| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Papusza Aka Doll (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Papusza Aka Doll (2013)Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2015 u 16:55 |
|
Papusza Aka Doll (2013) ![]() ![]() Režija: Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze Scenarij: Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze Žanr: Biografski, Drama Jezik: Poljski, Romski Država: Poljska Trajanje: 131 min Uloge: Jowita Budnik ... Bronislawa Wajs 'Papusza' Zbigniew Walerys ... Dionizy Wajs Antoni Pawlicki ... Jerzy Ficowski Artur Steranko ... Lieutenant Czarnecki Sebastian Wesolowski ... Tarzan, Papusza's Son Istinita priča o Papuszi, prvoj Romkinji koja je pisala pjesme i objavila ih, čime se suprotstavila tradicionalnom položaju žene u romskoj zajednici. Film prati njen život od rođenja do starosti: dogovoren brak dok je bila djevojčica, život u romskom taboru prije, za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata, represija u vrijeme komunističke Poljske te gradski život u siromaštvu. Njezin susret s poljskim pjesnikom Jerzyjem Ficowskim odveo ju je do tragičnog paradoksa: poznata pjesnikinja živjela je u siromaštvu, odbačena od romske zajednice jer je izdala njihove tajne Prevod je uradio: ivannis ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |