| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La chimera (2023) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1087 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: La chimera (2023)Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2023 u 08:58 |
|
Luckasta, vesela ekipa pljačkaša antičkih grobnica, među sobom ima i melanoličnog Engleza, koji ima tajanstveni dar. Širok spektar neobičnih, ekscentičnih likova u izmeštenoj priči sa turbulentnim tempom. Režiserka Alice Rohrwacher, i u ovom filmu ostaje verna svom stilu - na tragu Felinija.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2024 u 09:57 |
|
Vilinu i Igi se svideo, Aleksi nije, zanimljivo, cekao sam da se pojavi, super za komentar da me podeti da pogledam . Hvala za prevod!
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2024 u 10:59 |
|
Iga veli da je neki kritičar rekao Indy i Lara. Ja to u traileru ne vidim, a ne vidim ni bezbrojne kineske pljačkaše grobnica sa drevnim mehanizmima.
Uvjerite me da ovo nije zapravo tipični ljubavni film samo upakiran u drugi celofan.
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1087 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2024 u 11:23 |
|
Naravno da je ljubavni! Ima tu raznih ljubavi, ljubavi prema novcu, nakitu, raskoši, piću, bogatstvu, avanturi... Zatim ljubavi prema ženama, muškarcima, mladosti, prošlosti, budućnosti ... Tako da je više ljubavnički no ljubavni
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2024 u 15:34 |
|
Ekstra. Al' odo' ja radije po kakav petparački horor.
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 245 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2024 u 20:21 |
|
Prevod je uradio Dartanjan ⚡
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2024 u 15:56 |
|
Potaknut lepom recenzijom i zanimljivim komentarima, potrudio sam se da nađem i pogledam film i - nisam se pokajao. Film je odličan, ali nema nikakve ozbiljnije šanse kod šire gledalačke publike. Himera je, naprosto, festivalski, autorski film, pri tom ne preterano atraktivne radnje ili glumačke podele. Meni je bila zanimljiva ova otvorena flmska ironija u kojoj neki Englez poseduje fantastičan dar otkrivanja starih grobnica sa arheološkim blagom. Svi znamo da su Englezi najveći pljačkaši arheoloških artefakata u istoriji. Sa druge strane, glavna junakinja filma nosi simptomatično ime - Italia. Radi kao sluškinja ili tako nešto kod ostarele i osiromašene umetnice u rustičnom, poluraspadnutom dvorcu prepunom derutnih umetničkih dela. Kasnije prelazi u neku napuštenu železničku stanicu, u kuću "pored puta". Još jedan ironično-sarkastičan detalj - glavni diler arheoloških artefakata se zove Spartako - aluzija na poznatg vođu pobune robova. Sve u svemu, film koji sa gledaocima komunicira metaforama i simbolima koje treba rastumačiti. Kada ili ako film pogledam još jednom, možda se vratim da dopunim ovu kratku crticu. Topla preporuka za one sa ukusom za "umetničkije" filmove. |
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |