| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Night in Paradise (2020) |
Odgovori
|
| Korisnik | |||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Night in Paradise (2020)Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2021 u 12:08 |
||
|
U Netflix produkciji vrhunski odradjen film u zanatskom smislu. Fotografija, scene jurnjave kolima, scene tuca maestralne. Solidna prica, produkcija na najvisem mogucem nivou. Glavni kvalitet filma je glatkoca i filmska pitkost same radnje koja prosto klizi prirodno i spontano ! Ocena 6.2 nije adekvatna na Imdb. Dao bih licno solidnu 7/10 .
|
|||
![]() |
|||
shiba87
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2021 u 11:56 |
||
|
Film je tehnički besprekoran. Atmosfera u filmu je fantastična i prosto uvlači gledaoca u mračni svijet tjeskobe i neizvjesnosti. To je zapravo i najveća prednost ovog filma. Međutim, najveća mana mu je sama priča. Dakle, film ne prikazuje ništa novo i nije obogatio moje gledalačko iskustvo. Bojim se da ću ga brzo zaboraviti. Moram spomenuti da mi je drago što se u filmu makar nakratko pojavljuje Son Byung Ho, i žao mi je što nije dobio više prostora u filmu. Takođe mi je žao, što je reditelj Park Hoon Jung (reditelj i scenarista "New World-a" i scenarista "I Saw the devil"), koji je ujedno i scenarista u ovom filmu, najviše vremena potrošio razrađujući priču oko infantilnih glavnih likova, koji su me smorili, zbog čega je moje interesovanje za njihovu sudbinu do kraja filma prestalo. Naravno, moraju se pratiti trendovi, pa je kraj kulminirao u osvetničku pucačinu u promjeru 1 prema 100. Dakle, kako je korejska kinematografija za mene postavila zaista visoke standarde u ocjeni nekog filma, a posebno korejskog, moram reći da je ovo, po mom mišljenu, prilično mlako ostvarenje :)
|
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77237 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2021 u 18:13 |
||
Ukoliko nije previše intimno pitanje 😊, šta te je poslednje od korejskog filma baš oborilo sa nogu, miss Shiba? ![]() Jeste delom samo izgovor da ti se obratim, sa Joxom i Vračarcem prozborim koju, uostalom i pratim šta gledaju/vole-ne vole, no ti (tvoji filmski afiniteti tj) si mi enigma 🙂 Malo (više) sam van toka, propustih poslednjih nekoliko godina, pa ne mora biti super-friško 🙂 Night in Paradise ću pogledati, neka i ima svojih mana, ja prvi sam ih krcat, no taj ambijent mraka i teskobe koje film sadrži, su mi dovoljni da izvršim desant na njega. 🙂 |
|||
![]() |
|||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2021 u 19:40 |
||
Kakvo je to upucavanje? ![]() Nije baš tolika enigma: Niijedan ratni, nijedan biografski i nijedan romantični. Sve ostalo je u igri, akcija, komedija, horor, triler... biraj. I sve što sam od toga pogledao (nisam baš svaki) meni se sviđa. Jedini tu po pitanju žanra "izrod" je 1987, radi se o povijesnoj drami temeljenoj na stvarnim događajima. Međutim potpuno različitoj od ijedne povijesne drame koju sam gledao. A pogledao sam ih bezbroj dok jednom nisam rekao da mi je pun k. više tih smaračina i više im ne želim primirisati. Ne mogu se sjetiti postoji li ijedna druga koja nije najobičnije sranje, preseravanje, propaganda i pranje mozga. Ovo je jedina koju preporučam. Da rezimiram, ona voli sve što nije dosadno. ![]() Shiba, ako sam u krivu, ispravi me.
Kad je izašao ja sam odmah odlučio da - neću. I neću se predomisliti.
|
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77237 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2021 u 19:55 |
||
|
Znao sam da ćeš se prvi javiti 😄
Moja devojka čita forum, no zanimljivo je da si pomislio da bih bio toliko suptilan u slučaju da mi srce ište ikoga ovde 😄 Nije do preporuka, ne znam tako da gledam filmove, ako već nije tema koja me interesuje sama po sebi, zapravo volim nasumice da izaberem tonu toga, bez predznanja ili sa što manje istog, u vezi eto Koreje npr, samo ću skin...pozajmiti 50 random filmova i videti šta će da se desi. Uz đubre naletim i na blago a to je gotovo jedini način da me išta iznenadi, očekivanja svedem na minimum, ako i toliko 😄 No, želeo sam da se baš eto shiba aktivira više, šta ću kog vraga kopati po njenom profilu/postovima 😄 ta vidiš da forum gotovo izumire, premalo se piše, o druženju/razgovoru tj simulaciji istih da i ne počinjem. Uvrh glave se tek omalovažava, vređa, bljuje i pljuje...cirkus. 🤨 Miss shiba, slobodno ti kaži svoje, pusti Joxa, samo zaEbava nešto 😛, ako rešim da te ukradem, reći ću tako, šta ću uvijati u korejske papire kog vraga. 😄 Avaj, nisam (sada) u toj priči. 🙂 |
|||
![]() |
|||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2021 u 21:12 |
||
Nekoliko je razloga. 1.
Fejsbučenje sa "najboljim prijateljima" je postalo većini prioritet,
'ebo forume sa nepoznatim ljudima, "prijatelji" su na fejsbuku i tamo je
hejtanje dopušteno i poželjno, po forumima nije. 2.
kodi, rokrr, bullshitplayer sa automatskim uploadom titlova te
raznorazne gledalice i slušalice, tko više ide ručno tražiti titlove, a
kamoli još i komentirati te filmove na pridruženi forum? Nema
veze šta titlovi tamo nisu sinkronizirani kako treba ili su
gugltranslejt, nema veze što je stream očajni cam/ts sa reklamama nekih
onlajn kladionica, zapravo još je bolje ako je katastrofa da se može
hejtati u točki 1. 3. Kome se više da
napisati nekoliko rečenica o filmu, za to postoje kritičari. Koji ne
znaju prepoznati razliku između filma za publiku i filma za njihovu
bezveznu (pro)ocjenu umjetnosti. Pa onda opališ neki random broj koji ne znači apsolutno ništa, ali to svi rade pa ćeš i ti. Ili
samo napišeš "dobar film" ili "loš film" u nadi da će forum uvesti
palac gore i dolje pored svakog naslova tako da ne moraš ni pisati više
nego samo klikneš ko u sedmoj The Orville epizodi. 4.
Konačno kakav je to forum? Komentiraju se stalno nekakve evropske i
azijske "pizdarije", uleti tu i tamo kakva australska, afrička ili
južnoamerička "nebuloza"... Gdje su nestale one stare dobre rasprave o Titanicima,
Transformerima i ostaloj holivudskoj lektiri, pa mislim zar van holivuda
može postojati nešto da valja? Eto to ti je kako ljudi razmišljaju, svjesno ili podsvjesno. I oni su sad sretni i veseli. Imat će kad plakati.
|
|||
![]() |
|||
shiba87
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2021 u 21:20 |
||
|
Hvala ti joxere što si "uskočio", sve si tačno napisao. Inače, Joxer je uz mene od samog početka i zaista mi je velika podrška, a i sam je dao veliki doprinos azijskoj kinematografiji, sa svojim recenzijama, obavještenjima i uploadovima, tako da mu neizmjerno hvala na tome.
Malo sam zatečena, nisam očekivala da će me neko nešto pitati, rekoh napisaću komentar o filmu i šibam, a onda me puppet povukao za rukav ... . Uglavnom to što je Joxer napisao Puppete, to što prevodim, to je neki moj ukus i trudim se da to budu dobri filmovi. Ali, opet to je stvar ukusa, a moj je jasan, pa je Joxer u pravu da i nisam neka enigma Naravno, da sad ne bih pojedinačno navodila određene filmove, imaćemo prilike da razmijenimo mišljenja ovdje kroz forum. Ovo je samo početak, dakle, biće vremena za neku konkretniju priču, o filmovima naravno.
|
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2021 u 21:42 |
||
|
Sve je istina.
Jedino što se može i ovde o Transformersima, Marvel/Star Wars i inim...niko im ne brani, iako ima preterivanja sa obezvređivanjem a suštinski je nebitno ko šta sve i u kom svom periodu gleda. Naivno biram da verujem da nas ipak sve veže ta ljubav, strast prema filmu, može se ta magija koju on nosi osetiti u koječemu. I u raznim formama, pa svakom svoje. Ja sam ludo, divlje, detinje začjubljen u američki film, nije sve hollywood a i svaka dekada nosi svoju tonu đubreta i/ili površnosti, prokletstvo industrije kao takve, tamo gde je ima. Svežina je uvek negde van nje. No opet...Kubrick, Scorsese, Sirk, Capra, stari Allen, Carpenter, Pekinpo, Ford, Tarantino, Hawks, Edwards, Hitch (tamo, jok kod kuće), P.T.Anderson, De Palma, Hill...ma, znaš već, zbilja mogu do sutra nabrajati...ne mogu ih sve strpati u veštački, zatupljujući, nebitni američki film, neizbežan je a veruj mi da uopšte nisam odrastao na tome, ne vezuje me puka nostalgija or something. Svuda ima blaga, negde je putanja tek oslobođena industrije, želje da se ugodi većini, dečurliji, trendovima dok su eto neke dekade prosto lošije 🤭. Ako mene ko pita tj. 🙂 |
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2021 u 22:12 |
||
Jox održava forum živim, ponavljam se😄 Hvala što si reagovala na povlačenje rukava 🙂 see, da si samo ostavila komentar i zbrisala, ne bi bilo ni ovo malo priče. 🙂 Mogao je makar jedan naslov 😛 gde ja znam ko je šta preveo, ne pratim taj deo priče, tek se svima zahvalim u toj opštoj temi zbog vremena i truda, ne gledam išta sa domaćim titlovima a bzvz mi je da kopam po profilima članova, volim, kao što vidiš, da ćaskam 😄 Dobro de, ima dana, piši, moliću lepo, ne bilo ti zapoveđeno. 🙂 |
|||
![]() |
|||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Svibanj/May.2021 u 10:41 |
||
|
Slicno je i sa komentarisanjem slika npr da li volite pastel, ulje na …, akvarel, grafiku, tus, pa akciono slikarstvo, pointilizam, impresionisam, pa onda realizam, ekspresionizam, nadrealizam… prikaz bitke, mrtve prirode, portreti… , zatim boje… pored svega toga najvaznije mi je izazivanje emocija i kakav je utisak slika ostavila na mene kao i poruka slike . Da bi komentarisali slike morate malo biti upoznati sa slikartstvom i zivotom umetnika, likovnim pravcima, tehnikama. Mada jeste ako ti slika ostavi utisak ili volis takve slike tu je kraj, sve ostalo je nebitno, it u se ne treba raspravljati. Zato je preporuka bolja od foruma i to je njegov problem.
Kako bih ocenio ovaj korejski film, sve je vec vidjeno ( ima neko ko voli da gleda i povrh svega) i ne svidja mi se koncepcija jedna ili dve osobe resavaju sve, da resavaju sve film bi posle 10 min bio gotov sto da cekam 2 sata, ako hocu dramu it u atmosaferu od nekih elemenata filma gledacu filmove na temu, a u vecini korejskih na ovu temu je takva.Na neke teme iz filmova sam procitao dosta knjiga pa njih kod gledanja preskacem.
Dakle ne svidja mi se film i ne bih preporucio onima koji vole korejsku kin. ovaj film.
Sad ostaje pitanje na forumu kad komentarises film zasto nije dobar. Mozda neko ne voli filmove o mafiji, a film odlican. Sledece ima toliko filmova sa ne bas poznatim glumcima, audio-vizuelnim efektima (bas me briga) koji imaju ogromnu poruku (to mi je bitno) ali nije za svakoga npr. Pi ne moze da se u potpunosti razume ako se ne bavis prirodnim naukama i ako ne poznajes dobro Judeizam. Linca ne volis, ako ne volis nadrelizam, i njegove sekvence izmedju sna i jave, itd… Marvel, DC , MK, i ostalo ne komentarises ako ne poznajes strip i radnju igrice.
Spoiler. Ali sta mi smeta, ozbiljan propust ima na pocetku filma imas dovoljno vremena da odradis posao, prikazan si kao profesionalac, i ti to ne uradis, desava se ali u toj konkretnoj ne. Impulsivno odreagujes na situaciju koja nije klasicna egzekucija kontradiktorno, ali dobra stvar je da se pokaze nakon toga sta se dogadja ako ne zavrsis posao do kraja. Borba za zivot do kraja je plus i razmisljanje ujaka. Ali scene tipa odvalis coveka od zivota i onda se on povrati, radi adrenalin u tim situacija ali ne bas toliko. Scene sa pucanjem uzas, sa tucom ok 30 na 20, ili tako nesto gde se koriste palice, sipke, lanci, nozevi ok. Prikazano ludilo devojke ok, ali se ono ne zavrava onako. Evo ukratko toliko me nervira ta brute force metoda u filmovima da takve preskacem, jurnajve sa kolima me ne impresioniraju, ali cu zapamtiti mozda dve stvari do sledeceg filma.
Dakle da sma procitao dve recenice od shiba87 i preskocio bih film.
Bio sam i u Koreji, Japanu, Indiji, Brazilu,… nacin ponasanja i njihova kultura, bukvalno drugi svet u odnosu na Evropu i jeste sveukupno dosta dobro docarana u filmovima i serijama, kao sto su i Anime vrhunske.
|
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Svibanj/May.2021 u 15:04 |
||
Meni je pa jedna rečenica bila dovoljna da me film zaintrigira. 🙂 "Atmosfera u filmu je fantastična i prosto uvlači gledaoca u mračni svijet tjeskobe i neizvjesnosti". Verovatno si u pravu glede sličnosti sa komentarisanjem slikarstva, ne bih znao jer nemam pojma ni o goblenima moje majke, kamoli o slikarstvu 🙁 no ono što želim reći je da eto npr ja volim da pričam o filmovima i sa onima koji nemaju kakvo predznanje o filmovima, autorima, izrazima itsl. Nije presudno ni ovako, što lepo kažeš "ako im se svidi, to je onda to" a i za forumsko druženje je potpuno nebitno. Dobro došli su svi svakako 🙂 Napisao si mnogo toga zanimljivog, ne mogu sw nadovezati na sve, tek eto, piši i ti više, dopada mi se tvoje razmišljanje. Btw, lepo je čuti da je neko sa foruma obišao te (meni) fascinantne zemlje, čak i bez povezivanja sa tim kinematografijama...ja jedva da uopšte izađoh iz svoje, po susedstvu tek 😄, no ima dana, život je pred amnom, biće i toga. 🙂 |
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2021 u 07:57 |
||
|
Elem, ostao sam razočaran. Mogao je biti ovo fini neo-noar, no film ima dobar deo svojih mana.
Hajde što je predvidljiv, od prve sedeljke se dalo naslutiti ko-zašto...hajde i to što su negativci kartonski...zapravo mi ostaje nejasno kako boss našeg junaka uopšte može doći na čelo bilo kojeg ganga/klana, neobjašnjivo plašljiva priroda, slab karakter, iritantno preko mere izdržljivosti, nebitna je upetljanost sa policijom, ne pije mi vodu lik, sam odnos među likovima. Ako je nešto izvesno, to je da junaci noara stihijski, sudbinski tonu u sunovrat, to je jasno od početka, obično to ne znaju, tek ovim našima bi to moralo biti jasno ranije, eto do scene u restoranu je moglo doći ranije, pre toga i sam obrt/priznanje izdaje je bzvz jer mi to znamo/u najmanjem sumnjamo sve vreme a junak biva šokiran, valjda uveren u dobrotu/lojalnost/čvrstinu (?) tipa nasuprot sebe, teško je ceniti takav lik. Da ne zalazim u mukice junakinje. Najkraće, bilo bi mi bliže da su dakle likovi bolje napisani, ono drugo bi verovatno došlo na svoje mesto a ovo bio bolji film. Drži pažnju uprkos svemu, obračuni su mahom efektni, začuđujuće bez slowmo/bullet baleta, ima i finih kadrova četinara 😊 |
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |