Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Life of Pi (2012)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Life of Pi (2012)

Life of Pi

Life of Pi (2012)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Pijev život

Godina:

2012

Žanr:

drama, fantazija, avantura

Trajanje:

127 min

Režija:

Ang Lee

Scenarij:

David Magee
, Yann Martel

Glavne uloge:

Gérard Depardieu
  >  Cook
Tabu
  >  Gita Patel
Andrea Di Stefano
  >  Priest
Irrfan Khan
  >  Adult Pi Patel
James Saito
  >  Older Insurance Investigator
Rafe Spall
  >  Writer
Adil Hussain
  >  Santosh Patel
Jun Naito
  >  Younger Insurance Investigator
T.M. Karthik Srinivasan
  >  Science Teacher
Suraj Sharma
  >  Pi Patel
Ayush Tandon
  >  Pi Patel (11-12 Years)
Vibish Sivakumar
  >  Ravi Patel (18-19 Years)
Shravanthi Sainath
  >  Anandi
Ayaan Khan
  >  Ravi Patel (7 Years)
Gautam Belur
  >  Pi Patel (5 Years)
Padmini Ramachandran
  >  Dance Master
Mohd. Abbas Khaleeli
  >  Ravi Patel (13-14 Years)
Elie Alouf
  >  Mamaji

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2013 u 22:51
Zar ima razlike? LOL
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2013 u 23:06
NemaLOLThumbs Up

P.S.

Ja sam ga gledao u Real 3D i stvarno ti mogu reći da nisi ništa propustila. Naravno da su ozvučenje i slika odlični, ali je 3D jedna velika nula.
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2013 u 23:10
Pa nisam ni mislila u 3D... LOL Jedini film koji sam gledala u 3D, a da je vredeo je Resident evil LOL Ovi ostali su mi samo smanjili doživljaj, pošto su me namučili...
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2013 u 23:30
Ma ti 3D filmovi su glupost. Puno ljudi se žale na 3D jer su u akcijskim filmovima scene puno sporije, nego kad gledaju normalnu verziju filma.

P.S.

Life of Pi mi je do samog kraja bio malo jači od prosjeka, ali kraj me totalno dobio.Smile

Ažurirao Salvador - 24.Veljaca/Feb.2013 u 23:32
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 00:02
Da, upravo je kraj oslobodio emocije i dao neki smisao filmu... Smile
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 01:38
Obična basna, sa nejasnim akcentom na Boga i religije.
3/10

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 10:46
Nema veze sa basnom. U basni jesu glavni likovi životinje, ali oni moraju imati ljudsje osobine, a toga u filmu nema. Nisam baš primjetio da govore ili da se ponašaju ko ljudi.LOL

P.S.

Pa i nije baš nejasno. U filmu se govori o moralnim vrijednostima.
Naglasak je na to da mi ljudi radije prihvaćamo činjenicu da se životinje ubijaju kako bi preživjele i to nam je sve normalno, ali kad istu stvar radimo mi, onda je to loše, kanibalistički i nenormalno. Naravno da je to povezano s religijom običajima, i pravilma koja su nastanjena u našem društvu i našoj svijesti o tome što je dobro, a što je loše.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 11:51
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

P.S. Žao mi je samo što nisam gledala u bioskopu...

Ja sam u subotu odgledala u bioskopu. Wink

Slažem se da je film vizuelno prelep. Zaista, zaista predivan.
Što se ostalog oduševljenja tiče, kod mene je izostalo. Zašto? Nemam pojma, ali kao kad kažemo "meni na vrh jezika" e tako je meni tokom gledanja filma stalno bežala ona neophodna emocija zbog koje bih se oduševila filmom.
Kontam ja sve to što su onih hteli da kažu i smatram da su to fenomenalno prikazali, ali jednostavno mene film nije uspeo "oboriti s nogu", iako sam se maksimalno trudila da mu se prepustim. (Ko zna, možda je problem što sam se previše trudilaSmile)

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 12:05
Kad sam rekla da je šteta što ga nisam gledala u bioskopu, mislila sam pre svega na vizuelni deo, tj. prelepe scene... Ali, ovako, mislim da mi je film više prijao pošto sam ga odgledala ušuškana u krevetu sa laptopom u krilu i slušalicama na ušima... Tako sam imala priliku da se zaista uživim u film u toj nekoj intimnoj atmosferi bez ikakvog ometanja i što bi rekli: 1 na 1. Kad na taj način gledam film, totalno se isključim od okoline, ne čujem ništa i ne vidim ništa van filma. Ne znam da li bih doživela isto film da sam ga gledala u bioskopu... To mi se desilo sa mnogim filmovima, osećaj jednostavno nije isti. Ne kažem da je kod tebe bio taj slučaj, ali da sam ja u pitanju, znala bih da je sigurno i to imalo uticaja... Smile
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 12:10
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

. Ne kažem da je kod tebe bio taj slučaj, ali da sam ja u pitanju, znala bih da je sigurno i to imalo uticaja... Smile

Može biti, pogotovo što sam išla u bioskop sa devojkama, pa sam morala da im objašnjavam ko šta govori, ali tiho i da pazim da ne smetam ostalima. LOL E to je pravi izazov LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 12:16
Originalno postovano od strane Salvador Salvador piše:

Nema veze sa basnom. U basni jesu glavni likovi životinje, ali oni moraju imati ljudsje osobine, a toga u filmu nema. Nisam baš primjetio da govore ili da se ponašaju ko ljudi.LOL

Orangutan je njegova majka, Hijena kuvar beše, on tigar itd. 

P.S.

Naglasak je na to da mi ljudi radije prihvaćamo činjenicu da se životinje ubijaju kako bi preživjele i to nam je sve normalno, ali kad istu stvar radimo mi, onda je to loše, kanibalistički i nenormalno. Naravno da je to povezano s religijom običajima, i pravilma koja su nastanjena u našem društvu i našoj svijesti o tome što je dobro, a što je loše.

Počeo je svoj razvoj sa time da je multireligiozan, ili najtačnije se može zaključiti da je iz svake religije uzimao ono najbolje, sve dok mu otac nije ''dao lekciju koju će celog života da pamti'', što ga je otreznilo od fantazija koje je sklepao u glavi do tog momenta. 
Moralne vrednosti padaju u vodu onog momenta kada ispriča Japancima drugu priču, koja je zapravo realnija od one prve koja je nestvarna, a upravo je to kanibalistički deo jer su ljudi jeli jedni druge i sigurno ne bi preživeo da nije video ono što mu je otac stavio do znanja u zoo vrtu.
Još je pitao onog pisca: Koja priča mu se više dopada, što znači da je fantazija bolja od realnosti.

Ono rasplinjavanje oko prizivanja Boga kad god ga snađe neka veća muka u čamcu, verovatno je u svrhu toga što je on trebao pisca da ''uveri da ima Boga''. Sve se svelo na čitanje knjižice i puko preživljavanje, koje me baš nije uverilo u njegovu prvobitnu nameru, osim ako one fantazije ''kitovi, ostrvo, mudo sarme'' nisu trebale da budu uverljivi deo, ali opet to nije to.
Protok svežih informacija u filmu staju onog momenta kada završi u čamcu, sledi prazan hod u vidu zapljuskivanja fantazijama i preživljavanj po čamcu, pa tek u zadnjih 10 minuta opet sve krene.
Cela poenta je da je zamenio teze u glavi da ne bi poludeo nakon iskustva preživljavanja, tako da izmišljena priča mu više odgovara nego da pod stare dane krizira zbog prošlosti.

Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 13:10
Originalno postovano od strane Kampfar Kampfar piše:

To stoji, ali to nije prenjeto na film. Nismo vidjeli da je hijena kuhala nešto itdLOL

P.S.

Počeo je svoj razvoj sa time da je multireligiozan, ili najtačnije se može zaključiti da je iz svake religije uzimao ono najbolje, sve dok mu otac nije ''dao lekciju koju će celog života da pamti'', što ga je otreznilo od fantazija koje je sklepao u glavi do tog momenta. 
Moralne vrednosti padaju u vodu onog momenta kada ispriča Japancima drugu priču, koja je zapravo realnija od one prve koja je nestvarna, a upravo je to kanibalistički deo jer su ljudi jeli jedni druge i sigurno ne bi preživeo da nije video ono što mu je otac stavio do znanja u zoo vrtu.
Još je pitao onog pisca: Koja priča mu se više dopada, što znači da je fantazija bolja od realnosti.

Ono rasplinjavanje oko prizivanja Boga kad god ga snađe neka veća muka u čamcu, verovatno je u svrhu toga što je on trebao pisca da ''uveri da ima Boga''. Sve se svelo na čitanje knjižice i puko preživljavanje, koje me baš nije uverilo u njegovu prvobitnu nameru, osim ako one fantazije ''kitovi, ostrvo, mudo sarme'' nisu trebale da budu uverljivi deo, ali opet to nije to.
Protok svežih informacija u filmu staju onog momenta kada završi u čamcu, sledi prazan hod u vidu zapljuskivanja fantazijama i preživljavanj po čamcu, pa tek u zadnjih 10 minuta opet sve krene.
Cela poenta je da je zamenio teze u glavi da ne bi poludeo nakon iskustva preživljavanja, tako da izmišljena priča mu više odgovara nego da pod stare dane krizira zbog prošlosti.
[/QUOTE]

Može se puno razglabati o tome, pa i o tome kako smo mi ljudi religiozni, ali kad zagusti, onda religija pada u vodu. Sve je dopušteno samo da preživimo, naravno, uz pomoć BogaLOL

Ažurirao Salvador - 25.Veljaca/Feb.2013 u 13:11
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 13:19
Pošto smo svi već zašli u žešće spojlerisanje, predlažem da oni koji nisu gledali ne čitaju dalje, jer je besmisleno da zatamnjujemo i spojlerišemo sve što pišemo.

da je zamenio teze u glavi da ne bi poludeo nakon iskustva preživljavanja, tako da izmišljena priča mu više odgovara nego da pod stare dane krizira zbog prošlosti.

I ne samo njemu. U izveštaju su napisali da niko nije toliko preživeo u čamcu sa benglaskim tigrom. Znači da su se ipak opredelili za tu verziju.
Zamislite očaj biti u čamcu toliko dugo i preživeti sve ono iz druge priče. Halucinacije su sastavni deo preživljavanja u kom postoji gladovanje, dehidratacija, izuzetno visoke ili niske temperature... Ali i očekivana rekacija kod iscrpljenog čoveka koji iz vegeterijanca prerasta u kanibala.

Ono što je i mene najviše zbunilo je skretanje pažnje u pravcu da je to priča posle koje će "poverovati u Boga". Taj deo ne razumem, tj ne znam gde to treba da tražim Boga. U tim halucinacijama?! Mene priča ni najmanje nije preobratila. Naprotiv. Samo sam još jednom videla kako je majka priroda u svemu jača od nas i kako smi mi jadni i bedni u poređenju s njom(misim na beskrajno, silno more i životinjske instikte/želju za preživljavanjem koji su osnovni "zakoni prirode" u nama).

Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 13:20

To stoji, ali to nije prenjeto na film. Nismo vidjeli da je hijena kuhala nešto itdLOL

Hijena (kuvar) ubija mornara (zebru) - i njegovu majku (orangutana) valjda, tu mi se već izgubila pažnja dok je vodio monolog, teška smaračina - i na kraju on (tigar) pojede hijenu 
A to se sve videlo u prva 3 minuta u čamcu, što je on kasnije ispričao Japancima u dosadnom monologu itd.

Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 13:44
Ne znam, meni je film dobar, ali i ja sam već pri kraju filma izgubio pažnju, jer jednostavno film predugo traje. To se moglo skratit minimum za 20 minuta pa i više i s tim film ne bi ništa izgubio.
Mislim da je to napravljeno zbog 3D-a i zbog samih efekata da bi film što bolje rangirao na ljestvici za Oscara.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2013 u 13:57
Animacije su dobre, to je tacno.

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2013 u 02:18
Moja ocjena 0,0000000000000000000000001/10

Ako nekome trebam objasniti zasto, nema problema ukazati koliki je moron./*&()%$#@

Kampfare, ovo je anti-religiska prica, u osnovi religija postavlja ljude kao jedino bozje cedo a sve ostale zivotinje kao bezdusnike tu su samo da sluze za jelo i ostalo kao "macke da smanjuju populaciju miseva i tako je manja steta po kolicini jela za "bozjih milenika" i slicno.

BTW. Preporucujem pogledati Cast Away (2000) na slicnu temu.

Ažurirao prijatel-MKD - 26.Veljaca/Feb.2013 u 02:23
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2013 u 02:33
Pa nije toliko anti religijska priča koliko se religija izgubila u toku filma, jer zavisno od raspoloženja, čas hvali čas kudi Boga.

Svaka religija je ''zaguljena'' na svoj način. Generalno, to su sve sekte koje su prerasle u religiju u različitim periodima istorije. Da ne obožavaš Davidovu zvezdu, obožavao bi Davidov čekić kao simbol Judaizma, da ne obožavaš Krst obožavao bi Trougao kao simbol Hrišćanstva itd. To su sve neutemeljene proizvoljne stvari koje nemaju koren.
 No, u filmu, prikazuju kako je iz Hinduizma kao usvojio da je univerzum nastao od Šive ili koga već beše, dobrota od Isusa iz Hrišćanske, šta već za ostale... Ali nije očito mogao da ukapira priču onog sveštenika, koji mu priča trange frange, umesto jednom rečju da kaže kako se u religiju slepo veruje, i ona se ne preispituje, što je mislim i bila poenta u tom delu priče.
 Pa još kasnije, kao treba da uveri pisca da Bog postoji, što je deo koji je potpuno nedorečen. Bukvalno ništa nije išlo u tom smeru. Animacije govore o visokom budžetu, ne o tome.

Otac ga je učio realizmu i praktičnosti tj. to više odgovara tome što ti kažeš: Životinje za uzgoj i jelo itd. u tom smeru.

Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2013 u 03:20
Od one Bertoluči-Rivs budalaštine po imenu Mali Buda (hahaha...) nije bilo ovako lepo upakovane praznine. Od lepote slika prosto čovek nema tri čiste da kaže da je ovo prozaični nju ejdž manifest i ništa više. Umesto zasluženog pljuvanja jedan savet za ponovljeno gledanje, zbog slika, naravno. Dakle, isključitiiti ton i pustiti Dead Can Dance, neopisivo lepo gubljenje vremena.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2018 u 20:35
Odličan. Drži pažnju sve vreme.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.