| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Najbolji filmovi svih vremena (26.07.2017.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Online Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Najbolji filmovi svih vremena (26.07.2017.)Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 16:58 |
|
Assault on Precinct 13 100% kultni. Ali ovde su tako neki izvikani filmovi da nema sanse i da se nadju na listi ''najboljih svih vremena. A neki koji i jesu na listi i koji su po necemu postali kultni zapravo to nisu. Ne bih nabrajao te filmove koji su zapravo izvikani i imaju toliko gusascke atmosfere u sebi da je to strasno. A neke obicne filmove stavljati u najbolje svih vremena je skrnavljenje. Cudno mi da ovde nema The Warriors ili Southern Comfort istog rezisera Waltera Hilla. I nije sad fora stavljati neke svoje omiljene filmove i kao ''e najbolji svih vremena'', za mene su to na primer Young Guns 1 i 2 deo, Lost Boys, Flatliners... ali se ogradjujem ''moji omiljeni'' ali na ovoj listi zaista ima dosta ''naslova'' koji ne zasluzuju da se odgledaju do kraja a kamoli ''najbolji'' i to ''svih vremena''. PS. Sorry videh The Warriorrs su na listi ali Souhern Comfort nisam vieo ili mi je i on promakao, a moram spomenuti i Trespass, takodje u reziji Walter Hilla. I ajde ljudi malo i vi dajte po neki comment.
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 17:23 |
|
Lista se tek formira. Svako ima prava da postavi svoje drage filmove, a vremenom će oni "besmrtni" isplivati na prva mesta. Btw, Wariorsi se već penju...
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77215 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 17:34 |
|
I ja bih da se ogradim, veze nemam šta bi to bio "najbolji" film, meni lično, kamoli tek da pravim takvu listu, prosto sam nabrajao nešto filmova koje volim.
Ne bih ni učestvovao u kakvim "najboljim" listama, tu je potrebno vreme, volja, bitno dručačiji pristup temi, ko da se bavi time. Uz to, ne pravim liste, sve sam mislio da ljudi samo nabrajaju filmove koje vole, te se priključih, ogradih se odmah od definicija (upravo i od tog "najbolji" ). A sada se najednom pominje i nekakvo vreme, "sva vremena" da sve bude gore , nisam imao pojma da učestvujem u tako čemu. ![]() Ažurirao puppet_master - 26.Srpanj/Jul.2017 u 17:36 |
|
![]() |
|
Dembilaja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 30.Lipanj/Jun.2016 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 3 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 18:37 |
|
Leon ? Ozbiljno
Ljudi se stvarno toliko loze na Assault on precinct 13. Jesam li ja jedini koji voli (citaj, kune se), u Texas Chain Saw Massacre (originalni, nemoj svasta da pomisljate), nije Shawshank Redemption, ali s obzirom sta je sve na listi... Ažurirao Dembilaja - 26.Srpanj/Jul.2017 u 18:38 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77215 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 18:53 |
|
Šta znam, ukusi, senzibiliteti, doživljaji, uopšte pristup filmu pa i puko rasploženje kod doživljaja kakvog filma variraju od čoveka do čoveka.
Mislim da je i sada sa Assault on precinct 13 pre stvar oko pristupa temi, neko je naveo prosto ono što voli, bez pritiska oko tog "najbolji" film (svih vremena). Nisam to bio ja, ne znam ko je pičio po Carpenteru, ja ga eto zaboravio iako i ja volim taj film. (uopšte Carpenterovu fascinaciju filmovima Howard Hawksa, Assault je meni fina Rio Bravo varijanta) On ima više filmova koje bih mogao navesti (čak i pre The Thing i Halloween negoli Assault, no dobro de). Btw, glede tih filmova iz sedamdesetih, obožavam upravo i Texas Chainsaw Massacre. On je izmenio lice žanra u dobroj meri. |
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 21:40 |
|
I ja sam u temi naveo neke filmove koje volim, tako sam doživio temu.
Ono što je meni zanimljivo kod pravljenja bilo kakvih lista da to uvijek nekom ne valja. Pratim stranicu "Taste of Cinema" na fejsbuku, korisna stvar kada hoću da pronađem nešto da pogledam. Kod njih su tekstovi u obliku listi. http://www.tasteofcinema.com/ Svaki put kad imaju neku objavu na fb, odma gomila navali, a gdje je ovaj film, gdje je onaj film, kako se ovaj film našao na listi, to je sramota itd. Tako će ovdje biti smaranje garant. A prije su ovdje pravljene neke ankete, najbolji film za tu i tu godinu i sl. i uvijek je neki blokbaster tu dominirao čim horde klinaca navale da glasaju.
![]() Ažurirao yolix83 - 26.Srpanj/Jul.2017 u 21:41 |
|
|
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 22:12 |
|
Nekada pomažu, nekada odmažu (liste), zavisi šta nas motiviše. Imao sam običaj da jurim kroz različite kinematografije/subžanrove/izraze, uzmem pa par meseci gledam samo npr Koreju, ili samo Špance, samo Aussieje, samo found footage, pa chambara itd...2 nekada i više filma dnevno. Tada mi je potreban kakav izvor/lista sa koje bih birao šta ću gledati. Međutim, previše ljudi bira upravo to "naj" da bi uopšte stavili te filmove na listu. Dok je kod mene čitava poenta u tome da osetim neki prostor, stil, podneblje, kulturu (nazovimo to kakogod), što neću uspeti ako gledam samo te "najnaj" filmove, želim i osrednje, nekada i đubre, koještarije, samo dok se ipak poklapaju sa tim navedenim prostorom/stilom/kulturom/žanrovskom ikonografijom itd, ne mora tu biti sve vrhunsko, najbolje, po tuđem kroju sašiveno itd. Želim sam da otkrivam/kopam
![]() Preciznije, recimo da sam npr Norvežanin filmofil, i želim da osetim ovaj naš prostor...i šta onda uzmem pa gledam nešto sa neke tamo top 50 Balkan/YU (kakogod sad regija da se naziva) liste? Pa tako ne bih video tonu blaga, pa i kojekakvog našeg đubreta koje opet pleni duhom A i kako da prepoznam šta valja ako ne znam precizno ni šta ne valja. ![]() Istina, za takve igrarije su potrebni vreme i prilična ljubav/strpljenje za Film. ![]() Ažurirao puppet_master - 26.Srpanj/Jul.2017 u 22:44 |
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 22:46 |
|
Pa dobro, ako želiš da se upoznaš sa kinematografijom određene zemlje, žanrom i sl. logično da moraš da pogledaš gomilu filmova, ne samo par najboljih. A ne moraju liste ni biti vezane samo za te "naj naj" , može biti lista filmova za koje niste čuli, koji su prošli ispod radara, lista opskurnih filmova, nečija subjektivna lista, glumca, režisera, filmofila... Ali nisam zato to spomenuo, nego sam htio samo reći da mi ide na k**** to vječito nezadovoljstvo listama. Daj opusti se, uzmi pogledaj već nešto od toga ako nisi gledao, napiši svoje favorite i razguli.
|
|
|
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 22:50 |
|
Eh, kamo sreće da je tako nešto moguće
dok je neta biće i nezadovoljstva ovim-onim naslovom, stavom, zašto ti se ne sviđa ovo, kako to da ti se dopada ono. Sama naša (ljudska) priroda je valjda takva, pa još i net čini stvari i gorim. No nisu svi zajedljivi, zlonamerni itd. Neko bude i prosto radoznao zbog nečijeg izbora. Istina, retko ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:03 |
|
Možda najbolje po žanru i produkciji. Npr: Horor, sa ovih prostora meni najjači "Leptirica" itd, itd Možda spojimo nekoliko dobrih i onda pokušati sa listom. Budući da sam tokom godina čitao svakojake komentare u dnevniku gledanja filmova i serija i najčešće su se odnosile na ukus predhodnika i počesto bili razlog za svađe. IMDB koliko god "veliki" nije baš pokazatelj kvaliteta. Sećam se 2006 do oskara "Departed" je izviždan kao kopija japanskog filma, a onda posle dodele istog se popeo sa 6 na 9,7, dok je "The Prestige" spao na 8.5, a sada posle nekoliko godina su oba na 8,5. Samo kažem da treba biti pažljiv. Gledao sam liste i uvek se svede na isto, na pojedinačni ukus. P.S. Do sad sam ocenio samo 5-6 filmova na imdb-u, tako da i nisam nešro merodavan po ovom pitanju. Ažurirao mahoni - 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:07 |
|
|
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:12 |
|
Leptirica je zakon za domaći horor.
I danas, kamoli tek za vreme kada je urađena. Departed meni vrlo dobar, nema veze to što volim i Infernal Affairs (Hong Kong ipak ) ništa mi to nije kvarilo ugođaj. ![]() Mene imdb mahom nikada i ne zaintrigira ocenom filma. (preciznije, više mi može značiti ona donja, meta score, kritičara, no standardna ocena često ne odgovara mom doživljaju) |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:25 |
|
Nisam rekao da je loš već da je izviždan već zato što je kopija i to Skorcezea i plejade najboljih glumaca. Te godine se prvi put dogodilo da je film po izboru gledalaca bio žestoko oštećen. Najčešće dobije treći ili četvrti oskar (po vrednosti), ali prestige je imao samo dve nominacije. Na listi imdb-a "departed" je 43, a prestige bez i jednog oskara 48 (Top Rated movies) Samo hoću da pokažem koliko je to zaebana stvar...ništa više |
|
|
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:36 |
|
Još to ispade jedini Oskar za Scorsesea? Posle Taxi Driver, Raging Bull, Good Fellas i čega sve ne...(mnogo volim i Gangs of New York npr). Sve je cirkus ionako.
![]() I ovo će se svakako svoditi na listu najpopularnijih filmova, naravno ne nužno najboljih, samim tim što je to svojevrsno glasanje, šta većina bude navela, ti naslovi će pobediti. Btw, ne smeta mi to, svakako je svejedno, već rekoh da ionako ne znam šta bi mi bio "najbolji" film, neuporedivo mi je jednostavnije da pišem o filmovima koje prosto volim. Kako počnem da upotrebljavam kakvu matematiku, sve sam dalje od te ljubavi prema filmu (ja lično, veze to nema sa bilo kime drugim, svako ima svoj odnos prema Filmu) ![]() Ažurirao puppet_master - 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:48 |
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:52 |
|
Znam. najbolji pisac svih vrmena, glumac, pesnik. To mu dođe ona stra podela na prirodno i društveno. Lako je utvrditi ko je najbolji fizičar, matematičar, ...... obućar znanja i delovanja, dok je u društvenoj sferi to puno zeznutija. Čak se i u jednom od najrealnijih društvenih pravaca- filozofiji, lome koplja oko titula. Elem, pošto nisam optimističan ostavljam entuzijastima da ovo odrade. Naravno, uvek ću rado da pogledam listu |
|
|
|
|
![]() |
|
Bob!
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2017 u 02:03 |
|
Kum nije prvi? Nemoguće. Ajde.... mis'im...
Onda bar Titanika da stavuimo na prvo mesto? Ako može, kvalitet je kvalitet, da se ne brukamo, svi ste TO gledali glumatajući, da bi uhvatili nešto :) |
|
![]() |
|
golub2017
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2017 u 19:50 |
|
филм: Shutter Island
|
|
![]() |
|
goran-djuric
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 02:21 |
|
A spanski trileri i krimici? ludilo mozga: El cuerpo, Contratiempo, Los ojos de Julia, La isla mínima,i francuz: Ne le dis à personne?
|
|
![]() |
|
pjankovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Srpanj/Jul.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 5 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 11:29 |
|
Evo liste, za moj skromni filmski ukus, najboljih filmova od pocetaka filmske umetnosti do danas.
Tu necete naci holivudskobolivudke hitove vec cete naci filmove koje su radili autori filmski. Autori sa velikim pocetnim slovom A.: http://www.imdb.com/list/ls003301664/ Pozdrav svima, Pedja.
|
|
![]() |
|
marko-ivezic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2017 u 16:44 |
|
bilo jednom u americi..
|
|
![]() |
|
Proka ctn
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 08.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 7 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2017 u 11:16 |
|
Treba predlagati ne filmove koji su NAMA omiljeni, vec one koji zaista zaslužuju da se nazovu "najbolji filmovi svih vremena". Predlagati filmove, tipa, Karate Kid ili Hari Poter je... smešno.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |