Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nosferatu (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Nosferatu (2024)

Nosferatu

Nosferatu (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2024

Žanr:

misterij, fantazija, horor

Trajanje:

132 min

Režija:

Robert Eggers

Scenarij:

Henrik Galeen
, Bram Stoker
, Robert Eggers

Glavne uloge:

Willem Dafoe
  >  Professor Albin Eberhart von Franz
Nicholas Hoult
  >  Thomas Hutter
Ralph Ineson
  >  Dr. Wilhelm Sievers
Simon McBurney
  >  Knock
Bill Skarsgård
  >  Count Orlok
Claudiu Trandafir
  >  Innkeeper
Sam Haygarth
  >  Anna Harding
Gregory Gudgeon
  >  Hartmann
Aaron Taylor-Johnson
  >  Friedrich Harding
Paul A Maynard
  >  Dockhand
Wang Zhigang
  >  Louise
Lyric Hobbs
  >  Clara
Robert Russell
  >  First Clerk
Curtis Matthew
  >  Second Clerk
Katerina Bila
  >  Innkeeper's Mother-in-Law
Stacy Thunes
  >  Head Nurse
Roman Bloodworth
  >  Guest
Jordan Haj
  >  Vampire Hunter
Lily-Rose Depp
  >  Ellen Hutter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Nosferatu (2024)
    Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2025 u 13:17
Gledao li ga je itko? Nitko? Bolji od originala? Bolji od rimejka originala? Dokle više ovaj Šveđanin Skaragard da glumi samo loše negativce, forsiraju ga maksimalno???? Da li je on jedini glumac u svemiru koji može da odigra ovaj karakter grofa Drakule? Bolje da su uzeli onog šambrljivka karakondžulu Džejsona da glumi ćelavog zubatog Orka....
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2025 u 16:01
Bolji od čega? Knjige po kojoj je nastao u slobodnoj adaptaciji? Ili druga dva Nosfertau filma?

Nijedan od Nosferatu filmova nije nakon kidanja van ključnih elemenata sebe naslovio "Dracula" kao što je to napravio Pitr Džeksn sa Bombadilom, lažno prepisao naslov, a svi ga postaviše na pijedestal nakon drske prevare.
Samim tim u Nosferatu se nema što zamjeriti za slobodan tijek priče.

Je li ovaj bolji od prvog Nosferatua, teško je reći jer nije snimljen u istom povijesnom kontekstu niti sa istom tehnologijom.
Je li bolji od rimejka s Kinskim, ne znam još, čekam, ali ako se išlo sa idejom manje je više, pa vampir ne iskače iz paštete niti ga se igdje dobro vidi, a gledatelja svejedno hvata jeza od sveprisutnog zla koje vreba kako u kakvom napetom trileru, onda je bolji.

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2025 u 11:54
Verovatno od dela Brem Stokera `Drakula `, možda o stripa , onda od   filma Nosferatu: A Symphony of Horror 1922. drugo vreme, drugo je sve, cam  snimak posle toliko godina pa ko ne može da izdrži nije tiha jeza i tri užasa, ali bioskop ili da se sačeka naravno. Mizi , pogledaj pa javi prvi.

Ni meni se nije svidelo sve kod  Džeksona šta je zamislio, ali to je i prirodno , ali mi je u suštini dobro.

Romane sam čitao davno i nisam ponovio. 

Što se Toma Bombadila tiče pojavljuje se u  Pustolovine Toma Bombadila , nema ga u `Hobitu` i `Silmarilionu` hajde u prvom ali zanimljivo je da ga nema u Silmarilionu , negde se pominje u trilogiji mislim pri kraju nešto oko Gandalfa. 

U Družini prstena, jeste ima ulogu, žena i ostalo u pustolovinama, ta priča i susret sa Hobitima, posle kako im je pomogao i šta im je dao, pa imao je kasnije to i uticaja, mističan je lik , Eru nije, a i Tolkin je pisao nezavisno  o njemu, čitao sam ali sam zaboravio,  ali i u Silmarilionu Ainuri se nisu mešali, i muzika Ainura, a zna se ko se borio sa Melkorom i ko ga porazio, i šta je bilo sa prstenovima, itd. A posle su pripodata još 4 romana.

Tako da to što ga je izostavio, pa mogao je komotno da ga ubaci ali to na početku ko nije čitao Silmarilion i Pustolovine ... bio bi  zbunjen, a i ovako je pod velom misterije, mada ja imam svoje tumačenje u Tolkinovoj filozofiji,  moralo bi to da se obradi valjano i oprezno, kako uvesti i tumačiti, to da bi se produžio film, gubila nit to mi ne stoji, moglo je komotno, ali da je to razlog da se omalovaži rad Džeksona, da je lažno prepisao naslov, da je trilogija loša, to mi ne stoji.

Na vrh
korisnik100 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj korisnik100 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2025 u 21:20
jadno,nepotrebno ..apsolutni promasaj
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2025 u 15:14
Meni kao osobi koja nema nikakvu privrženost prema ovoj priči, ni simpatiji moram reć da mi se film nije svidio. Čak nije on loš, ima dobrih stvari, dijelova, ali jednostavno nije me kupio.

Eggersa kao redatelja simpatiziram, ima određeni svoj rukopis, voli uzburkane i mračne priče, voli mračne karaktere buditi kod svojih likova, pa tako i ovdje. Puno su mi bolje legli od njega "The Northman" i "The Witch".

Pohvalio bih glumu kod sviju, svi su bili na jako dobrom nivou. Scenografija, atmosfera, zvuk su jako dobro upriličeni za vrijeme radnje ovoga filma i za ono što ova priča tj. film nudi.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2025 u 16:26
Imam izvesna očekivanja od ovog filma i nadam se da neću ostati uskraćen. Volim materiju, ambijent i režisera. Jedino malo strahujem od glavne mlade glumice čiji nisam fan. Videćemo...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2025 u 17:34
Staro za novo, jovo nanovo.....
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2025 u 22:02
neznam ko gleda ovakve gadosti, ali svaka cast svakome, ne da nevolim ove izmisljotine nego sama pomisao na ovakve filmove mi je bas nekako ................
Na vrh
Viki95 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Viki95 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2025 u 18:23
"Ja sam kriv jedino što sam davao."
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2025 u 22:48
Nije ovo meni loše ispalo! Tipičan Eggers kakvog volim, izvanredan ambijent, simbolika, perfekcija audio-vizuelnog doživljaja, odlična scenografija, uglavnom kvalitetna gluma. Prepoznao bih ručni rad već nakon par scena. Sa druge strane već izlizana tematika koja je poznata i ne donosi nikakva iznenađenja. Da se nisam načitao i nagledao u prošlosti, ovaj krvopija bio bi vrhunski. Ovako neće u kolekciju, umeo je Eggers i bolje, ali ne žalim uloženog vremena.
Na vrh
Taubinator View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Taubinator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2025 u 20:04
Vidi se Eggers zna što želi i kako to napraviti, vrhunski odrađen posao. Sve štima, od preinaka u odnosu na kultni original, do odabira suradnika (ne popravljaj što nije pokvareno), do glumaca, soundtracka... Bill Skarsgard jednostavno fenomenalan. True grit horror. E sad, je li bilo potrebe za ovim filmom, je li publiku zanima još jedan "vampirski film", varijacija, varijacije Stokera je neka druga priča, srećom po mnoge, Robertu Eggersu kako i treba biti potpuno nebitna. Sofisticiran i brutalan, beskompromisan i poetičan, nasilan i erotičan, vizualno besprijekoran, zanatski savršen, pametan, strastven i u film zaljubljen režiser. Teško ga je ne voljeti, ostati indiferentan doslovno nemoguće.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2025 u 21:08
Ima erotike, ali ima i horor egzotike!
Pokušaću da pogledam, ali ako se uplašim prekinuću ga.
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 20:44
U miru i ratu pobeđuje Nosferatu.
Ne.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 22:31
Nosferatu bijo u celibatu,
Naišla Lily pa se dovatili!
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 23:49
Deep in the heart of Germany
Lucy clutched her breast in fear
She heard a beat of her lover's heart
For weeks she raved in dreams he appeared
From far off Transylvania
Only a woman can break his spell
Pure in heart who will offer herself
To Nosferatu
The ship pulled in without a sound
The faithful captain long since cold
He kept his log 'til the bloody end
Last entry read "Rats in the hold
My crew is dead, I fear the plague"
Mortal terror reigned
Sickness now then horrible death
Only Lucy knew the truth
And at her window
Nosferatu
So chaste, so calm, she gave herself
To the pleasure of the dreaded master
He sucked her precious drops of life
Throughout the long and cold dark night
One last goodbye goodbye He was blinded by love
One last goodbye goodbye He was blinded by love
Blinded by love
He screamed in fear he'd stayed too long in her room
The morning sun had come too soon
The spell was broken with a kiss of doom
He vanished into dust left her all alone
To Nosferatu
Na vrh
bosko-zecevic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bosko-zecevic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2025 u 06:27
Kao horor na temu, vise mi se svideo "The Last Voyage of the Demeter". I strasniji i zabavniji.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2025 u 19:28
Švedski Orlok i ženski Džoni Dep sa bradavice tamo gde su nekad bile sise aka tits aka boobs aka dojke... Miladojka.
Ima nekih skeri momenata, ali dokle više sa adaptacijama i rimejkovima, aman???
Kupite leba i džema danas, sutra bojkot!!!!
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2025 u 11:37
Simpaticna bajka od filma.Nije horor.
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2025 u 18:20
Remake klasika od pre 100-ak godina privukao je veliku pažnju filmofila, posebno poklonika horor žanra. Tehnički besprekoran, sa motivisanim glumačkim ansamblom i umešnom režijom, isporučio je publici hvale vredan filmski uradak. Preporuka i te kako!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,640 sekundi.