| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Najbolji niskobudžetni SF filmovi (08.08.2023.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Najbolji niskobudžetni SF filmovi (08.08.2023.)Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 11:46 |
|
Majketsusove, smaračina Prajmer je na nekoj top listi koja se ne zove top najidiotskijih navlakuša svih vremena.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 14:06 |
|
Pa dobro, meni dobra ostavrenja, neka odlična, neka lošija, nisam gledao samo The Discovery (2017). To najbolje i ... svih vremena, itd. manje-više i ne obraćam pažnju više kao neki uvid, uvek tako naletiš i u temama na neki film koji si preskočio, prirodno. Ni meni se Primer nije svideo kada sam gledao, nekako `davi` , baš ću ga pogledati ponovo kad budem raspoložen, prošlo je ipak dosta godina, ali ama na svim listama je, nekada i na prvom mestu, ali dobro, možda je i `Resavska škola` , ko će ga znati zašto.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 14:18 |
|
Uvek je bilo gledatelja kojima liste znače, razumem delimično ali mi je takvo razmišljanje svejedno daleko, iz moje perspektive se gubi užitak otkrivanja, putovanja, praćenja nekog svog, ličnog puta kroz eto u ovom slučaju žanra, da i ne govorim o tome što se rizikuje da se ne pogleda toliko toga interesantnog a čega nema na mnogim listama, ili se gušiti sa dosadnim i nekomunikativnim filmovima samo zato što je neka tamo raja to navela kao mnogo dobro. I uopšte, tražiti nešto u čemu se ma koja masa složila...no dobro de. Sa druge strane, nemaju svi vremena ni volje da zavuku rukave i krenu da kopaju sami, život je suviše kratak i bez takvih izazova, tome vražije liste, trudim se da ih ne primećujem inače. Ne volim ih i ne želim ih praviti, lično bih radije upotrebio to vreme za upravo gledanje filmova, pa makar i nasumice, ko zna šta se sve može otkriti. Internet nas je jezivo razmazio i nažalost delom i zatupio. Mišljenja mase, ocene, liste, manjak strpljenja...tužno.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 14:39 |
|
Pa sad Puppet donekle si u pravu ,ali ipak meni liste pomazu jer stvarno nemam vremena da sve gledam pa sta mi se svidi. Iovako ima previse filmova i serija ,ovako liste ili preporuke mi daju neki pravac koji koliko toliko mogu da ispratim . Ja iskreno vecinu ovih filmova sa liste nisam ni gledao,eto mislio bas Primer da odgledam sada necu
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 14:47 |
|
U pravu sam 100% jer to iznad pisah isključivo u svoje ime
to se ne odnosi na tebe, Janka, Marka. ![]() Drugo, ja posvetih život filmovima, bilo bi tragično da su mi stavovi identični sa vama koji nemate vremena za filmove.
To je nebo i zemlja samo po sebi. See, ja nisam imao vremena za porodicu, putovanja, nikada bio na kakvoj utakmici, jedva video neki koncert (osamdesetih još, kao dete, jok potom), nikakvih izleta u prirodi sa mamom i tatom, ovi ovde hrišćani imaju kakve slave, e pa i to sam stigao da obiđem samo dve and so on, da ne nabrajam, uviđaš poentu. Dakle imao sam vremena za filmove a nemam vremena za liste, bukvalno. ![]() |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 15:19 |
|
Naravno u pravu si, lose sam se ja izrazio ,i ja sam pricao iskljucivo u svoje ime.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 15:28 |
|
Mad Max je klasik, ne znam ni sam tačno gde je granica između nisko i visokobudžetskih filmova i nekako ga tako ne doživljavam, ali svakako je daleko nadmašio očekivanja.
Inače nisam ni ja prevelik ljubitelj raznih lista, ali u ovom slučaju apsolutno se slažem u vezi #1. The Man From Earth je za mene ne jedan od najboljih niskobudžetnih, već najboljih filmova uopšte, ikada. Bez dileme u Top 20 koje sam za svojih pola veka i malo više pogledao, a nagledao sam se filmova. Koncepcijski i u svakom mogućem smislu veoma jeftin i jednostavan, ali apsolutno genijalan i briljantan ako govorimo o priči i poruci između redova. Do sada sam verovao da je samo do mene, kada sam tako kliknuo u vezi tog ostvarenja, ali eto, ima još ljudi koji ga kotiraju jako visoko u svetu kinematografije. Jednom da i ja baš ne budem crna ovca Velika preporuke za forumaše, posebno one naklonjene fantastici, ali ne obavezno akcionoj, već intelektualnoj. Ažurirao ar8c - 08.Kolovoz/Aug.2023 u 15:33 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 15:40 |
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 16:16 |
|
Pa šta znam, za The Man From Earth, kad god sam pomenuo film npr, ili neko rekao u fazonu gledao sam ili preporučio, svima se u suštini svideo. Primer moram odmoran pogledati. Pa znam za neke da su imali od $100,000 do $200,000 budzet, mislim da je Primer imao najmanji. Coherence je zamrsen kao i Predestiantion, bukavalno sam uzeo da papir i olovku da nacrtam da bih pohvatao sta se desava. Time Lapse mi se bas svideo i on je imao nizak budzet, Timecrimes npr polovinu Predestination, eto za neke znam bili su oko eto meni je sve zanimljivo oko vremena, iako u sustini ne znamo sta je, pa imamo termodinamicku strelu vremena preko entropije i kosmoloska preko parametara, npr. anizotropije, a tu je i psiholoska, pa prostor-vreme, pa tu ima dosta materijala da se raymisllja i pisu i knjige i scenariji.Dobro svako ima svoj stav prirodno, eto malo razmenjujemo misljenja u suštini.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |