Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - loša iskustva
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

loša iskustva

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ranban View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ranban Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: loša iskustva
    Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2003 u 15:25
Mogli bismo nešto reći i o lošim iskustvima u ovim razmjenama. (Bez bojazni da ispadnemo glupi ili naivni).
Ne želim imenovati momka, možda ni on nije svjestan da mu preko 90% CD-a ima grešku, koju ja do tada nisam nikad vidio, iako sumnjam , jer ne odgovara na poruke, a bar bismo mi iz ovog foruma mogli pristojno odgovoriti kad primimo poruku.

Dakle, možda ovo pomogne nekome drugome.:

Greška se sastoji u slijedećem. Kad se sadržaj CD-a prepisuje na hard, dolazi do greške (ne može se prepisati, kod Win98 mi blokira PC; na Win 2000 i Xp se javlja: Data error (cyclic redundancy check). Na isti način ne ide ISO kompilacija u Nero, ali Nero Copy uspijeva zanemarujući greške (unrecoverable data error)napraviti kopiju koja postaje funkcionalna u prije navedenom smislu, dakle može se prepisivati i normalno gledati. Kopija postaje bolja od "originala"..Inače , "original se može gledati do kritičnog mjesta, a ako se to mjesto preskoči, može i nakon toga. Dakle problem je rješiv, ali je gubitak vremena (Nero Copy tako lošeg CD znao mi je trajati 40 min samo za "creating image", write nakon toga nije problem, za svaki slučaj ipak snimam na manjim brzinama), i naravno CD-a...Sad u čemu je mom "originalu" bio problem (možda njegov hardver, snimač ?) nemam pojma......
Na vrh
hellseeker View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hellseeker Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2003 u 19:08

don't worry abouth him.......we have such sights to show him.......

in hell , of course

Na vrh
betmenx View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj betmenx Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2003 u 21:34
Drago mi je da je netko progovorio o tome , bilo je i vrijeme .Ja se rado rzmijenjujemi nije mi problem  kad na 40 cd nekoliko ne valja jedini je problem što sa tim filmovima , jeli moguće podijeliti film na dva dijela i izostaviti taj dio filma koji je nemoguće očitati ?
Na vrh
Extremist View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Extremist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2003 u 12:52
Može bit problem u tvom hardveru ako imaš VIA chipset a ne instaliraš VIA drivere. Naime postoji određeni problem sa VIA chipsetom (zapravo ne baš, radi se o tome da su neki proizvođači matičnih ploča koristili "reserved" vrijednosti pa ispada da je VIA kriva, a nije). Uglavnom, radi se o tome da je prebacivanje golemih datoteka skoro nemoguće.
E sad, problem ne mora bit kod tebe. Možda je i kod njega. Provjerit ćeš jednostavno. Probaj kopirat taj "originalni" CD na hard na bilo kojem drugom računalu.

Ima i još nešto. Postoje i neki background programi koji isto znaju sjebat stvar. Da bi utvrdio radi li se o tome, podigni sistem u "safe mode" (ovo ne vrijedi za win98) i onda probaj kopirat CD na hard.

I treća stvar, kad snimaš nešto, odnosno taj mali, zna se dogodit da Nero javi da je moguće da nešto nije u redu pročitano sa izvora. I sad, spržena kopija može ispast u redu, ali ne mora. U tim slučajevima cijeli proces kopiranja bi trebalo ponoviti. Ako se greška ponavlja, restartat Neru, ako ni to ne pomaže, vjerojatno je i izvorni CD "u kurcu".
Na vrh
Extremist View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Extremist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2003 u 12:57
Originalno postovano od strane betmenx betmenx piše:

Drago mi je da je netko progovorio o tome , bilo je i vrijeme .Ja se rado rzmijenjujemi nije mi problem  kad na 40 cd nekoliko ne valja jedini je problem što sa tim filmovima , jeli moguće podijeliti film na dva dijela i izostaviti taj dio filma koji je nemoguće očitati ?

Podijeliti, ne.
Postoji par utila koji će ti ponovo indeksirati film i staviti ga u nekakvo poluispravno stanje. Zapravo je jedino upitno hoćeš li uspješno "spasiti" film u kakvom takvom stanju sa CD-a.
Na vrh
Kakaroto View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kakaroto Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2003 u 20:20

Provaj ovo trebalo bi ti popraviti avi datoteke :

First of all download virtualdub from www.sourceforge.com

You will also need a divx codec, if you don't have one I suggest
nimo codec pack it can be found at www.divx-digest.com and do a full
install of it

If you already have a divx codec you may need divfix which is included
in the nimo codec pack along with many other nice tools...if you don't
wanna get the pack you can get divfix at www.divx-digest.com

Now that you have all your tools you can go to work

1. run divfix, open the AVI that you are having trouble with and click
   rebuild index, when it finishes you can close divfix

2. try playing the movie in windows media player (wmp) again

3. if it still doesn't have any video, open virtualdub

4. Now click file>open video file, and choose your troubled file

5. then go to video and choose direct stream copy

6. under audio, direct stream coopy should be selected if it isn't
   choose it

7. now go to file>save avi and choose the name and location of where
   you want to store the file

8. now it'll take up to 5 minutes or so to reencode, if you want to
   still do things with your computer change it from normal to idle
   priority in the status window

9. once it's done encoding, locate the avi you just made and play it
   with wmp

Javi ako ti pomogne da drugi znaju meni je pomoglo.

Na vrh
ranban View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ranban Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2003 u 06:57
Opisani slučaj (prvi post ovdje) su provjereno "izvorni" CD-i imali grešku (probano na 3-4 PC-a). S virtual dubom (Nandub), se može dobiti komad filma do te greške (s direct stream copy), dakle neupotrebljivo za ovaj slučaj (valjda bi se moglo i s dubom odvojiti i drgi dio filma, preskačući pogrešno područje, pa tako dobiti dva dijela, koja bi onda bilo moguće spojiti u jedan, ali dalje to nisam eksperimentirao jer sam problem riješio s Nerom na gore opisani način.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,176 sekundi.