Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pagwidwin Sanai aka Man of Vendetta (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pagwidwin Sanai aka Man of Vendetta (2010)

Pa-gwi-dwin sa-na-i

Pa-gwi-dwin sa-na-i (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Osvetnik

Godina:

2010

Žanr:

drama, akcija, triler

Trajanje:

113 min

Režija:

Min-ho Woo

Scenarij:

Min-ho Woo

Glavne uloge:

Ho-jae Lee
  >  Mr. No
Kim Myung-min
  >  Joo Young-Soo
Oh Gwang-Rok
  >  GPS Seller
Kim Eung-soo
  >  Director Kim
Jeong-woo Kang
  >  Insurance company staff
Lee Byung-joon
  >  Detective Koo
Seo-hyun Ahn
  >  Young Hye-rin
Park Joo-mi
  >  Park Min-kyeong
Uhm Ki-joon
  >  Choi Byeong-Chul
Shin Hyun-jong
  >  Audio store owner
Kim So-hyun
  >  Joo Hye-Rin

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pagwidwin Sanai aka Man of Vendetta (2010)
    Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2011 u 13:01

Pagwidwin Sanai

aka

Man of Vendetta (2010)

Žanr: Krimi, Triler

Režija: Min-ho Woo

Scenario: Min-ho Woo

Jezik: Korejski

Uloge: Myeong-min Kim, Ki-joon Uhm, Joo-mi Park

Trajanje: 112 min

Jednog dana, Hye Lin, petogodišnju kći posvećenog pastora, Joo Young Sooa, kidnapuju. Pastor Joo, koji ima čvrstu veru u Boga u ovom trenutku, moli se svim srcem za njen bezbedan povratak, ali ona se ne vraća. Osam godina kasnije, Joo Young Soo, koji više ne veruje u Boga i vodi sasvim svetovan život, prima poziv. Hye Lin je još uvek živa i kod kidnapera je. Joo Young Soov odlučan pokušaj da spasi svoju kćer počinje...

IMDB:nema

Prevod uradio Filaret
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2015 u 21:54
.

Filmje apsolutno remek delo, na temu otmice deteta.

Ovo bi svaki roditelj trebao da obavezno pogleda! Vise bi cuvali nasu decu.

Cista desetka
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2020 u 17:27
Ama nije desetka.

Gornji opis filma je okej ali nedovoljno dobar.
Propovjednik kojemu je oteta kćer a otkupnina pošla po zlu pa mala nije vraćena i koji je do tada uvjeravao ljude da je opraštanje svima i za sve pravi put, gubi vjeru ali ne postaje obični građanin. Nego kao svi bivši popovi i časne psuje gore nego iko drugi. E to je taj realistični trenutak koji nedostaje u drugim kinematografijama kad rade film na temu otmice.
Uglavnom, nakon 8 godina prima poziv od otmičara koji tvrdi da je mala i dalje živa te opet traži otkupninu...

Glumci su fantastični. I bivši svećenik, i žena mu, i mala bez volje za životom, i detektiv kojega sve to više nervira, i ekstremno jezivi zlikovac. Ni sporedni likovi nisu zanemareni.

E sad, temu otmice, otkupnine itd to smo već gledali pa je ovo samo varijacija na temu, jako dobro odigrana, natprosječno dobro zapravo, ali samo to nije dovoljno za desetku.

Zašto je aleksa dao desetku i zašto vas ja uvjeravam da je ovo:
Gledati pod obavezno!

Rekoh: negdašnji propovjednik + jezivi (nedodirljivi) negativac + psihička patnja zbog djetetove sudbine.
Jel vam svira već u uhu? Kako mislite što? Pa ovo:

Upravo ta tema se provlači kroz film. U centar mete pogođena glazbena podloga. Nemoguće mi je iti zamisliti postoji li išta drugo što se moglo uklopiti bolje.
A Aleksa je profesor glazbe tako da je sve jasno.

Zašto ja, iako kažem obavezno, dodajem da nije desetka? Ni inače ne pišem brojčane ocjene, ali ako je desetka nešto najbolje onda zašto ovaj film to nije...
Zbog kamere. Film je sniman ili sa premalo slika u sekundi ili je nešto kod digitalizacije pošlo po zlu. Pa ćete naići ili na istrzani rip ili na rip sa iritantno pretjeranim motion blurom.
Je... Žao mi je, ali desetka od mene, njet.

Ažurirao JoxerTM - 02.Srpanj/Jul.2020 u 18:45
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2020 u 23:40
Pergolezijevo remek-delo Stabat Mater. Momak je umro u 26 godini života a ostavio ovakvu lepotu čovečanstvu. Thumbs Up
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2020 u 14:54
Odličan, napet, neizvestan triler. Prethodnici su sve rekli o filmu.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2021 u 14:33
Evo, odgledah film i zapitah se kako mi je jedan ovakav biser korejske kinematografije promakao.

Neću da zalazim u detalje, Joxer je ukratko izneo kratak sinopsis filma, tek radi se o vrlo uzbudljivom "on the edge of your seat" trileru sa vrlo uverljivim likovima i radnjom. Isti obiluje adrenalinskim scenama jurnjave i očajanja glavnog lika ali i onih vrlo dirljivih otac-ćerka scena.

Mala zamerka je da se možda moglo malo više posvetiti pažnje kompleksnoj ličnosti ubice, ovako je motiv za počinjene zločine ostao pomalo bizaran, da ne kažem trivijalan (izbeći ću spojler ovom prilikom).

Puna preporuka za ovo ostvarenje. Thumbs Up
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 15:22
Podseti me prethodni post. Ja sam ovo gledao davno na preporuku, tad i dobio snimak, ne secam se oko kamere sto je Joxer napomenuo, verovatno sam se skoncentrisao na samu radnju, a i ostalo je dovoljno sto je rekao, i sto mi se svidja dosta nekih realnih nacina ponasanja . Otmice su inace jako teski slucajevi, i meni je jedino kao i bgv-u smetalo sto nisu razradili dublje dva motiva a u smislu sta su koreni, kao i sta se desavalo sa ...( jesu samo delimicno rekli i jedna retospekcija) ovako su zamaglili ali mozda bi bilo i suvisno i mucno sad kad razmislim , mogli su i da produze trajanje, htedoh da kazem  da pojacaju svi karakteri i psihopatologija ( da se pokaze kompleks i sindrom), ne bi smetalo, kazem to su bili koliko se secam sta sam razmisljao dok sam gledao . Sve ostalo mi je odlicno i film koji ostaje u secanju.

Ažurirao AlexDeLarge - 03.Lipanj/Jun.2022 u 16:25
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 18:35

Setih se ponovo ovog remek-dela. Da je muzika Pergolezija u pitanju to mi je u podpunosti promaklo.
Toliko sam bio fasciniran nekim drugim detaljima, atmosferom, pricom, ludackim tempom dogadjanja. Secam se kada sam ovo gledao posto mi je  tada cerka imala godinu dana, da nedelju dana nisam mogao da se smirim od adrenalina i da gledam bilo sta drugo.
 Otmicar je usput, bizaran detalj veliki ljubitelj Hi-fi cije raritetnoi pojacalo trosi struje ko par kuca..
Ako se neko seti nekog korejskog filma slicnog ovome neka samo preporuci.

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 18:45

Evo na temu otmice deteta filma o kome sam prvi pisao ovde pre 10 godina.
Voice of a Murderer (2007) - IMDb Fenomenalan film . Nije za Joxera , on ne gleda filmove po istinitoj prici.
 Ovo su mi dva najbolja filma o otmici deteta uz Prisoners  i fenomenalnu seriju Missing gde otac ocajnicki trazi nestalog sina.
Na temu nestanka deteta je i vrlo zanimljiva norveska serija Det tredje ouet, prva sezona, druga je izasla samo na zalost na norveskom. Godinama sam je trazio po svetu  dok mi norvezani  nisu odgovorili da nema titlova za drugu sezonu. Bila je samo na nekom ruskom kanalu sa ruskom nadsihronozacujom.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 19:24
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Evo na temu otmice deteta filma o kome sam prvi pisao ovde pre 10 godina.
Voice of a Murderer (2007) - IMDb Fenomenalan film . Nije za Joxera , on ne gleda filmove po istinitoj prici.

Da i meni, cak mi je mozda Geu nom moksori (2007) nekako bio napetiji jer ne znas... a ovde da.,  ipak su drugaciji, a komentarisli  smo u temi, i meni ne smeta uopste sto je po istinitom dogadjaju.Prisoners (2013) mi je isto dobar, rasplet na kraju za jednog lika isti kao iz jednog filma da ne  kazem kog, isto ima veze sa nestankom  devojke .
Gledao sam dokomunetarce, e da sam zapisivao, bar one `najzanimljivije`. Sad se setih i Flaskepost fra P (2016) po delu Jussi Aldler- Olsen -a. Sigurno si gledao, ja sam citao i knjigu, ali ko nije nek izabere jedno od ta dva.

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Lipanj/Jun.2022 u 09:23
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 19:41

Sa kojim filmom ima Prisoners slicnosti u raspletu?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 19:47

Da je muzika Pergolezija u pitanju to mi je u podpunosti promaklo.

To da napiše netko drugi, pa ajde, ali ti?! Ouch

Ako se neko seti nekog korejskog filma slicnog ovome neka samo preporuci.

Svi korejski filmovi su slični ovome - jer paze kakvu glazbu ubacuju.
Nema repa, hiphopa, nikakve 'ebene recitacije. Nema libreta!
Ili je unutra nešto da valja, ili film ne postoji.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 20:25

Sa kojim filmom ima Prisoners slicnosti u raspletu?

Lepo sam napisao rasplet na kraju za jednog lika Spoorloos, slican i jedan i drugu su zavrsili,  a u pitanju je otmica.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 20:34
Znam da Joxer nece gledati, mozda za Aleksu i setih se na prvu npr. Ted K ima odlicnu muzicku podlogu izuzetan, matematicki nadaren i skolovan, manijakWink

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Lipanj/Jun.2022 u 09:22
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 21:23
Sve što je drama/war/biography/history - zabranjeno je na mom ekranu.
Ako se nekad zalomi, to je neki poseban slučaj koji odudara od jednoteistog smeća.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 23:33
Znam, sad sam manje aktivan na drugom forumu pa pamtim, nego udari dole kajron za druge clanove Wink ie da i za iranske filmoveWink, a stavi trileri, time loop, wtf, whodonit,Malayalam, Koreja,itd. kao u radovima KEYWORDS. Malo sale nije na odmet.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2022 u 10:50

Evo da ti se revansiram na preporukama.
Jel si gledao ovo remek delo, meni je bio najbolji film u svetu 2012.
Preveden je
Poz
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2022 u 12:02
Hvala ali jesam, meni on nije ostavio neki utisak a naveo sam u temi filma i zasto. Vise mi se svideo npr film sto je KT preveo  The Day I Died: Unclosed Case (2020)
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2022 u 12:41

Ovo nisam gledao. Gledam ovo preko reda.Sinopsis obecava!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,292 sekundi.