarno se osećam loše kada ovo čitam, kao da gledam kontakt emisije na televiziji...koje inače ja više ne gledam...čak ni one kada se priča o obrazovanju.

Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 19:04
Originalno postovano od strane mahoni mahoni piše:

Ja ne mogu da tvrdim da je bilo ko u priči koju sam pomno pratio pričao govorom mržnje.

Hvala, znači da neko ipak čita ono što stvarno piše. Smile

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 19:20

To je onaj problem koji je darije pomenuo u nekoj od molbi/uputstava za odnos prema novim članovima, pogotovo u temi o potražnji prevoda. Napisana reč deluje mnogo rogobatnije od izgovorene, kada gledaš čoveka u oči i kada su te reči propraćene gestom, mimikom...

Tako je i ona rasprava otišla u pogrešnom pravcu, a da su isti učesnici sedeli za stolom uz pivce, kroz smeh i pošalice bi rasprava takođe bila žučna, ali manje i ne bi se shvatala kao u ovom slučaju. Završila bi se za 10 minuta i započela bi se druga tema, jer je ova u suštini apsolutno nebitna za naše jadne živote, ali tastatura i negledanje sagovornika su dobro poznato zlo.

Moguće da su zbog toga neki delovali malo neodmerenije nego što bi trebalo, ali je moje mišljenje da je i druga strana nepotrebno "histerično" reagovala, jer nije bilo razloga za to. I ovo je stavljeno pod navodnike, jer je histerično delovalo opet zbog nedostatka video ugođaja od koga smo na kraju, svi ovde zavisni.

Bacite se na prevođenje, narod čeka, a ovo batalite do nekog kafanskog sportskog okršaja.

Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 19:50

Predlažem voditeljima i forumu, da se počne primenjivati pravilo koje najstrože zabranjuje vređanje, namerno provociranje, i pozivanje na rasnu i/ili versku mržnju.
Ovo je bio predlog.

05.sep.2011 u 20:55 citat:"Ovo nije Francuska. Ovo je Babunarcuska. Ovo da se upregne kao stoka za plug, preorali bi Vojvodinu za 24 sata".

18.sep.2011 u 15:18 citat:"Tako da ako nemaš svoje igrače, onda navijaš za Babune što im preplavili reprezentaciju".

Izvinite, ali ovo kod mene ne prolazi ni u kafani uz pivce i grimase na licu.

U mom selu kažu:" U šali pa uvali".

Kako god...

live long and prosper
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 20:46

Predlažem voditeljima i forumu, da se počne primenjivati pravilo koje najstrože zabranjuje vređanje, namerno provociranje, i pozivanje na rasnu i/ili versku mržnju.
Ovo je bio predlog.

05.sep.2011 u 20:55 citat:"Ovo nije Francuska. Ovo je Babunarcuska. Ovo da se upregne kao stoka za plug, preorali bi Vojvodinu za 24 sata".

- Aludirao sam na njihove mišićima prepumpane igrače koji su sve poene postizali nakon 3ćeg skoka u napadu i nagurivanja naših igrača pod koš. Taman misliš da je dobro što im izašao Noa, kad ono uđe Serafan i uguravanje se pojača. Zato i ne krivim Savanovića što je promašio na kraju, jer se celu utakmicu o odbrani rve sa Diaom koji ima više mišića od Savanovićeve ukupne težine. Jer takva stoka je dobra samo za plug po mom mišljenju,a boja uopšte i nije u pitanju.

18.sep.2011 u 15:18 citat:"Tako da ako nemaš svoje igrače, onda navijaš za Babune što im preplavili reprezentaciju".

- Misleći na Francuze koji su izgubili identitet. Sećam se kada su igrali u Kruševcu, i mislim da im je tada Rižašer bio jedini crnac uz nekog pleja na zameni. Eventualno Digbe ako im je igrao. Glavni igrači su bili Loran Foare, onaj Vais, Juliano, pa onaj plej što ga zvali ''računovođa'', uglavnom sve belci. Sada je ekipa puna onih koji nemaju veze sa njima. Samim tim, primoran si da navijaš za ono što se videlo na terenu.

- Da se razumemo. Ne ulazim u polemiku. Obećao sam na prvom mestu sebi.
 Ako je neko doživeo toliku duševnu bol zbog mojih reči, i ako nema druge predrasude, ovo što piše sam mislio tada, a mislim i sada. Tako da nema potrebe preuveličavati ništa na bazi lične frustracije. Hvala.

Ažurirao Kampfar - 21.Rujan/Sep.2011 u 20:47

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 20:52
Taxi druže, izvini, ali ovoga puta ne mogu da se složim. Ja sam isto napisao post u vezi te utakmice i nije bio uopšte lep, mogao je neko i na to da se ljuti, ali sam ga ja napisao kao 42-godišnjak. Bez previše emocija, pokušao sam da budem razložan. Ne mogu mladog čoveka da nazovem rasistom samo zato što je pogrešno reagovao na nepravdu. Ja bih verovatno da imam 20-tak godina isto tako nazvao MAJMUNIMA, ali SUDIJE. Ne dozvolite da lična netrpeljivost dovede do još gore situacije. Možda samo kažnjavanje ne bih ni kometarisao, ali RASIZAM je definitivno nešto drugo. 80% mladih u Srbiji nije pošteno ni videlo , a kamoli se družilo sa ljudima drugih rasa.( Ne računam Kineze) Ne otvarajmo Pandorinu kutiju, neće valjati. A od vas samo tražim da budete objektivni i da se setite kako ste vi reagovali te večeri.
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 21:29
bez brige aca1, uvijek se digne bura oko nekog pitanja, ali sajt je iznad toga...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,211 sekundi.