Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Los renglones torcidos de Dios Aka God's Crooked Lines (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Los renglones torcidos de Dios Aka God's Crooked Lines (2022)

Los renglones torcidos de Dios

Los renglones torcidos de Dios (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Krive crte Božje

Godina:

2022

Žanr:

drama, misterij, triler

Trajanje:

154 min

Režija:

Oriol Paulo

Scenarij:

Torcuato Luca de Tena
, Oriol Paulo
, Lara Sendim
, Guillem Clua

Glavne uloge:

Antonio Buíl
  >  Ruiz de Pablos
Antonio Buíl
  >  Ruiz de Pablos
Eduard Fernández
  >  Samuel Alvar
David Selvas
  >  Heliodoro
Lluís Soler
  >  Hombre
Bárbara Lennie
  >  Alice Gould
Alba Jubany
  >  Niña Oscilante
Luis Sacristán
  >  Gnomo
Pablo Derqui
  >  Ignacio Urquieta
Samuel Soler
  >  Rómulo
Dafnis Balduz
  >  Inspector Soto
Vicente Vergara
  >  Enfermero Terrón
Covadonga Berdiñas
  >  Enfermera Perro
Adelfa Calvo
  >  Doctora Dolores Bernardos
Javier Beltrán
  >  César Arellano
Loreto Mauleón
  >  Monserrat Castoli
Federico Aguado
  >  Teodoro Ruipérez
Francisco Javier Pastor
  >  Hombre Elefante
Adolfo Gómez
  >  Astrólogo

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Los renglones torcidos de Dios Aka God's Crooked Lines (2022)
    Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2023 u 22:15
Nema komentara?

Još jednom isti autor potvrđuje da je velemajstor trilera.
Što je istina, a što nije u genijalnoj izvedbi Barbare Lennie, a prema romanu koji je napisao Torcuato Luca de Tena.

Napisao je Puppet jučer u nekom postu - mindfuck.
I bogami, ovakav odavno nisam vidio.
Do samog kraja stalno se nešto obrće i okreće, a autor vas toliko manipulira da to nije normalno.
I znate da su određene scene namjerno bacanje pijeska u oči ili udaranje u emocije (primjer je uznemirujući elektrošok), ali ne možete odoljeti i dopuštate da vam to radi.
Koliko god nisam mazohist, uživao sam u takvoj "torturi".

I šećer na kraju ne može nego takav. Kad sve konačno izgleda riješeno i stvari raščišćene, kraj je filma...
Ma je li baš ili smo opet i tu svi izmanipulirani?

Kako se radi o Netfliksovoj produkciji, ovaj film na žalost ne može dobiti oskara za neengleski film.
Da je pravde, bio bi barem nominiran.

Masterpis!
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 00:00
Još jedan sjajan film Oriol Paula.
Traje 2 i po sata,a žena i ja nismo ni jednom trepnuli dok smo ga gledali.
Na kraju smo jednom drugom postavljali pitanja i potpitanja, a ovakvi filmovi te
teraju da uključiš mozak jer ti ostavljaju da sam doneseš zaključak.
Definitivno jedan od najboljih u 2022.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 10:57
Da odlican, i jeste prema romanu ali Oriol Paulo i Lara Sendim odavno stvarno dobro saradjuju kada je scenario u pitanju ( a i pojedinacno) a on i rezira, tako da dobitna kombinacija,   rekoh da cu svaki film koji bude da cu da pogledam, jeste radio dve serije i obe su mi dobre, i oni rimejkovi ( stvarno mi nisu jasni), ali ko sto bgv rece zna da ubode ( tj. kad ubode, ubo je Smile) pravi triler. Mada nije prva adaptacija Los renglones torcidos de Dios , ali nebitno.

Ažurirao AlexDeLarge - 10.Sijecanj/Jan.2023 u 11:05
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 11:13
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Da odlican, i jeste prema romanu ali Oriol Paulo i Lara Sendim odavno stvarno dobro saradjuju kada je scenario u pitanju ( a i pojedinacno) a on i rezira, tako da dobitna kombinacija,   rekoh da cu svaki film koji bude da cu da pogledam, jeste radio dve serije i obe su mi dobre, i oni rimejkovi ( stvarno mi nisu jasni), ali ko sto bgv rece zna da ubode ( tj. kad ubode, ubo je Smile) pravi triler.

Mislim da italijanski rimejk Contratiempa (ako si mislio na taj film) po kvalitetu uopšte ne zaostaje za originalom. Naravno, izostaje faktor iznenađenja pošto smo već upoznati sa radnjom. Treba napomenuti da se pojavila i korejska verzija pod nazivom Confession (Jabaek): Wink

https://www.imdb.com/title/tt13182834/?ref_=nv_sr_srsg_2

p.s. Ah, da, zaboravio sam da su radili i rimejk trilera The Body (El Cuerpo).

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 11:22
Zaboravio si indijski rimejk čije je snimanje platio Netflix Dead
https://www.netflix.com/hr-en/title/81112446
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 11:37
Da Indijci imaju dva rimejka, dodatno rimejk  Durante la tormenta kao i El Cuerpo, pa da faktor iznanadjenja meni je jako bitan, a za njega sam prvi put cuo kod filma Los ojos de Julia (2010) , od Moralesa , a sad se setih  moram pogledati ponovo film , gledao sam ga onako sanjiv i nisam do kraja kako valja, El habitante incierto (2004), tj. nisam ga  dobro ispratio a i zaboravih ga vecinom, osim pocetka, a delovao mi je dobar.

Ažurirao AlexDeLarge - 10.Sijecanj/Jan.2023 u 11:42
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2023 u 11:51
Dobar film
Na vrh
PropaliPjesnik View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj PropaliPjesnik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2024 u 16:33
Ovo je jedan od najboljih filmova koje sam pogledao u posljednjih par godina. Oriolo je vrhunski režiser. Dva i pol sata drži pažnju i trijumfira u završnici.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.