| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
MPC - HC i MPC - BE, NAJBOLJI VIDEO PLEJERI |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | ||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: MPC - HC i MPC - BE, NAJBOLJI VIDEO PLEJERIObjavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 17:44 |
|
|
MEDIA PLAYER CLASSIC HOME CINEMA (MPC - HC) Detaljan članak o prednostima ovog plejera u odnosu na VLC: MPC - HC ili Media Player Classic - Home Cinema je bez svake sumnje najbolji plejer koji će to ostati još dugo vremena, drugim rečima radi se o nenadmašivom video plejeru. Mnogi će tvrditi suprotno, ali činjenice su činjenice. Ovaj plejer pušta sve formate, a zbog integracije Nevcairielijevih LAV filtera savršeno pušta i video snimke enkodovane X265 HEVC codecom kao i 4K snimke. Stabilnost i pouzdanost ovog softvera ne treba ni komentarisati jer je sve besprekorno. Postoji i MPC - BE ili Black Edition verzija koja sa sobom donosi neka poboljšanja i dodatne funkcje. U suštini radi se o istom programu, a preporučujem da na svom računaru instalirate oba (pre svega zbog preview seek opcije). Verzija v1.7.13 je nažalost finalna i projekat je nakon 11 godina izgradnje proglašen mrtvim, odnosno trenutno obustavljenim. Do toga je došlo zbog manjka zainteresovanih programera ili pak zbog toga što više ništa nije ostalo da se uradi i nadogradi (osim stream opcije gde i dalje prednjači VLC). U svakom slučaju ova informacije ništa ne menja, jer MPC sasvim sigurno ostaje najbolji plejer koji je trenutno dostupan. Zvanična informacija o okončanju projekta doprinela je nedavnom priključivanju nekoliko programera ovom važnom projektu, što ipak znači da nije sve gotovo... MPC - HC Plejer dolazi u paketu sa nenadmašivim K-Lite Codec pakom, esencijalnom komponentom koja omogućava reprodukovanje velikog broja video/audio formata. K -Lite Codec Pack - Link , preporučujem mega paket. P.S. Što se tiče VLC, KMP, GOM, BS,... i ostlih plejera, i pored sve fame i hvalospeva, oni i dalje prilično kaskaju za goreopisanim plejerom koji je sinonim za savšenstvo. Media Player Classic - Black Edition Ažurirao Atrahasis - 24.Prosinac/Dec.2017 u 18:37 |
||
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
||
![]() |
||
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 17:58 |
|
|
Ja sam prešao na MPC - HC otkad novi KMP nije hteo da pušta ćirilične titlove, a starije verzije
su često smarale za nadogradnju. Veoma sam zadovoljan. Za ćirilicu stavim u opcijama ruski.
|
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 18:06 |
|
|
Tako je; za ćirilicu ideš na russian, mada ne znam zašto su tako nazvali kod, ali dobro.
Što se tiče ostalih plejera, ne mogu ni da mu prismrde. KMP je načisto posrnuo, kakozbog reklama, a pogotovo zbog loše odrađene podrške za x265 (kao i VLC)... ![]() Ažurirao Atrahasis - 24.Prosinac/Dec.2017 u 18:12 |
||
|
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 18:10 |
|
|
A evo zašto preporučujem da pored MPC-HC-a imate i MPC-BE:
Stari dobri seek preview!
![]() ![]() ![]() Ažurirao Atrahasis - 24.Prosinac/Dec.2017 u 18:16 |
||
|
||
![]() |
||
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 18:59 |
|
|
Što ne reče odmah?
To mi se mnogo svidelo u novom KMP-u. Prelazim na BE.
|
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:02 |
|
|
||
![]() |
||
Bulvay
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:03 |
|
Чуди ме да ти КМП није пуштао ћирилицу, с обзиром на то да мени ПоТ Плејер,који је дјело истог аутора, без проблема пушта ћирилицу. Иначе, подешавање плејера на ћирилицу је крајње непрактично, брзо досади, из простог разлога што је убједљива већина титлова латинична, а то захтјева поновно враћање на латиницу у подешавањима, па како који титл налети. Много практичније, тех. напредније решење, је да титл са класичним,застарелим,непрактичним енкодингом једноставно конвертујеш у УТФ8/Уникод. Такав титл функционише без подешавања Regional Settings ОС-а, без подешавања плејера, који може бити подешен на латиницу, или на кинески,дакле, функционише независно, а учитава се једноставним "превлачењем" у плејер, на исти начин као и латиница. |
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:09 |
|
|
POT je nažalost još lošiji od gorenavedenih (VLC, GOM, KMP...).
Govorim isključivo o kvalitetu reprodukcije i integraciji kodeka.
|
||
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:16 |
|
|
Hvala na savetu, sve češće imam problem sa (ma koliko voljenim) BS Playerom, tačnije pojedinim formatima, definitivno ću probati navedeni.
|
||
![]() |
||
Bulvay
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:18 |
|
|
Мени је Пот врх. То је плејер са убједљиво највише функционалности. Користио сам МПЦ док нисам чуо за Пот, али нећу да ти контрирам на теми
![]() |
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:24 |
|
|
Kontriraj slobodno! Iskustva me najviše zanimaju, pa tome i služi forum.
Ako imaš vremena i strpljenja napiši zbog čega ti je POT najpristupačniji.
Ažurirao Atrahasis - 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:34 |
||
|
||
![]() |
||
Subtitle fan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:30 |
|
|
Hvala na savetu MPC - BE je stvarno vrh
|
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:39 |
|
|
Nema na čemu. enkodovanim x265 HEVC kodekom. Ovi plejeri glatko reprodukuju ovakve video snimke i na slabijim računarima, a to je i te kako od značaja kada znamo da je za dekodiranje x265 videa potrebna jača mašina (procesorski). Razlog tome je svakako kvalitetna inkorporacija LAV filtera u ove plejere.
Ažurirao Atrahasis - 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:45 |
||
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:45 |
|
|
U tome je upravo problem moje kante, 2011. godište, muke sa HEVC kodekom a sve više serija mi se nameće u tom formatu, gubim vreme jureći okolo alternativne verzije, biram na silu veće fajlove, bla bla, taman će mi značiti.
|
||
![]() |
||
Bulvay
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:46 |
|
|
За више детаља погледај на следећем линку:
https://www.techsupportalert.com/best-free-windows-media-player-replacement.htm Учитава титл заједно са видеом, има напредне команде за корекцију тајминга титлова, а не само delay, као МПЦ, тако да за то не треба СЕ или Воркшоп. Наставља репродукцију видеа на мјесту гдје је прекинута... Прилагодљив, у смислу команди, што оних на тастатури, што на мишу. То ми је било довољно да се пребацим на Пот. |
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 19:53 |
|
Ovo što sam POŽUTEO poseduje i MPC. Tačno je da mu fali sync opcija. Moram da proverim da li je MPC-BE tu falinku nadoknadio. Ako zanemarimo sync opciju, MPC je ubedljivo najbolji po pitanju reprodukcije i opšte stabilnosti. U svakom slučaju, ne sporim da je POT superiorniji po odeđenim pitanjima. Pa i VLC je napredniji od MPC-a u neki segmentima. Ovde sam samo analizirao kvalitet reprodukcije, a ne broj opcija koje softver nudi. Moram i da priznam da nisam skoro testirao POT (pre godinu dana nisam bio zadovoljan kvalitetom reprodukcije, ali sam zaista bio oduševljen opcijama), pa ću ga još danas instalirati. Planiram da napravim anketa-temu u kojoj ćemo da glasamo za najbolje plejere.
![]() Ažurirao Atrahasis - 24.Prosinac/Dec.2017 u 20:28 |
||
|
||
![]() |
||
Bulvay
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 20:34 |
|
Лијепо, али кад сам ја прелазио на Пот, МПЦ тада није имао те (неке) функције. Што се осталог тиче, кадгод би ми МПЦ, а сада Пот, лоше репродуковао неки фајл, а то се веома ријетко дешавало, ствар је спашавао ВЛЦ и то портабилни, и у том смислу је најједноставнији и поуздан. Не улазим у перформансе при репродукцији појединих формата, јер се у то заиста не разумијем. Никада се нисам бакћао кодецима(додатним),а од њих првенствено зависи стабилност при репродукцији, као и разноликост формата. Ažurirao Bulvay - 24.Prosinac/Dec.2017 u 20:51 |
||
![]() |
||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72053 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 20:44 |
|
Uvijek sam tvrdio da ta kratica znači BullShit player, ali ljudi ga obožavaju koristiti jer "sam nađe titlove na netu". |
||
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 20:48 |
|
![]() Sabo ti ja gledam filmove sa titlovima, oni koji nisu na engleskom mahom imaju već titl, ne koristi mi silno ta opcija, možda kod serija, ili kada na letim na Irce, Škote...kod mene je pre stvar navike...ćuti, to je još i dobro, prvo sam godinama tvrdoglavo koristio MV2Player, BS je ipak bolji (bio, neko vreme, dok nije počeo da mi brlja sa ponekim formatima). |
||
![]() |
||
Bulvay
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2017 u 20:58 |
|
Изгледа да PotPlayer има ту функцију(нисам је користио): ![]() |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |