| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Paparoti (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Paparoti (2013)Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2021 u 17:06 |
|
Kad film krene dočekaju vas debela slova "prema istinitoj priči".
Ne znam zašto, ali bio sam se lijen odmah dignuti i ugasiti, ta "istinska" sranja ne gledam. Radnja ukratko, profesor pjevanja "okrzne" auto od gangstera. Izvuče se, nekako. Nemalo se iznenadi kad mu tog istog gangstera predstave kao novog studenta. Sad će mali vidjeti svog boga. Likovi nisu mrtva puhala, a ni priča vas ne gnjavi banalnostima ko u retardiranim "prema istini" smaračinama. Pomoglo je i to što profesora glumi glavna faca iz Shiri, a gangstera lik iz Phantom Detective i to obojica uvjerljivo da ne može nego tako. Čisto sumnjam da itko pamti korejska imena, ali dobre filmove sigurno jeste, pa zato tako pišem. Sporedni likovi su također odlični. Kad kažem nisu mrtva puhala, očekujte stvarne ljude koji imaju duha i znaju se sprdati, a ne amerikanizirane robote isprogramiranih ili nepostojećih emocija. Bit će fajta, bit će komedije, bit će tragedije, bit će i romantike, sve u malim dozama da se dokaže da je manje više, i ovdje baš jest. Predvidljivost određenih situacija je očekivana, ali to filmu ne smeta, usudim se reći da i odgovara jer se možemo skoncentrirati na bitne stvari. Jedna je da se neostvareni san uvijek može prilagoditi u još veći. A druga je glazba. Naravno da "fantomski detektiv" nije svjetski tenor, pa je glas posudio onaj tko to jest: YoSep Kang. Sinkronizacija zvuka i slike nije savršena, ali ne treba ni biti, red je da se zna da je pjevao netko drugi. Ali glumac je zato u bobu skinuo izraze lica i geste na pozornici. Film je iz 2013-e pa moram priznati da danas možda i nije toliko efektan jer naslušali smo se priča o teškom djetinjstvu i nagledali talenata u raznim najjeftinijim emisijama (supertalent, x faktor, itd). Međutim bilo bi interesantno vidjeti nastavak ovog filma, jer stvarni tenor o kojem je ovaj film, Kim Ho-Joong, nije imao dosadan život ni kasnije. Pa je lani snimio album i prodao 500 tisuća kopija samo u Južnoj Koreji. Malo? Ali to je 500.000 kopija klasične glazbe. Jel to vama sad zvuči malo? Pa je onda priznao da se opuštao nelegalnim kockanjem, pa su zato fejsbuk hejting dušebrižnici radili peticiju da ga se izbaci s neke njihove televizije, itd. Trenutno služi vojni rok što je tamo obavezno. Da ne laprdam dalje. Vaš ukus što se filmova tiče ovdje je potpuno nebitan. Pa će to ići ovako: Ako imate sluha, gledati odmah. Ako vam je nick aleksayu, gledati još jučer! ![]() Ako nemate sluha, preskočiti. Uz to, ako ćete gledati, onda gledati sa odvrnutim zvučnicima.
Ažurirao JoxerTM - 31.Ožujak/Mar.2021 u 17:13 |
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2021 u 02:19 |
|
Prijevod je uradio Kardiovask. Terorist 👍
|
|
![]() |
|
GorankaEna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2021 u 19:24 |
|
skroz ugodno za gledati i slušati
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2022 u 23:11 |
|
Lep film. Dopalo mi se koješta, prvo jasno muzikica. Tema manje-više, no voleo sam ludo muzičke filmove kao dete pa sa setom priđem i danas svakom takvom. Volim i taj deo "prosvetarskih" filmova o odnosu profesora prema učenicima. Dopalo mi se i to što likovi često jedu ovde, stane prilično obroka u dva sata filma. Potom su mi sjajni glumci. Zabavan mi je i izbor karaktera ženskog lika, one suviše često po korejskim romansama imaju jednostavan zadatak da budu slatke, šarmantne i čestite u kakvoj meni suludoj meri, dok je ovde to iz nekog razloga nešto drugačije, što me je momentalno kupilo. Milica prvo što (neka i nesporazumom) prokomentariše sa drugaricom kod našeg junaka je veličina...njegove tradicionalne porodične vrednosti, dok mu i potom upada u učionicu da bi mu se umiljavala, hvatala ga za guzičicu i ne fermala ni jedan posto njegov imbecilni mačizam. Onaj deo filma o nekakvom tobože gangsteraju nisam sasvim pohvatao, delovalo mi je kao crtani film, no i nije odveć bitno pa se ne opterećujem time. Sve u svemu, oket film, rekoh. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2022 u 23:51 |
|
Ma da, dobar film, nisam ga komentariso, sve sam ga pominjao u drugim temama, ali vredi ga pogledati u svakom slucaju.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |