Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Les chambres rouges Aka Red Rooms (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Les chambres rouges Aka Red Rooms (2023)

Les chambres rouges

Les chambres rouges (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2023

Žanr:

kriminalistički, misterij, triler, horor

Trajanje:

118 min

Režija:

Pascal Plante

Scenarij:

Pascal Plante

Glavne uloge:

Pierre Chagnon
  >  Maître Fortin - Défense
Maxwell McCabe-Lokos
  >  Ludovic Chevalier
Frédérick De Grandpré
  >  Mathieu Breton
Stanley Hilaire
  >  Reporter - CN24
Guy Thauvette
  >  Juge Marcel Godbout
Timothy V. Murphy
  >  Virginie Rivard - TVN
Sebastien Beaulac
  >  Agent de sécurité #2
Maxim Martin
  >  Humoriste Talk Show
Raphaëlle Blanchette
  >  Ambulancier #1
Charlotte Aubin
  >  Actrice Talk Show
Richard Turcotte
  >  Animateur Talk Show
L. Fernando Becerra Sánchez
  >  Caméraman télé journaliste #1
Natalie Tannous
  >  Maître Chedid - Couronne
Elisabeth Locas
  >  Francine Beaulieu
Chantal Bellavance
  >  Assistante de la couronne
Laurie Babin
  >  Clementine
Rebecca Makonnen
  >  Chroniqueur Talk Show
Juliette Gariépy
  >  Kelly-Anne
Sylvain G. Bissonnette
  >  Huissier-Audiencier
Maria Belmonte
  >  Constable spécial #4
Myriam Baillargeon
  >  Mère de Kim
Raïssa Beaudoin
  >  Journaliste télé #2 CN24

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Les chambres rouges Aka Red Rooms (2023)
    Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2024 u 02:43
*Najbolje je ne pročitat ovaj gori opis filma, ja nisam i drago mi je jer po meni piše više nego šta treba.* Ugl. film mi je bio odličan, osjetija se neki duh određenih filmova Briana De Palme i Michaela Hanekea na jedan svojstveni hladni način. Voajerizam, opsjednutost zločinima, asocijalnost, moderna izgubljenost ili "nađenost" izazvana ponajprije tehnologijom - sve su to motivi i stvari koje su protkane u ovom filmu i vezujući jedne druge čine jedan jako zanimljiv film. Pohvala za produkciju, montažu, casting, scenarij i režiju, po meni odličan osjećaj za vođenje ritma filma. PLUS
Na vrh
cipiflesh View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj cipiflesh Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2024 u 13:41
Upravo sam preveo film, nekako mi čudno da je prošao kod većine ispod radara. Ko voli mračne teme a pada mi na pamet: Kad jaganci utihnu, Sedam, Devojka sa zmajevom tetovažom, 8mm, Mindhunters serija itd... sigurno će biti zadovoljan. Dugo nisam gledao ništa slično.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2024 u 14:25
Hvala na prevodu. Javicu svoje utiske.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2024 u 17:33
Ovaj film sam imao u planu da pogledam nakon sto je sasa-stipisic napisao komentar al sam ga smetnuo sa uma, lepo podsecanje, super taman cu sad sa prevodom.  Hvala za prevod!
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2024 u 21:44
 Slažem se bolje ne čitati opis, ili ako se pročita nema posle tu draž,  pročitao sam ga naknadno, i a komentar prve dve rečenice od sase i to me je zaitrigiralo. Dakle  nisam procitao opis i zatekla me sterilna sudnica i atmofera kao  uživo da se prenosi, i bio sam malo zbunjen.

Pa moj komentar bi bio sličan, ne može ovde puno da se piše a da se ne daju nagoveštaji, mada mene je podsetio na neke druge filmove i režisere. Pa da i pre je bilo i kako prolazi vreme naravno diže se na viši nivo, možda intenzivira, u suštini priča ista fazon novi i dalje je u modi, a osnova zavisi od više faktora,  sigurno udela ima i mogućnoti koje kompjuteri i internet pružaju. Lepo prikazani poremećaji.

I setim  se  Joxerovih određenih pitanja za jedan žanr i teme filmovaWink. Eto taman mogu neka  da  se postave i ovde, preformulisane i  dopunjene.

Ažurirao AlexDeLarge - 04.Travanj/Apr.2024 u 23:33
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2024 u 22:36
Kojih pitanja.
Opis sam pročitao i odredio ovaj film preskočiti.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2024 u 23:17
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Kojih pitanja.
Opis sam pročitao i odredio ovaj film preskočiti.

Pa jesi li postavljao konstantno  pitanje tipa `Zasto ili (kako mozete da) gledate biografije serijskih ubica`,  pa ima i dodatak sta treba raditi sa njima, i tako dalje. A ovde je pitanje zasto ih interesuje... kako se razvija, ispoljava, itd...  da ne budu spoiler-i mada u opisu vec jesu.

Ažurirao AlexDeLarge - 05.Travanj/Apr.2024 u 08:20
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2024 u 11:52
To je retoričko pitanje jer odgovor je jasan.

Ljudima se pere mozak u školi kroz određene predmete te im se usadi opsesija sa masovnim ubojicama. Bez da se dodatno napomene svaki put da se radi pljačkašima, baš je jučer na BBCju posvećen bio članak o bolesnoj opsesiji britanaca sa Francisom Drakeom koji je bio najobičniji pljačkaš i masovni ubojica te je samim spletom okolmnosti, bijegom od španjolaca, oplovio svijet bez da je to ikad planirao.

Kako god, pranje mozga u mladosti, kasnije trgovina odnosno ponuda/potražnja, to iskoristi i prodaje smeće od proizvoda pod skupu cijenu.
Neshvatljivo mi je majkemi da se ljudi oduševljavaju sa biografijama stvarnih ubojica, pa mislim nema šanse da toliko psihopata postoji.

Ažurirao JoxerTM - 05.Travanj/Apr.2024 u 12:18
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2024 u 12:51
Vidim da je i Iga napisao komentar pa smem malo da odstupim.
Pa ja sam gledao iz dva razloga sto se pshilogogije tice, stresora, okidaca, prepoznavanje i delanje okoline i kakvi su uslovi za tako nesto, i nacina ponasanja, zatim operativnog rada policije i procesuiranja, pa i raznih drzava, i vremenskih perioda, itd. 

Velike razlike izmedju biografije i fikcije , bar po mom misljenju, nema u sustini, ima u realizaciji  i nije mi ono biografski pa je dobar, ima koji su mi dobri ima i losih naravno, a i na sta se usresrede autori. 

S moje tacke gledista . koje crno velicanje, kao opomena, kao svedocanstvo, , kao sto smatram da ni spomenike ne treba rusiti kao podsecanje, knjige paliti ali uvek se pronadje neko ko to izvrne i pogresno tumaci, a nekads su ukljuceni i dodatni faktori. Pa eto i film, muzika ima uticaja hajde na prvu mi pade Midnight FM.

A nije samo i skola, svuda od novina, televizije, interneta, imali smo skoro slucaj koji zavredjuje paznju usled lancanog ubistva sta je ucenicima bilo zanimljivo, takve stvari je tesko spreciti, ali na ovome treba raditi, meni je to bilo jezivo .

Evo i ovaj film, malo me podseti i na tu izgubljenost hajde neki noviji na prvu npr.   Faces of Anne ili stariji Confession of Murder ona masa, ono navijanje, sta znam, treba ukazivati na te stvari, jbg intenziviraju se. 

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2024 u 13:10
A oko filma, dodatno uvod mi nije potreban, jeste postavlja se pitanje motiva  u jednom slucaju, ali fino jedan poremecaj, znatizelja, odustajanje, da li je iskreno . ako jeste plus, drugi je sporan ali to je odlika mentalnog sklopa, u konacnom `human` ali destruktivan, pa televizija i otvorenost , pa tiraz , pa gledanost, uzas,  ali ima jedna zanimljiva  recenica u filmu u emisiji , a opet ima poruka kako se osloboditi pa idu... ali nedovoljno, da jeste ostao otvoren kraj koji je simbolican za tumacenje, a jeste krenuo u jednom trenutku u umetnickom pravcu, pa i kadriranje, pa i osvetljenje i boje, kontrast,  a opet nema tu mnogo mesta gde se odvija radnja uglavnom apartman i sudnica.  Da ne duzim.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2024 u 16:43
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Neshvatljivo mi je majkemi da se ljudi oduševljavaju sa biografijama stvarnih ubojica, pa mislim nema šanse da toliko psihopata postoji.

Jedna stvar je oduševljavati se činom samih psihopata i ubica, a sasvim druga stvar je oduševljavati se filmom, odnosno filmskim prikazom biografije nekog ubice. Te stvari treba debelo odvojiti i ne mešati ih. Neko može biti oduševljen filmskim prikazom i umetnošću, a opet na kraju biti zgađen samim činom ubice kao potpuno normalna osoba sa osećanjima i empatijom.

Malo su i same psihopate kroz filmove karikirane i drugačije predstavljene. Prave psihopate najčešće ne mare za umetnost niti gledaju filmove. Za film/umetnost ipak treba imati dušu, ako ga se želi doživeti dubinski.

A što se konkretnog filma tiče, rešio sam da ga preskočim. Malo me zamorila i izlizala se tematika. Možda nekog lepog drugog dana, ali teško.
Na vrh
BianconeriDiBelgrado View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BianconeriDiBelgrado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2024 u 01:09
Гледао сам га чим се појавио и одличан је, немојте послушати ове коментаре да прескочите филм, слободно пустите јер је добар plot twist.
Na vrh
rokoniksa View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rokoniksa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2024 u 11:36
Odgledajte sami pa ocijenite, ne nasjedajte na netflixom zadojene kritičare.
Na vrh
sajot View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sajot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2024 u 20:31
Film je odličan, sve ostalo je naklapanje i traženje dlake u jajetu. Recenzet drvi po običaju
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2024 u 21:03
Imam prevod za ovaj film ali nemam gde da skinem tu verziju filma, pff
Na vrh
tantal View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

web-dl xD

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tantal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2024 u 17:59
Na stranici WATCH SO MUCH skini gilm
Na vrh
BianconeriDiBelgrado View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BianconeriDiBelgrado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2024 u 03:17
Originalno postovano od strane Shadow07. Shadow07. piše:

Imam prevod za ovaj film ali nemam gde da skinem tu verziju filma, pff
Buraz, piše ti u nazivu prevoda gde film možeš skinuti. :)
#ПФК
Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2024 u 18:35
Triler uznemirujućeg sadržaja na inteligentan način otkriva mračnu stranu ljudskog uma. Svakako preporuka, jer se znatno razlikuje od izvikanih američkih trilera.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2024 u 01:34
Odustao posle 15 minuta. Reziser ne zna kako se pravi film. Od prvog kadra jako lose, krajnje dosadno.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2024 u 11:17
Početak je kako sam i pisao i mene iznenadio, malo čudan, sudnica i glavna glumica koja prati isto i upoznaje devojku koja je isto došla da prati... i sve će se to kasnije iskristalisati, i mislim da grešiš što si prekinuo ali dobro ako ne ide, ne ide.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.