| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Nemački kandidat za Oskara i fantasy ep! (02.09.2018.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Nemački kandidat za Oskara i fantasy ep! (02.09.2018.)Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2018 u 04:33 |
|
Vikinga Supermena neću da komentarišem. Nemci su imali odličan film Im Labyrinth des Schweigens (2014) koji je bio njihov kandidat za Oskara. Takođe se bavio nacizmom i koliko me pamćenje služi, autor je bio realan koliko je to bilo moguće. Nije nimalo štedeo posleratne Nemce koji su mirno živeli pored monstruma koji su u konclagerima bebabama razbijali glave o zid. Možda je razlog to što je reditelj bio Italijan. Režiju ovogodišnjeg potencijalnog kandidata za Oskara potpisao je pravi švaba i biće mi zanimljivo za videti kakav je njegov stav. Sumnjiv mi je odmah u startu jer u opisu piše kako je glavni junak pobegao od nacoša i kako je patio pod njihovim i komunističkim režimom. Kako je mogao da pati ako je pobegao iz Nemačke je pitanje koje ću, nadam se, dobiti odgovor u filmu.
Nije tajna da su iz nacističke Nemačke bežali svi koji su mogli. Tomas Man je bio jedan od njih, Ajnštajn takođe. Bila je to časna manjina kojoj nije pasirao demokratski izabran hitlerov režim i ideologija, manjina kojoj, bar se nadam, pripada i reditelj.
Ažurirao Stole Haringa - 03.Rujan/Sep.2018 u 05:31 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |