Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Malo,malo-DRAJVER frka...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Malo,malo-DRAJVER frka...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Malo,malo-DRAJVER frka...
    Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 05:07
Pošto sam pri kraju s farbama u default štampaču(ni tu na instalacionom CDu nije bilo drajvera pa mi lik našao naknadno),ortak mi napunio ketridže za drugi štampač koji nisam koristio od 2005.godine.

Juče sam poludeo satima tražeći po netu drajvere koji su kopatibilni za štampač Lexmark Z600 sa OS Windows7(Ultimate),međutim,pre sam došao u iskušenje da razbijem celu aparaturu jer za milion Lexmarka postoje kopatibilni drajveri,baš za ovaj nema pa nemaAngryAngryAngryAngryAngry

Zamolio bih za help,ako neko može da mi pomogne...

Angry
Na vrh
conja View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj conja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 08:55

zar ne postoje univerzalni drajveri....meni je Windows7(Ultimate) sam skinuo sa neta doduse za HP.....

vidi ovde

http://download.cnet.com/Lexmark-Z600-Series/3000-2116_4-146072.html

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 17:55
Zaje*an je 7 za neke drajvere i ja sam imao muke, ali sam trazio po google po ceo dan i nasao prema tacnog modela i radi ko sat. Nego najbolje resenje je na 2 particije stavi 2 windowsa, xp i 7 i neces imati muke.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 19:00
Malo sam surfovao, mada uvek za Lexmark štampače drajvere uglavnom downladujem sa sajta proizvođa:

Link: http://support.lexmark.com/index?segment=DOWNLOAD&page=home&locale=EN&userlocale=EN_UK

Lexmark nije baš neozbiljna firma što se tiče drajvera, i obično izbacuje drajvere za nove verzije windowsa u paketu, mada instalacija ponekad zna da malo "zeza" (mora da se prati određena procedura - kad se priključuje štampač, i tako to).

Inače, Lexmark ima i listu kompatibilnih štampača sa Windows 7:
http://support.lexmark.com/index?page=content&id=OS6&locale=EN&userlocale=EN_UK
http://support.lexmark.com/index?page=content&id=OS3&locale=EN&userlocale=EN_UK
ali nisam tamo primetio Z600.

Na ovom sajtu:
http://www.bioticaindia.com/download.php?file=lexmark-z600

je 70% njih glasalo da drajver koji se odatle downladuje radi pod Windowsom 7, a neki od članova su pisali da umesto drajvera za Z600 pod windowsom 7 koriste drajvere za Z615 ili Z605.

U svakom slučaju, ne znam koliko će ovo da ti pomogne, jer nemam taj štampač da to istestiram na brzinu.

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 30.Rujan/Sep.2010 u 19:02
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 20:41
Postoji caka u sedmici da se štampač prepozna kao neki drugi model čiji su drajveri kompatibilni sa vašim štampačem. Ja sam to uradio za moj takođe prastari HP. Radio je on i sa univerzalnim drajverima ali nije prihvatao otkucani tekst u programima za štampanje omota pa sam morao da pravim slike tog teksta i tako ih ubacujem za štampu. Od kao sam ubacio ovaj lažnjak, sve radi odlično. Žao mi je samo što se ne sećam procedure, ali to nije problem, malo Googlanja i naći ćete listu kompatibilnih drajvera za štampače i uputstvo za instalaciju, prilično je prosto.
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2010 u 07:42
Ljudi,želim svima da se zahvalim za trud i vreme koje odvajate kako bi mi pomogli!!!ClapClapClapClapClap

2 dana guglao,sledio vaša uputstva i savete,LexmarkZ600(farbe pune do vrha)mi stoji za ukras.Jednostavno kad mi se nešto ne da i ne ide samo živce požderemAngryAngryAngry...dok ne nahvatam ortaka majstora ili slučajno sam ne nabodem sam caku po sistemu "i ćorava koka zrno ubode" rgam HP kopir mašinu kao default štampač koji perfektno radiSmile
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2010 u 11:52
Kako ja to vidim iz onoga što sam pročitao - taj štampač radi pod windowsom 7, ali treba pratiti određenu proceduru (kao što sam i ranije naveo), ili neće da radi.

Probaj ovo:
1. Diskonektuj štampač (izvadi USB kabal iz kompjutera)
2. Izvrši uninstall svih drajvera za taj štampač koje si do sada instalirao
3. Proveri verziju operativnog sistema (windows-a 7), da li je 32-bitni, ili 64-bitni (desni klik na my computer - propertis)
4. Downladuj  drajver za Lexmark Z600:
- 32-bitni: http://bit.ly/cd4MzI
- 64-bitni: http://bit.ly/c4xCtN
5. Instaliraj drajver za tvoj operativni sistem.
6. Priključi štampač (ubaci USB kabal od štampača) tek kad ti instalacija to bude tražila
7. Možda ćeš morati da restartuješ sistem pre nego što taj drajver proradi kako treba.

Ukoliko to ne upali, probaj da instaliraš drajver Z605, po uputstvu sa lexmark sajta.

Windows 7 informacije
- koristiti Vista drajver za Windows 7
Upgrading to Windows 7 - diskonektovati (isključiti) USB kabal i izvršiti uninstall printer drajvera prvo

Zato sam ti i ranije napisao da postoji neka procedura kod instalacije lexmark drajvera za štampač.

p.s. Uradi bukvalno ovo što sam ti napisao u proceduri od 1-6. Nemoj samo da isključiš štampač na dugme "turn off" - obavezno izvuči USB kabal.

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 01.Listopad/Oct.2010 u 12:02
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2010 u 01:23
AngryAngryAngryAngryAngry
AngryAngryAngryAngry
AngryToliko sam se opametio da ni post ne mogu da sastavim.
AngryAngryAngryAngry

Ažurirao svajcarac78 - 02.Listopad/Oct.2010 u 01:31
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2010 u 01:29
wallbashwallbashwallbashwallbashwallbashIsprobao sve živo i neživo...AcaNholivudAcaNholivudAcaNholivudAcaNholivudAcaNholivudi ne neće pa neće.............
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2010 u 10:48

Možda će ipak trebati da ti serviser dođe na "kućnu adresu", a možda i ne - ali, ipak nemoj da se nerviraš jer se sve sredi. Wink

Nisam siguran koliko poznaješ računare, ali mogu da ti napišem šta tvoj serviser može još da proba (ili ti - ali bez nerviranja) Smile

Acces denied pri instalaciji drajvera u Windows 7 možeš da dobiješ zbog više razloga, a neki mogu da budu i malo neobični, ili obični serviserima - zavisno kako gledaš na to.

Proveri da ti ta instalacija za drajver nije "read only", tj. encriptovana.

1. Desni klik na fajl

2. Rasčekiraj "read only"

3. Klikni na karticu "advanced"

4. Rasčekiraj "Encrypt contents to secure data" na glavnom folderu i svim fajlovima instalacije pojedinačno (proveri - ponekad neće da rasčekira na svim fajlovima u jednom folderu - pa ćeš morati pojedinačno).

5. Pokreni ponovo instalaciju

Ovo jer se ponekad dešava da fajlovi budu "read only", tj. encriptovani kada se downladuju sa net-a.

Druga solucija za lexmark štampače koju obično veoma retko primenjujem (u extra slučajevima), a to je instalacija iz komandne linije (command line).

1. Pokreneš unos štampača iz komandne linije (add printer from command line)

2. Ukucaš ako se dobro sećam: printui /ip

3. Ako se dobro sećam (jer trenutno nemam ovde gde sam instaliran Windows 7 - tada, ili izabereš drajver sa liste, ili izabereš ili da ti automatski pronađe printere, ili izabereš TCP/ip štampač i uneseš ostale podatke

Izvini što ti pišem sad već napamet jer nemam ovde gde sam trenutno instaliran windows 7, ali mislim da nisam pogrešio u opisu postupka.

p.s. ako ti nije teško napiši mi šta ti je "odbilo" instalaciju drajvera - ne mogu da pročitam na slici.

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 02.Listopad/Oct.2010 u 10:56
Na vrh
demaksi View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj demaksi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2010 u 12:09

I ja sam se namučio sa 8 godina starim HP štampačem. Jedino mi je ovo pomoglo:

The Deskjet 940c driver is available through Windows Update.  Go to Devices and Printers, Add a Printer, click on Windows Update.  It will take a few  minutes for the list to repopulate.  Once it does the Deskjet 940c will be available as a choice under the HP (not Hewlett Packard) manufacturer.

You will need to select the appropriate port.  The easiest way to do this would likely be to look on a different computer that has the printer installed and find the appropriate port settings.

Inače, prošla je čitava večnost dok sam čekao da se pojavi lista štampača, ali uspelo je.

Ažurirao demaksi - 02.Listopad/Oct.2010 u 12:22
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2010 u 12:57
Originalno postovano od strane demaksi demaksi piše:

I ja sam se namučio sa 8 godina starim HP štampačem. Jedino mi je ovo pomoglo:

The Deskjet 940c driver is available through Windows Update.  Go to Devices and Printers, Add a Printer, click on Windows Update.  It will take a few  minutes for the list to repopulate.  Once it does the Deskjet 940c will be available as a choice under the HP (not Hewlett Packard) manufacturer.

You will need to select the appropriate port.  The easiest way to do this would likely be to look on a different computer that has the printer installed and find the appropriate port settings.

Inače, prošla je čitava večnost dok sam čekao da se pojavi lista štampača, ali uspelo je.

Probao više puta i ovu varijantu.Traje,ali ne preterano dugo tj. "čitavu večnost",bar u mom slučaju.Međutim,gomila ponuda za Lexmark-baš za seriju Z600:tropaConfusedaman za aman da pošiziš.

Snajp,toliko sam "veliki" stručnjak za probleme ovog tipa da to sa zadovoljstvom prepuštam čoveku koji mi održava sistem(prijatelj,IT-stručnjak sa oko 25god. prakse koji je trenutno zauzet svojim pwt poslom pa "dođe od nedelje",stoga vas i smaram),harvdver i deo softvera koji je za mene viša matematika.Veruj mi da sve što napišeš ovde,kao i sugestije ostalih koji žele da mi pomognu,čitam po 10 i kusur puta->isprobam pa ne ide->opet dođem da čitam vaše postove "gde sam zaCensoredbo stvar"->over and over again,ulaznica za začarani krug je besplatna-utešnoClap
A kada nešto neće pa nećeAngryAngryAngryAngryAngry...šta ću kad me priroda stvorila živčanog kao psinu...

P.S.jedina uteha mi je da će ova tema možda dobro doći još nekom sa istim ili sličnim problemomWink
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2010 u 14:18
Nije ni meni problem da pišem, ali je problem u ovom slučaju što moram da pođem od raznih pretpostavki (od toga da ko zna koji drajver je sve instaliran na tvom kompjuteru sad, ko zna šta je sve ostalo u registriju, preko nekih postavki sistema, itd...). Da si bliže pa da ti to rešim za 10-tak minuta, to bi bilo najbolje, ali nisi.

Sad već može mnogo toga da bude u pitanju firewall, UAC, konflikt između već instaliranih drajvera ili resursa (mnogo stvari).

Mislim - i za to postoji rešenje i način da se i tada "natera" štampač da radi, ali tada ja već radim nešto drugo, npr. ručno menjam resurse koje windows dodeljuje, a to već ne bih da ti objašnjavam i ne preporučujem ti da to uzimaš u opciju za samostalno rešavanje ovog tvog problema, jer to već spada pod nešto drugo.

Mislim da je bolje da u ovom slučaju sačekaš tog tvog druga ako se već razume u računare.

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2010 u 17:33
Originalno postovano od strane snajp snajp piše:

Da si bliže pa da ti to rešim za 10-tak minuta, to bi bilo najbolje, ali nisi.

Sad već može mnogo toga da bude u pitanju firewall, UAC, konflikt između već instaliranih drajvera ili resursa (mnogo stvari).

Mislim da je bolje da u ovom slučaju sačekaš tog tvog druga ako se već razume u računare.

Veliki pozdrav. Snajp

Zar je zona sumraka južnobanatskog Okruga toliko udaljena od prave "Zone sumraka"Confused?
Hvala u svakom slučaju,mislim koliko si vremena uložio da mi nacrtaš a ja ostao duduk i verujem da bi ti to rešio o čas poslaClap

Najverovatnije je nešto vezano za firewall jer prilikom pokušaja da nešto i izvedem stalno mi je izbacivao dialog prozor "...firewall...";šta ga zeza što je vezano za firewall džabe ja čitao kad ne kontam.

Naravno da ću sačekati čoveka koji razbija IT da to izmaklja čas posla od nedelje.Nije mi stala krava na nogu da dodam još 1 štampač po cenu života-imam tzv. zlatnu rezervu farbi u HP Deskjetu za ne daj Bože do tadaWink

Ažurirao svajcarac78 - 02.Listopad/Oct.2010 u 17:34
Na vrh
DeMijan14 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DeMijan14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2014 u 23:41
Svaka Cast snajp, da ne bese tvog posta bacih stampac kroz prozor.
Hvala puno!!!!!

Ažurirao DeMijan14 - 27.Lipanj/Jun.2014 u 23:42
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.