Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pc i kućno kino...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pc i kućno kino...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pc i kućno kino...
    Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 14:46
ovako lege, imam kućno kino vivax,sa 5.1 zvučnicima,i sve filmove gledam na kompu,i zbog toga to kučno kino praktički ne koristim,a zvuk na njemu je odličan..pa me zanima postoji li mogućnost da spojim kučno kino sa kompjutorom, ako postoji, kako..hvala..
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 14:59
evo uspio sam sada spojiti sa nekim kablom,i sve radi...samo kada stavim na 5.1 zvučnike samo i 2 zvučnika rade na kućnom kinu,e sada,to treba nešto naštimati u control panelu,a to ne znam..
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:10
e da ovim kablom sam spojio

Ažurirao outside - 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:13
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:25
a jel imas jos 2 takvih kabla? Meni je pc tako povezan zvucnicima ali sa 3 takvih kablova... Jedan ulazi u zeleni prikljucak(front speakers) na zvucnu karticu, jedan u crni (rear speakers), i jedan u narandzasti (center&subwoofer).

Valjda je na svaku zvucnu karticu isto? Mozda je i problem u tog kucnog kina, mozda ima samo stereo ulaz, mozda nema 5.1 ulaz, pa to sto si prikljucio mozda je i jednostavno tako moguce da se prikljuciConfused. Slikaj kucno kino zadnje strane, da vidimo sta imaWink

Ažurirao icemaher - 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:25
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:33
a nemam digitalac doma, ,evo stavio sam dolje opis tog kućnog kina,,imam još 2 takva kabla,ali nije mi jasno koje još kablove od kućnog kina moram prištekati na ta dva kabla..:
evo opis tog kućnog kina
Modernog dizajna, zvučnički sustav HT100 prilagođen je za rad kao surround 5.1 sustav prosječne izlazne snage. Aktivni subwoofer ima snagu 30W dok sateliti imaju snagu od 5W. Subwoofer je aktivan, pa sustav možete koristiti i uz računalo. Uz sustav dolazi i daljinski upravljač..

Ažurirao outside - 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:34
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:47
Originalno postovano od strane outside outside piše:

a nemam digitalac doma, ,evo stavio sam dolje opis tog kućnog kina,,imam još 2 takva kabla,ali nije mi jasno koje još kablove od kućnog kina moram prištekati na ta dva kabla..:
evo opis tog kućnog kina

Modernog dizajna, zvučnički sustav HT100 prilagođen je za rad kao surround 5.1 sustav prosječne izlazne snage. Aktivni subwoofer ima snagu 30W dok sateliti imaju snagu od 5W. Subwoofer je aktivan, pa sustav možete koristiti i uz računalo. Uz sustav dolazi i daljinski upravljač..

S obzirom na gore navedeno, trebaš samo priključiti svoj zvučnički sistem na računalo sa priloženim kablovima, podesiti izlaz audio kartice na 5.1 i to je sve.

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:56

e da ovim kablom sam spojio

po ovoj slici nije ni čudo što nemaš 5.1,jer si dva činča koja idu iz zvučnika spojio sa malim džekom i to samo u jednu rupu u zvučnoj.Znači,svaki mora biti uboden posebno u zvučnu,onako kao što je ice rekao,drugačije nećeš dobiti 5.1.E sad,to je pitanje,šta ćeš  u stvari i dobiti,ako imaš samo ta 2 činča koji idu iz zvučnika i koji su predviđeni da se ubodu u dvd plejer,ja opet ne vidim kako možeš imati 5.1.Pa brate fali ti još jedan kabl.Jedan za vufer,jedan za prednje i jedan za zadnje satelite.Neki 5.1 zvučnici u stvari i nisu 5.1,nego imaju opciju da simuliraju 5.1 zvuk,jer ga nemaju,ali opet to rade veoma dobro.

a možda i grešim,jer nisam nikad imao kućni bioskopi,ali sam imao 5.1 i znam kako to funkcionše.

Ažurirao AcaN - 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:58
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 15:58
da samo što je problem,što je samo taj prvi kabal imao dva izlaza,ovi ostali zvučnici imaju samo jedan utor,i sada ne kužim kako to uljučiti,jer zvučnici su uključeni u bufer,i više nemaju utora,samo su ta dva imala...stavio sam na izlazu audio kartice 5.1,sve je naštimano na kompu,ali ne kužim kako sada ovih ostalih 5 zvučnika spojiti sa kompom,kada kabal ima samo jedan utor..

[/QUOTE]ako imaš samo ta 2 činča koji idu iz zvučnika i koji su predviđeni da se ubodu u dvd plejer,ja opet ne vidim kako možeš imati 5.1.Pa brate fali ti još jedan kabl.Jedan za vufer,jedan za prednje i jedan za zadnje satelite.[/QUOTE]

Acane znam da mi fale ta dva činča,evo sada sam to i objasnio,,ali problem je kako ih uštekati..

Ažurirao outside - 28.Sijecanj/Jan.2010 u 16:02
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 16:17
ček,hoćeš reći da su ti sateliti spojeni sa vuferom (fizički),znači ne možeš ih odvojiti i da samo ima ta dva kabla(crveni i beli) i da si preko njih spojio zvučnike (ceo sistem) na komp,preko tog malog zelenog džeka?

Nisam te baš razumeo,ali ako je tako,onda ne znam šta da ti kažem,osim da tu nešto definitivno fali.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 16:27
da ja nisam dobro objasnio,pokušaću biti jasniji...

evo staviti ću dolje sliku kako izgleda to kućno kino,i sada kao što vidiš ima bufer i 5 zvučnika i sada da pokušam što bolje objasniti kako izgleda pozadina bufera,..ima INTPUT I OUTPUT,,na Inputu imam 6 utora 3 crvena i 3 bjela i taj prvi utor 1 crveni 1 bjeli sam uključio na komp,jer jedino taj kabal ima dva izlaza,,a sada da objasnim output,ima 5 utora,,2 crvena,2 bjela i jedan žuti..e sada ti kablovi na outputu nemaju 2 izlaza,znači taj zvučnik ima samo jedan kabal.. i sada ne znam kako to priključiti na komp..nadam se da sam sada malo bolje to objasnioSmile

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 16:36

da ja nisam dobro objasnio,pokušaću biti jasniji...

evo staviti ću dolje sliku kako izgleda to kućno kino,i sada kao što vidiš ima bufer i 5 zvučnika i sada da pokušam što bolje objasniti kako izgleda pozadina bufera,..ima INTPUT I OUTPUT,,na Inputu imam 6 utora 3 crvena i 3 bjela i taj prvi utor 1 crveni 1 bjeli sam uključio na komp,jer jedino taj kabal ima dva izlaza,,a sada da objasnim output,ima 5 utora,,2 crvena,2 bjela i jedan žuti..e sada ti kablovi na outputu nemaju 2 izlaza,znači taj zvučnik ima samo jedan kabal.. i sada ne znam kako to priključiti na komp..nadam se da sam sada malo bolje to objasnioSmile

sad mi je jasno,ali ne vidim rešenje,jer na klasičnim 5.1 zvučnicima ti imaš ulaze za mali džek na vuferu i u zvučnoj.Imaš tri boje i takve boje su i ti džekovi i gurneš u vufer i u zvučnu istu boju i nema promašaja,e sad šta će kod tebe toliki činčevi,to već ne znam.

- Armin van Buuren

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 16:44

Chinchevi su koliko sam ja razumeo na kućnom kinu a ne na zvučnicima.

outside,

Sam si gore naveo da su ti zvučnici aktivni, tj. samostalni i ne treba im tvoj kućni kino za rad.Važno je da navedeš kakvi su ti ulazi na subvuferu, jer je u njemu pojačalo za sve zvučnike.Obično postoje po dva chinch konektora za prednje i zadnje zvučnike kao i centralni i bufer.Ako na buferu imaš priključke kao na kompu (bananice) onda ti trebaju samo tri kabla sa stereo bananicama na oba kraja.Ako je ulaz na buferu chinch kao na pojačalu, onda ti trebaju tri onakva adaptera kao što su na tvojoj slici i 6 chinch->chinch kablića (ili tri stereo) za povezivanje sa kompom.      

Ažurirao Movie Master - 28.Sijecanj/Jan.2010 u 16:49
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 17:07
Outside, ja imam slicne takve zvucke, sto znaci za taj kabel kojeg si nam prikazao, on ulazi u zelenog ulaza u zvucnu karticu gde daje zvuk na 2 prednja zvucnika, zato ti imas samo stereo. Tebi trebaju jos 2 takva ista kablova da bi ukljucio taj jedan u crni ulaz u zvucnu da bi dobio zvuk zadnjih satelita, i jedan u narandzasti ulaz da bi ukljucio i njega u zvucnu, i taj isti daje zvuk centralnog i subwoofera. Znaci svaki takav kabel koji ima 2 izlaza je za 2 zvucnika. Tako da tebi trebaju 3 kablova takvih istih da bi prikljucio zvucnu sa kutijom woofera koja je ustvari kao pojacalo.
Evo vam slike, siguran sam da ima ovakve zvucnike:

Da te ne zbunim, outside, nije kod mene zuti kabel za centralni jer sam iskoristio drugi kabel, inace isto je sve kao kod tebe.
Evo mojih:
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 17:38
@ice da takav je i moj,samo što ja imam pozadai na output-u 5 utora,koliko vidim ti imaš 4..i ja imam ko ti 2 crvena,2 bjela,ali ja imam i taj jedan žuti...sada ne znam jesam li najbolje shvatio šta si rekao,ali koliko sam skužio,output utore ne trebam dirati,značim ostavim ih kako su uključenji,dok pod input utore uključim kablove i spojim u pc preko onog zelenog kabla,jel tak, ili..

Ažurirao outside - 28.Sijecanj/Jan.2010 u 17:38
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 20:11
uspio sam,,hvala puno svima,prave ste lege...ice imaš pićeSmile...zvuk je odličan...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 20:20

uspio sam,,hvala puno svima,prave ste lege...ice imaš pićeSmile...zvuk je odličan...
pa na output treba da ide zuti onaj prikljucak a kod mene je crni pa se ne vidiLOL
Dakle za input imam 6, za output pet( FL, FR, RL,RR, Center)
Drago mi je da si uspeo, ajde sad da castis.LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.