| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Novemberkind (2008) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Novemberkind (2008)Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2015 u 16:03 |
|
Novemberkind (2008)
![]() Režija: Christian Schwochow Scenarij: Christian Schwochow, Heide Schwochow Žanr: Drama Jezik: German, Russian Država: Germany Trajanje: 95 min Uloge: Anna Maria Mühe ... Inga Kaden / Anneliese 'Anne' Kaden Ulrich Matthes ... Robert von der Mühlen Christine Schorn ... Christa Kaden - Ingas Oma Hermann Beyer ... Heinrich Kaden - Ingas Opa Yevgeni Sitokhin ... Jurij (as Jevgenij Sitochin) Tridesetogodišnji Christian Schwochow se odlučio za uprizorenje svog djetinjstva i film koji nije ni nostalgija, niti sumorna drama s izdajama, policijskim nadzorom i zatvorima. "Pisao sam scenarij zajedno sa svojom majkom. Skupljali smo materijale godinama: priče, teme koje jednom moraju doći u neku priču i odjednom se stvorio lik, lik 'Inge' koju smo poslali na put. To je bio tako čaroban trenutak koji je odjednom povezao sve te priče u jednu cjelinu oko tog lika." "Dijete studenog" pripovijeda priču Inge, mlade žene koja je uvijek samo govorila kako je njezina majka za vremena DDR-a, poginula pri pokušaju bijega na Zapad. Ta žena je odjednom suočena s istinom. "Priča u filmu je izmišljena. Ali nisu i problemi koje on dotiče: gdje ja pripadam u ovoj zemlji? Tko sam ja? Jesam li Zapadnjak ili još uvijek iz Istočne Njemačke? Ili sam dijete ujedinjene Njemačke? Što je to uopće? Mislim da je to u mojoj generaciji proces koji je počeo prije pet, šest godina kada smo shvatili kako smo pola života proveli u jednoj, a pola u drugoj vrsti Njemačke. Dakle, što smo mi? Jer, postoji druga biografija od one naših vršnjaka koji su odrasli u Zapadnoj Njemačkoj." izvor:DW Preveo/la: crni60 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |