| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Out of Death (2021) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Out of Death (2021)Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2021 u 01:36 |
|
Nikobudžetni krimić sa klasičnom treba ušutkati svjedoka postavkom, ali i nelošom izvedbom.
Komotno je mogao biti dio kakve pristojne krimi serije. Zbog ograničenja oko covid pandemije, film je snimljen u samo 9 dana. Osjetit ćete da se scenarij prilagođavao na licu mjesta - ženska zbriše, a policajac pita "gdje su otišli". U toj sceni trebao je biti i Willis no nije stigao. Pa molim tko bude prevodio, ako će prevoditi, da ove sitne greške preostale nakon montaže ispravi u prijevodu. Tako je, iako je izgovoreno "where did they go", valja staviti "utekla", "zbrisala" ili "uvat'la crtu", a ne množinu jer titlovi su ionako za gledatelje koji ne znaju jezik. Nije to jedino mjesto gdje će vam dijalog zvoniti na uzbunu, ali nećete puno zamjeriti jer film i dalje ostane interesantan. Unatoč rupama nastalim zbog
budžeta i epidemije (fotoaparat s početka ispadne kasnije kamera iz
skroz drugoga kuta npr), glumci su se trudili, priča nije bez ijedne
nove ideje, ali to neću detaljizirati. Dovoljno dobar za utući sat i pol, a da vam ne bude žao. |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2021 u 22:52 |
|
Užasno loš film. Odavno nešto gore nisam odgledao pa se postavlja pitanje u kom se pravcu trenutno kreće karijera Brusa Vilisa. Ne znam kako ga nije više blam da prihvata ovakve "projekte". ![]() Negde na pola filma, više nisam mogao da izdržim, te sam ubrzano počeo da skrolujem unapred. Groteskni likovi, užasna gluma, katastrofalni dijalozi, amaterski snimljene akcione scene... Čak i za B produkciju, prilično dosadno, jeftino i jadno. Dvoje likova koji igraju policajce u patroli, pa ono je dno, dna. ![]() Ovo izbeći u širokom luku pa makar nemali ništa drugo za gledanje.
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2021 u 01:19 |
Nemoj to raditi. Kad te impuls goni na FastForward, ugasi film i obriši ga. Ne postoji tema "filmovi koje se može gledati samo sa ubrzavanjem" i bolje da je tako.
|
|
![]() |
|
IonX
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 28.Rujan/Sep.2006 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 88 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2021 u 17:21 |
|
Nažalost, Brus Vilis je prihvatio da uradi "paket" od nekoliko filmova u narednih godinu,dve, istog reditelja/scenariste Edvarda Drejka, od kojih najverovatnije nezna se koji će biti grđi.
Da se ne zavaravamo, Brus je prvenstveno akcioni glumac, bivši barmen, koji ni nema domete za nešto više.
Ostalo mu je kako se bliže pozne godine da uradi još nekoliko B-trilera i zaradi malo novca, i to je to.
Možda poneku epizodnu ulogu ili reklamu na račun stare slave.
|
|
![]() |
|
IonX
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 28.Rujan/Sep.2006 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 88 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2021 u 17:21 |
|
*izvinjavam se na pravopisnim greškama, razmacima itd.
|
|
![]() |
|
maramile
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2021 u 17:57 |
|
Šenon (Džejmi King) kreće na planinu iznad mestašca na jezeru Iston kako bi tu raspršila pepeo svoga oca, koji je tu često boravio kao dete. Igrom slučaja postaje nemili svedok ubistva dilera droge, koje snima svojom kamerom. Videvši je, lokalnna policajkam, koja je ubila dilera, kreće za njom u lov zajedno sa svojim kolegama umešanim u dil sa drogom. Glavnu reč u svemu tome vodi korumpirani i bezočni šerif koji ima ambicije da postane gradonačelnik. Tračak nade joj je penzionisani policajac Džek (Brus Vilis) koji je tu došao da nađe sebi mir i ublaži bol zbog nedavne smrti supruge.
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2021 u 02:17 |
|
Prijevod je uradio maramile 👍
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2022 u 09:07 |
|
I da se nadovežem na (završnu) fazu karijere u kojoj se Vilis trenutno nalazi. Otišao sam na sajt imdb, gde sam prebrojao ni manje, ni više nego 14 filmova koje je dotični snimio od 2021. godine do danas. Ako se tome doda činjenica da je još jedan film spreman za projekcije, a još 3 se nalaze u fazi post-produkcije, dobijamo impresivnu cifru od 18 filmova koje je dotični snimio u poslednje dve godine. Cifra je naravno impresivna u kvantitativnom, nikako u kvalitativnom smislu. Dva filma koja sam odgledao iz tog perioda, šta reći. Pa to ni pas s maslom ne bi progutao. Gori su od najgorih Kejdžovih savremenih "ostvarenja". Verovatno je jedina računica bila da se uzme što je moguće više novca, pred skori fajront karijere.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2023 u 10:25 |
|
Da se "samoapdejtujem"
na ovoj temi i da naglasim da su moje, prethodne oštre kritike postavljene pre saznanja da Vilis boluje od teške bolesti. Iz tog ugla, mogu da razumem zašto je dijalog i scenario maksimalno prilagođen njegovim, ozbiljno narušenim kognitivnim sposobnostima. Ono što ne razumem je zašto mu je sva ta agonija snimanja beznačajnih projekata bila potrebna. Finansije, verujem, nisu bile razlog. Isti je odavno obezbedio porodicu a i sebe za starost bez oskudice. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2023 u 10:48 |
|
Kada se tako zarađuje, decenijama, može biti da se brzo i mnogo troši, sasvim sigurno je novac po sredi, e sada da li je to besomučno snimanje trećerazrednih filmova, tj to hiperaktivno trčkaranje od seta do seta, za koju god lovu već, njegova ideja ili ljudi oko njega, ko da zna.
Potrebna cifra tog famoznog "fuck you" novca (sume koja omogućava da se opustiš, odjebeš sve i svakoga ko davi, ne misliš više ikada o finansijama) se bitno razlikuje recimo nama, ovde, i njima, tamo, ko da zna tek koliko onim likovima sa nekoliko (što ex, što sadašnjom) supruga, bog te pita koliko dečurlije i kakvih sve navika svih njih đuture. Kada najednom, jednoga dana, prestane da se sliva sigurnih nekoliko desetina miliona dolara godišnje, sve te vile, navike, ambicije, bližnjih koji nisu baš slivali toliko vražiijih zelembaća u porodičnu kasicu-prasicu, krenu da se urušavaju. Zašto bi to dozvolio neko poput ikone hollywooda, naravno da će brže-bolje kopati rukama i nogama da bi ojačao temelje. Ne može se uništiti nečije zaveštanje tek tako. Neka je snimio i pedeset notornih đubre-filmova, svejedno mu ostaje toliko toga opako dobrog, neizbrisivog iz filmske istorije. Neka je on nama živ i (koliko god je moguće) zdrav što duže, bole ga brige baš. A zvocaće se ionako, ko je pa siguran od toga, pa još u današnje vreme.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2023 u 21:17 |
|
Ovde stoji da je težak 260 milki dolara + mesečni prihod od 2 milke (verovatno nekakve tantijeme i sl.) Uz to je rasprodao najveći deo svoje pokretne imovine/nekretnina širom sveta, otkako se saznalo da bolest napreduje. Za čoveka od skoro 70 godina, sasvim dovoljno da do kraja života (a kraj se nazire brže nego što se mislilo) uživa sa porodicom, uz najbolju medicinsku negu koju novac može da obezbedi. I dalje smatram da mu, u smislu finansija, pomenuti filmovi nisu bili potrebni (većina nije ni stigla do projekcije, otišli direktno na DVD).
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2023 u 21:37 |
|
Pa to jesu direct to DVD filmovi, ne može se to plasirati po bioskopskim dvoranama, ni za trećinu cene karte
, nevezano samo za sam kvalitet tih filmova, već ni produkcijski nisu za veliko platno, nisu snimani tako, to verovatno pre deluje kao tv film, krupni kadrovi lica, ili pak gomila nesigurnih kadrova koji maskiraju to da je u akciji dubler a ne Willis itd...i tu su samo da naplate Willisovo ime, na koga i ode najveći deo budžeta.Taj pa članak ne bih komentarisao, šta ja znam uopšte, i šta bih piskarao napamet kog vraga, nema mi to sve ikakvog smisla ni logike, "najbogatiji glumac" kažu...nije mu onda potreban novac, a prodaje sve živo, sav zbunjen i izgubljen snima na silu beskrajni niz trećerazrednih filmova. Za čije zdravlje, svoje? To mi tek nema ikakvog smisla.
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2023 u 01:18 |
|
Prijatelji.
Ne fejsbuk bagra, nego stvarni. Ima li ih,
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2023 u 14:52 |
Živo me zanima, onda kada se otrezniš šta si zapravo želeo reći. Zastao posle zareza pride ![]() Kakav facebook, kakvi prijatelji
Verovatno ima zilion slučajeva da glumci rade kojekakve sve već filmove kao uslugu prijateljima, rediteljima koje vole, producentima koje poštuju, kojima su eventualno dužni, iz recimo kakve već zahvalnosti za možda priliku koja im je nekada pružena, koja ih je probila, donela uspeh, više slobode i šta ja znam šta sve već, tek razmišljam naglas, so to speak. No ovo je ipak specifičan slučaj, više desetina filmova je u pitanju, za svega nekoliko godina. Ako se na to uopšte nadovezuješ, šta ja znam uopšte. ![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2023 u 17:18 |
|
Nešće da se razgovara Joxer
a onda pita "ima'l prijatelja?"...pa kako da si imam prijatelje kada niko nešće da se razgovara ![]() ![]() Nah, verovatno je naskočio na Baldur's Gate 3, ne vidi i ne čuje išta, mrsko mu da završi rečenicu a kamoli da se druži.
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2023 u 17:44 |
|
Je mlatim BG3 i bio sam mortus taj tren pa nemam pojma ni am trebalo bi sve pročitat od početka, sjetit se Willisovog trenutnog stanja pa diskutirati, ali vremena se neeeeeeeeeeeeeeeeeeema.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2023 u 18:01 |
|
Sve sam pogodio
![]() Idem da igram loto sada ![]() Ako, red je da uživaš, neće ikuda forum.
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |