| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Piñero (2001) AKA Pinero |
Odgovori
|
| Korisnik | |
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Piñero (2001) AKA PineroObjavljeno: 07.Travanj/Apr.2010 u 00:46 |
|
AKA Pinero http://www.imdb.com/title/tt0261066/
"Piñero" kao film je prakticno biografska prica koja opisuje eksplozivni zivot latino ikone Migel Pinjero, robijas, poet, dramski pisac i akter, cija sto urbana poezija se neretko pominje kao zacetak rap i hip-hop kulture. Nakon sto je za sitne kradje odsluzio svoje u ozloglasenom Sing-Sing zatvoru, njegovo robijasko iskustvo se je pretvorilo u "Short Eyes / Kratkovid", drama koja je 1974 godine dobila nominaciju za "Toni" nagrade. Intenzivna velika kritika, kontoverznost, ozloglasene proslosti i slavu skojim se je suocio su bili previse za genijalnog latino momka koji se je povukao u tamne ulice Nju Jorka. "Mislim da sam poceo pljackati kad sam imao osam godina. Znate, hleb i mleka za malu sestricu i brata. Ponekad udjem u supermarketu i jedem medju raftovima bez da platim za to. Razumete, odmah sam izlazio." Tokom 1974 godine, portorikanac Migel Pinjero je sa "Kratkovid" kontroverzna drama za zivot iza resetke, ko buru razbranovao Nju Jorsku javonst. Drama koja se je zakitila sa "Obi" i nagradom od Nju Jorskih dramskih kriticara, a kasnije dobila i svoju ekranizaciju. Pinjero je jedan od osnivaca Nju Jorskog poetskog kafea. U svoju karijeru je produzio pisati poeziju i drame, pisao filmskih scenarije i glumio u filmovima i na TV u. Kojak, Fort-Apache - The Bronks, Baretta, Miami Vice, su samo deo njegovog rezimea. Reditelj: Leon Ichaso Scenarij: Leon Ichaso Zanr: Biografija, Drama Uloge: Benjamin Bratt ......... Miguel Piñero Giancarlo Esposito ..... Miguel Algarin Talisa Soto ............ Sugar Nelson Vasquez ......... Tito Goya Michael Wright ......... Edgar Bowser Michael Irby ........... Reinaldo Povod Rita Moreno ........... Miguel's Mother Nagrade: 6 nagrade i 3 nominacije >>> Ažurirao prijatel-MKD - 07.Travanj/Apr.2010 u 01:25 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |