Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Netflix fantasy serija po romanu čuvenog kineskog SF pisca (19.06.2023.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Netflix fantasy serija po romanu čuvenog kineskog SF pisca (19.06.2023.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Netflix fantasy serija po romanu čuvenog kineskog SF pisca (19.06.2023.)
    Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2023 u 12:02
U pitanju je Netflixova woke verzija rascjepkana u sezone.

Postoje već "prave" kineske adaptacije, tencentovu valja gledati, ali bilibili animirani ne.
Legalni strim je na vikiju, titlovi su tamo na raznim jezicima, na žalost nitko se nije odlučio prevesti ju.
Tencentova 30epizodna serija pokriva cijelu prvu knjigu iz trilogije.

Ažurirao JoxerTM - 19.Lipanj/Jun.2023 u 12:09
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2023 u 15:23
Istina, ovo je u temi novi filmovi i serije 2022,2023 ... bilo navedeno ali nije zgore ponoviti. Nisam razumeo dupliranje, i animirani ali dobro odlozicu gledanje serije jer jos pamtim sta se desava u knjigama, mada vele da je dobra Tencent-ova adaptacija.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2023 u 12:08
Hehehe, "prava" kineska verzija, ko'ko znam, u Kini je i roman cenzurisan, gde će tek u seriji da dozvole pominjanje a kamoli stradanje junaka u "kulturnoj revoluciji", u odnosu na njih (partiju), više verujem čak i netflixu. Čitam trenutno drugi deo serijala, dok seriju, u ma kojoj njenoj varijanti, verovatno neću gledati, nije mi to filmično na prvom mestu, dok pogotovo ne bih bio u stanju da istrpim tipično uprošćavanje fizike za široke narodne mase. Standardno useru sve ono što naučnu fantastiku čini prelepom. Nije da je (astrofiziku a još grđe kvantnu) ja odveć razumem, ali još ću je manje (i daleko gore) razumeti kada krenu da mi objašnjavaju, skraćuju i obraćaju mi se kao mentalno zaostalom, standardno za filmove, kamoli tek za serije. Odakle god da su. 
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2023 u 12:58
Pardon, nije cenzurisan u Kini, nešto su ispremeštali poglavlja, zaturili celu tu priču o kulturnoj revoluciji dalje od početnih poglavlja romana, kako ih je autor zamislio, no nisu previše petljali. Liju Cisin javno podržava vladu, partiju (samo on zna šta stvarno misli o svemu), dok je i stav današnjih kineskih vlasti takav da kulturnu revoluciju smatraju greškom, pa je, eto, moguće piskarati o njoj. Atipično (partija ne greši ikada i sav taj džez) ali ipak istinito, kako ispada. Svejedno ću preskočiti sve te varijante, prosto me ne zanima ekranizacija u bilo čijoj verziji. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.