Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mare of Easttown (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mare of Easttown (2021)

Mare of Easttown

Mare of Easttown (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Mare iz Easttowna

Godina:

2021

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij

Trajanje:

410 min

Autor:

Brad Ingelsby

Glavne uloge:

Kate Winslet
  >  Mare Sheehan
Guy Pearce
  >  Richard Ryan
Jean Smart
  >  Helen
Eisa Davis
  >  Gayle Graham
David Denman
  >  Frank Sheehan
Ned Eisenberg
  >  Detective Hauser
Enid Graham
  >  Dawn Bailey
Deborah Hedwall
  >  Judy Zabel
Neal Huff
  >  Father Dan Hastings
Jeb Kreager
  >  Van Driver
Patrick McDade
  >  Glenn Carroll
Patsy Meck
  >  Jan Kelly
Brooke Stacy Mills
  >  Laura the Reporter
Julianne Nicholson
  >  Lori Ross
Kittson O'Neill
  >  Susie Holbert

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mare of Easttown (2021)
    Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2021 u 10:18
Odlična serija!
Na vrh
Rendgen Tehnicar View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rendgen Tehnicar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2021 u 14:06
Mare of Easttown je odlična serija, ocen 9/10. Kejt Vinslet ne samo što lepa žena već i opasno dobra glumica. Ovo je njena najbolja uloga.
Na vrh
alex-din View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj alex-din Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2021 u 14:30
Na površini ovoga je mnogo i dobro odrađenih dramskih momenata, zanimljivih likova, porodičnih i inih gradskih tajni i svega pratećeg što je odrađeno na zadovoljavajućem nivou. Kad se malo i malo više zagrebe, međutim, dve stvari postaju preočigledne i vuku celu stvar na dole.Prva se tiče činjenice da je ovo jasan vanity projekat koji za cilj ima da kamera u, praktično, 98% scena bude zalepljen za Kejt Vinslet i njen performans koji izlazi na uši, pri čemu je dotična stalno prikazana kao sredovečna isfrustrirana žena sa gomilom problema (od kojih su tek pojedini maestralno odrađeni u pojedinim scenama) i mana, ali eto to je u isto vreme čini mnogo kul likom zbog načina na koji se ona sa svime time nosi. Druga zjapeća rupa scenarija tiče se inicijelnog dramskog okidača (ubistvo devojke) koji je toliko prazno osmišljen, da su u narednih šest epizoda morali da smisle sporednu kriznu situaciju (nestanak devojaka), kako bi nekako nafilovali prostor i vreme za nešto što je moglo da bude rešeno unutar gabarita jednog standardnog dramo-trilera ispod dva sata trajanja (što je cela stvar i trebala da bude, zbog boljeg efekta). Iz ovog razloga, poslednjih 20 minuta pretposlednje epizode predstavlja nešto naj-wtf-ktičnije što se u svetu TV-serija pojavilo po pitanju montaže u poslednjoj deceniji. Likovi se hektično susreću jedni sa drugima, teleportuju unutar scena, neprirorodno i rapidno razmenjuju gomile informacija jer su valjda tek tad skapirali da im je preostala još jedna epizoda da ispovežu sve po pitanju glavnog slučaja i nekako ga privedu kraju (uz glupave i bespotrebne obrte do samog kraja). O idiotlucima koji tada počinju da osviću sa svih strana da i ne pričamo: SPOJLER! U kom to univerzumu policija ne bi momentalno privela ženu koja je ometala istragu i svesno skrivala informacije o ubistvu tinejdžerke (i to da bi zaštitila supruga i sina no less)? Verovatno u istom onom univerzumu u kojoj bi joj socijalna služba dodelila na staranje dete upravo pomenute, ustreljene tinejdžerke, wat wat. Ili genijalni momenat kada oružje kojim je izvedeno ubistvo vrate na mesto gde su ga i uzeli(!?), i tako ga ostave, iako dotičnom mestu pristup imaju ukupno dve osobe, od koji je jedna nepoveziva sa slučajem... Kako bi li tekao taj razgovor jednog dana kada mališa poraste: "Mamo, mamo (odnosno gospođo koja se predstavljaš kao moja majka), šta se tačno desilo mojoj pravoj majci? Ništa strašno zlato, tvoju majku tinejdžerku ubio je tvoj polubrat koji još uvek gilja robiju zbog toga (a to je uradio dok je bio maloletnik), dok je tvoj pravi otac zapravo moj muž, koji je spavao sa pomenutom ubijenom tinejdžerkom, kojoj je bio stric, odnosno rođeni brat tvog dede, a ja sam svo vreme znala za to i zataškavala sam ubistvo tvoje majke kako bi nastavili da budemo jedna srećna, funkcionalna porodica... SPOJLER OFF! Uz sve ovo dodati i Kviksilvera Evana Pitersa kao opasnog detektiva genijalca koji sa onim svojim zbunjenim okicama deluje kao detence koje je mama izgubila negde u tržnom centru, pa se zalepio za Kejt Vinslet da ga drži za rukicu, dok krišom ima fiksaciju na njeno bujno poprsje... I šteta jednog Gaj Pirsa što je gubio vreme sa svime ovime, deluje da su ga kastovali samo kao bi se Kejt Vinslet žvalavila sa njime u par scena, da bi ga zatim neelegantno šutnuli iz ostatka priče. Pipboy je sada online Prijavite zlonamernu/neprikladnu poruku
Na vrh
pacuha View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pacuha Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2021 u 19:11
9/10
Na vrh
Dakson View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Lipanj/Jun.2021 u 14:31
Čitam Alexov opsežan osvrt i u sebi vičem "Yes!" Gledajući Mare of Easttown opet sam se osetio nasamarenim. Toliki hvalospevi, a serija bušna kao sito, plus svi nešto smoreni, razbucani i problematični - nigde uobičajene porodice u najlepšem i onom pravom smislu te reči. Kome se onda, po pitanju preporuke filma ili serije, uopšte može verovati? Počeću da aktivnjie da pratim indie scenu ili B produkciju, pa čak i Bolivud. Možda su pošteniji. Ove "major" filmadžije sve češće brljaju i švercaju se na konto stare slave.

Ažurirao Dakson - 10.Lipanj/Jun.2021 u 15:10
Hvala svima na dobrim prevodima.
Na vrh
Dakson View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Lipanj/Jun.2021 u 14:50
Bravo! Hvala na pomoći u lečenju frustracije stečene gledanjem ove serije. :)

Originalno postovano od strane alex-din alex-din piše:

SPOJLER! U kom to univerzumu policija ne bi momentalno privela ženu koja je ometala istragu i svesno skrivala informacije o ubistvu tinejdžerke (i to da bi zaštitila supruga i sina no less)? Verovatno u istom onom univerzumu u kojoj bi joj socijalna služba dodelila na staranje dete upravo pomenute, ustreljene tinejdžerke, wat wat. Ili genijalni momenat kada oružje kojim je izvedeno ubistvo vrate na mesto gde su ga i uzeli(!?), i tako ga ostave, iako dotičnom mestu pristup imaju ukupno dve osobe, od koji je jedna nepoveziva sa slučajem... Kako bi li tekao taj razgovor jednog dana kada mališa poraste: "Mamo, mamo (odnosno gospođo koja se predstavljaš kao moja majka), šta se tačno desilo mojoj pravoj majci? Ništa strašno zlato, tvoju majku tinejdžerku ubio je tvoj polubrat koji još uvek gilja robiju zbog toga (a to je uradio dok je bio maloletnik), dok je tvoj pravi otac zapravo moj muž, koji je spavao sa pomenutom ubijenom tinejdžerkom, kojoj je bio stric, odnosno rođeni brat tvog dede, a ja sam svo vreme znala za to i zataškavala sam ubistvo tvoje majke kako bi nastavili da budemo jedna srećna, funkcionalna porodica... SPOJLER OFF!
Hvala svima na dobrim prevodima.
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2021 u 00:56
Scenario jeste šupalj, ali meni se serija svidela... Iako je radnja dosta spora, mene je prosto vuklo da gledam sledeću epizodu i sledeću... Atmosfera je tmurna i serija je više drama nego triler, ali meni je to u ovom slučaju upotpunilo one već pomenute rupe u scenariju.
Kejt je pokidala ulogu i akcenat, fascinantno je gledati je na ekranu... Ona u prvom planu i odsustvo raznih specijalnih efekata, nindža policajaca, Šerloka, CSI zumiranja tablica sa 10 km udaljenosti i sl. su ono što vredi pogledati. Plus, posebnu dozu realnosti pruža i činjenica da Kejt nije dozvolila da joj digitalno uklone nesavršenosti na telu, niti u seriji, niti na promotivnim posterima.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
pjankovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pjankovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2021 u 13:09
Serije slabo gledam, cak se trudim da ih izbegnem. Gledam filmove.. Ovu seriju sam gledao. Gledao i uzivao kao da sam gledao odlican film koji traje 7 sati. Preporuka svatkome.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2021 u 12:12
Kriminalisticki deo skandalozan. Kao triler bespotrebno razdvajanje nekoliko krivicnih dela mozda su time hteli da kupe publiku. Sveukupno kao da su hteli da pokazu sve na jednom mesto od ubistva, otmice, samoubistva, prevara, porodicnih problema, osvete, preljube, narkomanije, nasilja, pedofilije,LGBT, kao u stilu u takvom svetu zivimo, Nisam hteo da prekidam, ali sam stekao utisak na kraju kao da sam umesto sto sam gledao citao jedne dnevne novine od pre ovog cuda, a posto ih ne citam odavno mozda sam zato i odgledao seriju do kraja.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2021 u 00:52
Odlična serija. Može se reći kao da je slabija (ženska) verzija serije "True Detective" (1.sezone). Kate Winslet na visokom nivou kao doduše i svi ostali glumci. Serija isprepletena u intrizi i drami. Odgledana u jednom mahu, a takva uživljenost mi se nije desila već dosta vremena. Ponavljam, stvarno odlična serija!!
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2022 u 17:12
Odlicna serija. Kate Winslet odlicno odglumela
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2022 u 20:25
Dobro me podseti Thumbs Up, propustih ovo onomad kada se pojavila serija. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.