Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Plane (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Plane (2023)

Plane

Plane (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Opasan Let

Godina:

2023

Žanr:

akcija, triler

Trajanje:

107 min

Režija:

Jean-François Richet

Scenarij:

J.P. Davis
, Charles Cumming

Glavne uloge:

Tony Goldwyn
  >  Scarsdale
Paul Ben-Victor
  >  Hampton
Gerard Butler
  >  Brodie Torrance
Joey Slotnick
  >  Sinclair
Tara Westwood
  >  Sydney
Lilly Krug
  >  Brie
Rose Eshay
  >  Ana Fernández
Mike Colter
  >  Louis Gaspare
Amber Rivera
  >  Maria Falco
Claro de los Reyes
  >  Hajan
Oliver Trevena
  >  Carver
Daniella Pineda
  >  Bonnie
Otis Winston
  >  RCMP Officer Knight
Yoson An
  >  Dele
Evan Dane Taylor
  >  Junmar
Kate Rachesky
  >  Flight Attendant
Kelly Gale
  >  Katie
Mark Labella
  >  Manila ATC
Remi Adeleke
  >  Shellback
Quinn McPherson
  >  Donahue

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Plane (2023)
    Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2023 u 12:25
Opis na sajtu kaže da je avion sletio u ratnu zonu, a to kaže i imdb - odmah sam ga prekrižio.

Međutim ispada da je opis laža i paralaža.
Nikakvog rata nema nego na otoku vlada bezakonje, a raznorazni naoružani plaćenici nesmetano operiraju.

Srećom sam otišao vidjeti malo detaljnije o čemu se tu radi.
Da nisam, preskočio bih film koji se iz trailera čini da je baš po mom ukusu i ono što holivudu u zadnje vrijeme nedostaje.

Odnosno, izgleda mi kao buddy akcić bez puno filozofiranja i bez dramljenja o banalnim stvarima.
I ponajviše bez šminkanja scena e ne bi li dobio oskara jer ajme tuge netko je u nekakvom ebenom ratu poginuo. Dead

Ažurirao JoxerTM - 02.Veljaca/Feb.2023 u 12:34
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2023 u 20:23
Prevode su uradili MihovilBiro ✔ i Bambula ✔
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 00:22
Možda ne bi bilo loše da je ovaj sada već odlikovani kancelar podnaslovne Bavarije Joker Tmx Bajden ili Putin da već jednom završimo to za svagda. Svet jeste cinična slika nalik pucačinama koje naziva igrama. Te glupe banalnosti ko je živ a ko ne su zaista postale licemerne. U pravu je Hitler foruma titlovi.com, kao i Rajhstag administracija. Pravi vođa bi vas platio zlatom otetim od prokletih bezubih Jevreja i otpustio onog amatera Gebelsa. Moj psihološki problem je što ne mogu da se naviknem na to i što neću više dolaziti.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 00:32
Putin? LOL
Pa nisam ja nikome zabranio gledanje ili snimanje filmova po fašističko-komunističkoj cenzuri.
Upravo suprotno, potičem ljude da iz prosvjeda namjerno gledaju ono što tiranije zabranjuju, a preskaču ono što tiranije propagiraju.
Živimo u nekakvim slobodnim državama, zar nismo?

Toliko o tome.
Odo' gledat film pa napišem kasnije ili sutra valjal' šta.
Za ostalo je tu administracija.

Ažurirao JoxerTM - 05.Veljaca/Feb.2023 u 00:38
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 07:58
Ovo mi je pre za televizijski a ne bioskopski film u koji je uloženo 25 miliona dolara. Nije katastrofičan, ako možemo zanemariti naivnosti, od onog tipa koji zna iritirati, počev od crno-bele karakterizacije (nevezano za boju kože), gde su negativci najgrđi đavoli a dobri momci bliski svecima. Scena gde se dobri kapetan, skriven u žbunju, mora držati sa obe ruke da se ne bi zaleteo u vojsku brutalnih zlikovaca, kako bi spasio svoje putnike, je van pameti. Uostalom i zlikovci, koji na prvu loptu olako ubijaju nekoliko ljudi iako ih mogu iskoristiti, zloupotrebiti u kakve god već svoje svrhe, takođe, meni bode oči, pravda se to potom nekom suludom tezom antagoniste, uz to u životu ima i gorih psihopata ali ja ovde ne vidim meru. Nema ikakvog razloga za takvo tretiranje svojih likova, šta god scenarista zamislio, može to prizemnije, ljudski, realnije. Nije ni ovo strašno, onda kada je u pitanju hard-core akcija, gde naglasak jeste na dinamici, uzbudljivim vratolomijama, ekspolizijama, mrtvih ko pleve, prštanju krvi po zidovima, u slavu filmske akcije, no The Plane prosto ne spada u tu kategoriju. Nažalost, ne ulaže dovoljno vremena ni za buddy akcić sa odnosom/dogodovištinama dva junaka, ne biva sasvim ni to, dok humora nema a teško ga je ujedno shvatiti suviše ozbiljno.

No, van toga, može ponekome biti i pristojan, potrebno mu je neko vreme da bi izašao iz svojih survival drama tonova, gde se mi vezujemo kao za dobrog kapetana, da bi potom prešao u kao napetiju akciju, bez iznenađenja, nije mi bio dosadan, vala niti bog zna kako uzbudljiv, tek, eto, u zbilja najboljem pristojna akcijica ako joj se ne priđe iole ozbilnije. Lično mi se nije dopao ič, osim orgijanja snajpera .50 cal, taj da je hteo, mogao je da potopi ostrvo. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 15:03
Aje aje, gledali smo akcijski film, a ne šekspirovu dramu ili dokumentarac.

Neću se negdje složiti jer ako nešto ne bode u oko prejako, nećemo zamjeriti holivudskim klišeima.
Evo nisi recimo spomenuo ucjenjivača pod crvenom vunenom maskom. Zbog koga se taj maskirao? Zato jer u holivudu to izgleda fora (lažem, taj je već krknut pa eto da odradi još posla).

Zamjerio si međutim "nelogično" smicanje paničara i vrištača - pa to se tako i radi. Nakon toga su putnici ko ovčice poslušali.

S druge strane potpuno si u pravu što se tiče likova i odnosa među njima, premalo im se dalo vremena, više smo gledali tehnikalije.
Prava je šteta što nam se nesretno poginula stjuardesa nije prethodno uvukla pod kožu ili što se nismo povezali sa onim nekim korejcem.
Buddy dio se razvodnio sa guranjem pilota kao nekakvog buddy alfe s kojim svi žele biti super, i kopilot, i zarobljenik, i glavna stuardesa i vođa spasilačkog tima.

Da se malo više scenarij posvetio likovima hvalio bih film na sva zvona.
Ovako ću samo na jedno, a to je da se radi o korektno odrađenom akcijskom filmu neiskorištenog potencijala.
Nije dosadan u nijednom trenutku = gledati.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 15:19
Ma, piši ti o filmu, mani ti moj utisak, ionako grešiš u bezmalo svemu (glede toga). facepalm

Kakvo očekivanje šekspirovske drame i dokumentarca, uverljivost (a ne realnost) tj izlazak iz crno-belog šablona o kojoj govorim se upravo i tiče akcijskog filma ove kategorije. Da je akciona komedija, uspeli buddy film, uopšte da je išao na to da zabavi, onda bi izostalo takvih zamerki. Ovo oko toga da se tako to radi, tj paničari i vrištači ubijaju, neću čak ni komentarisati, ti bi bio sačuvaj bože otmičar LOLLOLLOL Gomila skamenjenih civila, ionako piške u gaće na pojavu gerile, hajmo još rokati par komada da bi im tobože dokazali da smo ozbiljni. Uostalom, meni to smeta, to i rekoh, nekome može piti vodu, šta me briga uostalom za druge, pisah šta sam ja video. Approve
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 17:28
Da, istina je živa da meni nisu dopustili da držim stražu jer bih upucao nekoga.

Onda da skratimo, tebi se film ne sviđa, meni se sviđa.
Jel može tako?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 17:36
Naravno da može, taj deo nije ni bio sporan LOL tek su tvoja tumačenja mog utiska bangava Approve

Mada, kog vraga onda dižeš svako malo halabuku oko te mainstreama, pa je hollywood proliv, te je ovo-ono mediokritet, onda pa Ameri ovakvi-onakvi i trista nekih čuda, a potom ladno izjaviš da ti se ovako nešto sviđa. Beži tamo. kickass 

Meni ni iz džepa, ni u džep, kažem samo šta (sve) ne volim sa ovim filmom.

Ažurirao puppet_master - 05.Veljaca/Feb.2023 u 17:41
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 18:16
Akcija, akcija...Za ljubitelje akcionih filmova..Nije los..Ocena 6.5
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 19:40
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Mada, kog vraga onda dižeš svako malo halabuku oko te mainstreama, pa je hollywood proliv, te je ovo-ono mediokritet, onda pa Ameri ovakvi-onakvi i trista nekih čuda, a potom ladno izjaviš da ti se ovako nešto sviđa. Beži tamo. kickass

Zato što je holivud nekad izbacivao jedno zrno kukolja u žitu godišnje, a zadnjih 20 godina je obrnuto.

Srećom, neke druge kinematrografije su prepoznale "trenutak" holivudske slabosti i trude se još više, pa dobijamo filmske bombone sa raznih strana svijeta.

Ažurirao JoxerTM - 05.Veljaca/Feb.2023 u 19:46
Na vrh
homemultimediabox View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj homemultimediabox Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 20:27
Neozbljan akcioni film. Zaobići. 5/10
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2023 u 22:05
Gerard Butler u glavnoj ulozi akcije, to je već pola misterije razotkriveno. Nešto kao i u slučaju Jason Stathama. Onda još čovek pogleda trailer i ne mora da se muči sa celim filmom, sve mu bude odmah jasno

Ali bez obzira na sve, nešto vuče da se opušteno ubije veče uz proverenu akcionu materiju i retko kada razočara. Očekivanja, takva kakva su, uglavnom ispunjena. Ništa originalno, ništa neočekivano, igranje na sigurnu kartu koja obično upali. Pomoglo je i to što volim tematiku sa avionima i avionskim nezgodama. Suvi prosek, naivan do bola, koji je ponekad baš poželjan za relakasaciju.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2023 u 07:59
Baci pogled, ako želiš, na recimo Sands of Kalahari (1965), ima nešto šmeka. Možeš si jednom napraviti mini-maraton sa The Flight of the Phoenix (original, iz iste godine, jer nisam voleo savremeniji rimejk sa meni dragim Dennis Quaid-om). Ako ih već nisi gledao tj. Mahom su zapostavljeni. Mada možeš i zanemariti moje misli, ličnije je jer trenutno svako malo ponovim ili pa prvi put pogledam nešto od starijih filmova, volim to raditi tokom zime. LOL 
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2023 u 16:33
Gledam da ulovim nešto od ove novije produkcije i spakujem u gust raspored, a dosta toga je u planu. Između ostalog i da se reprizira ponešto što zaslužuje. Ovi naslovi stariji od mene "metuzalema" ipak teško da su prioritet, ali svejedno hvala na preporuci
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2023 u 16:45
Tek se nadovezah na to da voliš te filmiće sa avionskim nesrećama i čudima Smile da bih napisao nešto u temi, da se vidi da sam gledao kao neki film LOL manje kao preporuka, tek podsećanje, tematski bliski filmovi, ne gledamo na filmove isto ti i ja, ne bih te davio preporukama kao takvim. Smile Sands of Kalahari mi se pri tom i nije dopao, iskopaću neki tekst koji pisah pre 15ak godina, ako je na onom hdd-u koji je preživeo. 

Btw, upravo pozajmljujem film iz 1945. koji mi je prioritet LOL tada mi ni roditelji nisu bili u planu LOL šta ima veze, meni se ne gledaju ovi friški, nego moram svoju dozu filma da dobijem LOL
Na vrh
Simke90 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Simke90 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2023 u 18:37
Film je sjajan,drzi paznju od pocetka do kraja!
Na vrh
vaki1960 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vaki1960 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2023 u 10:17
Sve je mlako, od glume do scenarija. Niskobudzetno ali gledljivo bez wau na kraju filma.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2023 u 17:41
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Tek se nadovezah na to da voliš te filmiće sa avionskim nesrećama i čudima smile da bih napisao nešto u temi, da se vidi da sam gledao kao neki film lol manje kao preporuka, tek podsećanje, tematski bliski filmovi, ne gledamo na filmove isto ti i ja, ne bih te davio preporukama kao takvim. smile Sands of Kalahari mi se pri tom i nije dopao, iskopaću neki tekst koji pisah pre 15ak godina, ako je na onom hdd-u koji je preživeo. 

Btw, upravo pozajmljujem film iz 1945. koji mi je prioritet lol tada mi ni roditelji nisu bili u planu lol šta ima veze, meni se ne gledaju ovi friški, nego moram svoju dozu filma da dobijem lol

Ako postoji nešto lepo u slobodi i demokratiji, to je onda mogućnost izbora Još ako sopstveni izbor ne ugrožava nikog drugog, onda je sve skroz OK. Ukoliko ti pašu stariteti, na svu sreću ih ima i nikad dostupniji nisu bili

A što se tiče moje fascinacije avionskim nesrećama (i generalno katastrofama, apokalipsama i slično), dovoljan je dokumentarni serijal Air Crash Investigation na National Geographic i to je to. Filmovi dođu samo kao bonus, a ovaj je čak u tom smislu prilično blag jer je avion uspešno prizemljen
Na vrh
f2-alen-zeric View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj f2-alen-zeric Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2023 u 23:35
Film je banana
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.