| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Les misérables (2019) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Les misérables (2019)Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2020 u 23:33 |
|
Prijevod je najavio Dartanjan ⚡
|
|
![]() |
|
Dartanjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 05.Prosinac/Dec.2013 Lokacija: BeogradUKanalu Status: Offline Points: 1079 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2020 u 21:47 |
|
Ajoj, što mi bode oči što u opisu iznad piše "komedija".
Nema uopšte elemente komedije. Čista krimi-drama. Sasvim solidan film, btw.
|
|
![]() |
|
Srecko Delibasic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 23.Svibanj/May.2010 Lokacija: Nikšić, CG Status: Offline Points: 632 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2020 u 21:56 |
Hahahhaha, da. Možda u početku postoje 2-3 smiješne scene i to vrlo proste, ali ono - vala ga nikad ne bih svrstao u komedije. Gledao sam ga u bioskopu i iskustvo je bilo odlično! Baš dobar film, kao što smo i navikli od Francuza. :D
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2020 u 15:46 |
|
Samo da kažem da mi iz nekog razloga tražilica od sajta ne nudi titlove za ovaj film. Pa sam jednu po jednu stranicu zadnjih titlova listao dok naiđem na nj. Mogao sam preko linka tu, naravno, ali nisam znao da postoji i tema. Dajte pogledajte malo tu tražilicu, gdje zapinje.
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23304 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2020 u 15:49 |
|
Slovo é pravi problem.
E, sad, pitaj Boga kad će se to rešiti.
|
|
![]() |
|
marko99119
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 12.Listopad/Oct.2011 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 550 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2020 u 00:00 |
|
Solidan film
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Svibanj/May.2020 u 09:27 |
|
Sjajna socijalna drama. Cela radnja filma se odvija u 2 dana, ali žestoko. Novi policajac u dnevnoj smeni patrole čiji je reon siromašna četvrt Pariza se suočava sa novim kolegama, ali i novim situacijama i akterima na terenu. U ovom getu, svako ima svoje mesto i svoju ulogu - "Gradonačelnik" i njegov kompanjon kontrolišu lokalni buvljak, dileri iz kraja, preobraćeni kriminalac koji se posvetio islamu i drži kafić, ali je i dalje veoma uticajan, Cigani koji drže cirkus, policajci koji treniraju strogoću i smatraju da su time stekli poštovanje ... Tu su i klinci iz kraja, naizgled najslabija grupacija izložena maltretiranju svih ostalih i uglavnom prepušteni sami sebi, ali su zbog toga i veoma upućeni jedni na druge. E kada to maltretiranje prevrši meru ...
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Svibanj/May.2020 u 00:38 |
|
Vilinov komentar mi je najcelovitiji, ali bih ga dopunio sa par zapažanja. Film mi se veoma dopao. Očekivao sam neku vrstu osavremenjene ekranizacije istoimenog Igoovog romana, ali i bolje što on to nije. Režiser je, kako sam kasnije saznao, kao pripremu za ovaj celovečernji film dve godine ranije snimio šesnaestominutni kratki film istog naslova, sa identičnom glumačkom postavom, ali ga je uspeh koji je doživeo na festivalima preporučio kod producenata da svoju ideju dopuni i razradi, i to je učinio znalački, sa, kako se na kraju ispostavilo, odličnim poznavanjem teme. Teško da savremenog gledaoca film ovog žanra (kriminalistički, drama, triler) može da iznenadi nečim posebnim, do sada neviđenim i novim, ali je Ladj Ly dobro promešao karte i uspeo i u tome. Naime, klišeje, koji su u filmovima ovakve vrste gotovo neminovno prisutni, režiser je inovirao, posebno u jednom : glavne junake radnje i nosioce filma, kako film odmiče, premešta sa policajaca, preko odraslih, na decu. Taj transfer je vešt, postupan i efektan. Upravo ti klinci na kraju preuzimaju u svoje ruke sve ono što njihovi roditelji, komšije i "zaštitnici", navodno opasni i beskompromisni tipovi, prepuni velikih reči, a suštinski kukavice i kompromiseri više ne uspevaju - da se pobune i izbore ako ni za šta drugo, a ono barem za poštovanje dostojna bića. Ta s početka naivna deca (koju u prvim kadrovima upoznajemo kako ponosno peva Marseljezu, francusku himnu, skejtuje na kartonima, pušta dronove, nevino dečiji se kupa u bazenu i prska vodenim pištoljima, krade piliće i mladunce lavova), obraća se za pomoć i zaštitu od policijskog nasilja svojim roditeljima, komšijama i zaštitnicima koji, jedan po jedan kapituliraju pred trojkom policajaca specijalaca. Neortodoksne metode policije imaju efekta na starije, ali ne i na decu. Poslednjoj generaciji imigranata dato je da preuzme šafetu mržnje i nerazumevanja od prethodne generacije, generacije svojih očeva, koja se sa tim problemima nije uspela izboriti. Tu se, za mene, nalazi jedno od težišta i idejnih okosnica filma. Ladj Ly, i sam imigrant iz Malija, napravio je film iz gorke dubine svoje utrobe, film koji je puno više od krimića, drame ili trilera. Reč je o filmovanoj sociološkoj studiji i preseku sadašnjeg stanja francuskog društva, vivisekciji socijalnih, verskih i rasnih problema sa kojima se suočava najvitalniji deo Francuske - klinci treće generacije nekadašnjih imigranata za koje suštinski nema mesta u francuskom društvu, osim u rustičnim predgrađima gradova i kriminalnim ili polulegalnim poslovima koje beli Francuz prezire i od kojih zazire. Iako u dramaturškom smislu film deluje nedovršeno, upravo završni zamrznuti kadar koji se sužava, postepeno tamni da bi završio u potpunom crnilu, na direktan ali i simbolički način zaokružuje priču. Ma kako ga u svojoj mašti dovršili, ma na čiju se sukobljenu stranu stavili, vidimo, znamo i osećamo da nije dobro, neće biti dobro i ne može biti dobro. Mržnja, nerazumevanje i međusobno nepoštovanje se nastavljaju i kraja tome nema i kao da ga neće ni biti. Ažurirao 2b0rn0t0b - 28.Svibanj/May.2020 u 00:51 |
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Svibanj/May.2020 u 13:50 |
Sa 2b0rn0t0b se nekad slažem, a nekada smo na dijametralno suprotnim stranama u stavovima prema određenim filmovima, ali ova njegova recenzija za ovaj film je jedna od najboljih koje sam skoro pročitao. Ažurirao administrator - 01.Lipanj/Jun.2020 u 13:10 |
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2020 u 10:03 |
|
@ Vilin Hvala, druže, drago mi je da ti se moj prikaz dopada. Sad kad sam ga pročitao sa malom distancom, vidim da je bilo mesta za još zapažanja, ali nisam hteo da detaljišem. Možda ga malo doradim i upeglam, skratim ove preduge rečenice i učinim ga čitkijim.
|
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2020 u 11:45 |
|
Odlican
|
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2020 u 19:55 |
|
Nije lose, stvarno nije lose.Preporuka za ovu, po mom misljenju surovo realnu sliku, sporednih kvartova Francuske.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 175 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2021 u 17:52 |
|
Odlican film
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |