Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OLDBOY
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

OLDBOY

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
metal diler View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj metal diler Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: OLDBOY
    Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2008 u 10:49
Pogleda san Oldboy još davno i sad skidam "Sympathy for Mr. (i Lady) Vengeance" pa me zanima dali su filmovi međusobno povezani, jer ova 3 filma su kao neka trilogija.
Ako je neko pogleda sva 3 neka mi kaže ukratko kakva je povezaost u radnjama i imali je uopće. Samo mi nemojte neku tajnu otkriti iz ova 2 filma, hehe
Hvala!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2008 u 13:44
Iskren da budem i jesu i nisu trilogija... Ako pitaš da li su povezani? kažem ti da nisu. Znači možeš gledati svaki pojedinačno... E sad, zašto su trilogija (ako ćemo ih tako svrstati)... Zajedniči sadržalac ovih filmova je OSVETA, inače omiljene tema Chan wook Park-a... Oldboy je po mnogima najbolji deo, ali bih ja rekao da je Oldboy najviše komercijalan pa se samim tim najviše sviđa "širokim narodnim masama", čime mu ja naravno ne umanjujem kvalitet...
Pisao sam ja o sva tri dela na "Dnevniku gledanja filmova" prelistaj malo i pročitaj. Nema spoiler-a, ne brini....
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2008 u 13:49
u potpunosti se slažem
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2008 u 14:24
Izbunario sam te moje komentare o filmovima:

Originalno postovano od strane darije, objavljeno: 30.Ožujak.2008 at 20:19 darije, objavljeno: 30.Ožujak.2008 at 20:19 piše:

Sympathy for Mr. Vengeance
  9/10

Upravo sam odgledao film i osećam se kao da me je udario voz, ali ne onaj japanski, brzi, koji bi samo projurio i ostavio me da ležim, ne znajući ni šta me je snašlo, nego ovaj naš, spori, lagani, koji polako prelazi preko celog mog tela, tako da potpuno osetim svaki pokret točkova... Pre godinu, a možda i više, sam gledao Oldboy-a, koji me je fascinirao, a to je možda i slaba reč. U Sympathy for Mr. Vengeance, nema toliko metafore, sve je bukvalno, kao direkt po sred face, osveta, osveta i samo osveta.... na početku sam pomislio da je film možda malo dosadan, ali se onda u drugom delu pretvara u pravu brutalnu mašinu, željnu krvi i prepunu besa... Svi likovi imaju "šta da kažu" na temu osvete, domino efektom događaji se ređaju i sve više zakuvavaju stvar... Film je prava letnja oluja, dolazi lagano, čak iznenada, užasna je, lomi sve pred sobom, a onda se odjednom "svetla ugasi" i sve se smiri, ostane samo tišina i opšti haos... Tako se i ovde na kraju završava krug, onom (terorističkom) grupom, nepostojećom, jer policija ne zna za njeno postojanje... Sadržaj filma možete naći svuda, ali je subjektivni doživljaj ovog remek dela jedina merodavna stvar. Film će vas ili oduševiti ili smoriti. Sredine nema...

Originalno postovano od strane darije, objavljeno: 01.Travanj.2008 at 02:25 darije, objavljeno: 01.Travanj.2008 at 02:25 piše:

Sympathy for Lady Vengeance
  9.5/10

Ne znam šta da napišem a da ne pogrešim... Sličan, a opet totalno suprotan od Mr. Vengeance...
Vrlo težak film za opisivanje i diskutovanje. Imate sliku  u glavi i kao da ste neposredni akter, ali ne znate šta da kažete... ostajete bez teksta... većim delom, od početka, film se razvija kao relativno "normalan" triler, a onda prerasta u bizarnu i grotesknu "tvorevinu"... Baš kao što se ljudski um menja saznanjem o smrti sopstvenog deteta, zar ne? Neverovatna lakoća kojom se opisuje stravična sudbine jedne devojke, takva njena, ipak, smirenost, prosto me fascinira... Muzika, detalji...kapljica krvi koja klizi niz nož...Sve je na svom mestu, od početka do kraja....
Naravno osveta, radnja koja "proganja" ovaj film, toliko, da sam čin osvete možda i gubi na težini, na smislu i dovodi do potpunog ludila onoga koji se sveti... Ne znam koliko biste razmišljali o datom novcu otmičarima ako vam je dete ubijeno? U par navrata, a pričam o drugom delu film, pa skoro do pred sam kraj, imao sam utisak da gledam neku novu "Delikatesnu radnju"... Hoće li mi neko dati recept za tortu?... Ili možda "10 gnevnih ljudi".... Nisam baš najsigurniji šta nam režiser poručuje u vezi osvete.... Osveti se, iskali bes, isprazni se - (i ostani prazan, sa pitanjem: "Šta sad? Jesam li se iskupio?"... da citiram: "Ali i dalje nije našla iskupljenje za kojim je žudila. Uprkos ... zapravo, zbog toga ... mi se svidela Geum Ja.") ili....?

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.