Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - La mécanique de l'ombre (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

La mécanique de l'ombre (2016)

La mécanique de l'ombre

La mécanique de l'ombre (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

misterij, akcija, triler

Trajanje:

91 min

Režija:

Thomas Kruithof

Scenarij:

Marc Syrigas
, Aurélie Valat
, Yann Gozlan
, Thomas Kruithof

Glavne uloge:

Simon Abkarian
  >  Gerfaut
Olivier Bony
  >  Le voisin
Sami Bouajila
  >  Labarthe
François Cluzet
  >  Duval
Nader Farman
  >  Al-Shamikh
Bruno Georis
  >  Le bras droit de Labarthe
Daniel Hanssens
  >  Albert
Christian Hening
  >  L'employé de ménage (as Christian Hening de Franceschi)
Denis Podalydès
  >  Clément
Philippe Résimont
  >  De Grugy
Angelo Dello Spedale
  >  Pernot
Bernard Eylenbosch
  >  L'homme de main
Gaël Maleux
  >  L'agent de la DGST
Stefan Cuvelier
  >  Le barman
Alba Rohrwacher
  >  Sara
Alexia Depicker
  >  La responsable RH
Yves Jadoul
  >  Le vieil homme du couloir
Jamal Hallouzi
  >  L'homme qui crie au point-phone

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: La mécanique de l'ombre (2016)
    Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2021 u 19:25
Veoma interesantan francuski triler sa Fransoa Kluzeom (Intouchables) u glavnoj ulozi.

Film govori o Divalu, lečenom akloholičaru koji nakon gubitka posla u računovodstvenoj firmi, iznenada dobija poslovnu ponudu nepoznate vladine agencije koja se sastojala u kucanju transkripta prisluškivanih razgovora. Dival bez razmišljanja prihvata posao koji je veoma dobro plaćen. Međutim, ubrzo shvata u kakvo je osinje gnezdo upao i želi da se izvuče iz čitave priče. Prekasno...

Pomenuto ostvarenje predstavlja svojevrsnu kritiku savremenog društva u kojem životi običnih ljudi u velikoj meri zavise od visoke politike, političkih kombinacija, muljanja, pogodbi, trulih kompromisa, nemorala vodećih ljudi sistema... Naš junak upada u jedan takav vrlog sukobljenih političkih interesa koji se nad istim, u jednom trenutku, preteći nadvija.

Preporuka za ljubitelje političkih trilera. Thumbs Up
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2022 u 21:08

Zanimljiv sinopsis. Gledam ovo veceras.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 20:28
Ovako gledao sam ga pre par godina. Naravno da zivoti ljudi zavise od svega sto je bgv naveo, ali i na nizem nivou koji je visi dozvolio, to vidimo poslednjih 30 godina i kod nas. Imamo odeljenje (a) zaduzena i tada (znamo i koja su, to se ne krije, nema ni potrebe), a i  danas  za slicne stvari, svuda je tako,  setite se i sukoba i afere oko kabla, itd.

Mislim da su autori bili pod uticajem Snoudena, price sta je tada FSB navodno radio, pa malo na kultne filmove The Conversation (1974) , Das Leben der Anderen (2006), i jos neke gde imamo pak afere vezane za politiku,   pa malo Ansanza, da se vratimo u 2010. i 2011. godinu (a i ranije), uzas sta su uradili i to treba da se spominje i po tome sam i zapamtio film,   a lepo iskoriscen narativni trik  kroz pricu glavnog protagoniste, gde naivnosti pa hajde da kazem mi ne smetaju u svetlu prethodnog, ali sam kraj mi je sporan, ali da ne odem u spoiler.

Kakve sam sve gledao, nije dobar argument ali hajde da iskoristim ,ovaj je dobar, ali kad bih ga izdvojio korektan film u prethodno navedenu stvar koja je za pohvalu. Ko voli politicke trilere, a nije ih puno gledao, ili pak citao knjige, slazem se sa bgv da ce mu se svideti.

Ažurirao AlexDeLarge - 08.Svibanj/May.2022 u 20:42
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 21:15

Uzeo si mi reci iz usta, kultno Prisluskivanje.
 Sad se setih kultnog filma Vorena Bitija The Parallax View (1974) - IMDb mada se on bavi teorijom i praksom zavere u kojoj nadrljaju na kraju uvek obicni ljudi.
Slicnost oba filma je u drustveno politicko socijalnoj angazovanosti filma.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 21:37
Slazem se za Parallax view (1974) , kao i od Pakule All the President`s Men i Kluite, pa i nema veliki broj filmova, tj. svi su mi dobri od kada je bio producent, adaptacije dela Harper Lee,  `To Kill a Mockingbird`  pa do Grisham-a i` The Pelican Brief` mislim da mu je to poslednji ili mozda ima jedan posle datog , nisam siguran .

Ažurirao AlexDeLarge - 09.Svibanj/May.2022 u 11:02
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.