Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kung Fu Zohra (2022) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Online Points: 3511 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2022 u 22:08 |
Rekoh već sto puta da me ne zanimaju filmovi o problemima imigranata.
Preciznije je značilo ne zanimaju me besmislene (melo)drametine. Iako to u opisu niste pročitali, Zohra je useljenik iz Maroka i udala se za francuskog državljanina. Pročitali međutim jeste da ju ovaj tu i tamo šamara. Ne smije se razvesti ni uteći jer ima kćer, a zbog zakona o imigrantima presudili bi joj napuštanje djeteta i nikad ju više ne bi vidjela. Zvuči točno kao scenarij nekakve smaračine koju ne da ne bih gledao, nego bih i povratio usput. Međutim, autor ne pada u zamku mejnstrimašenja nego radi nešto drugo. U film o obiteljskom nasilju ubacuje kung fu i komediju. Ne, nema komedije oko nasilja, to je prikazano smrtno ozbiljno. Pomalo pitomo doduše, nema bezbroj modrica, samo pokoja šljiva, ali film rekoh neće u mjenstrim vode pa da se igra sa gledateljevim osjećajima. Sve ostalo, a takav život i treba biti, prikazano je razigrano, veselo i usuđujem se reći - svi unutra su obični ljudi. Netko će reći gdje je tu išta obično, domar kao da je utekao is starih HK filmova gdje Samo Hung podučava Yuen Biaoa ili Jackie Chena. Gledajte karaktere. Nisu likovi iz crtanih filmova, nisu roboti i nisu nikakve karikature. Glumci, a bogami neke stvari tu nije bilo nimalo lako odglumiti, su vrhunski. Akcijske scene, treniranje i fajtovi, koreografirane su za prste lizati. Osim usisivača, ne kopčam što im je tu fora, al' ajd. Ovo je kako sam na početku priče krenuo film za sve kojima se dosadne razvukuše o imigraciji gade. I nadam se, stil o imigraciji koji će se ukorijeniti, a ne ostati jedna jedina proljetna lasta. Gledati. |
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prevod je uradio Debilius ✨
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 49164 |
Zvuči sjajno, hvala.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 49164 |
Iako sam se povremeno dosađivao, ovo je zapravo interesantan film, ozbiljne teme porodičnog nasilja, zamki koje mogu vrebati u paklenom braku iz koga se ne vidi izlaz. Mahom mu se i prišlo ozbiljno, iako je finalni obračun muža i žene nekim delom čak i zabavan, u kung fu (mislim da je ovo tai chi) maniru, podsetio me je, manjim delom, čak i na Đuru i Trivalićku u "ko ti dirka gaćice" tučnjavi filma "Kako je propao rokenrol", dok je tema ovde svakako daleko ozbiljnija. Ovdašnji mentor je mogao dobiti i malo više prostora, falilo mi je više scena sa njim, no ovo, rekoh, nije stvarno borilački film već interesantan pristup porodičnoj drami. Nisam načisto sa sobom, da li šalje pravu poruku ili je možda čak i opasan, neko bi mogao da strada vodeći se bajkama o kung fu-u, no ne bih ipak mudrovao o tome, na samom forumu sam ranije viđao daleko imbecilnije poruke o relativno sličnim temama, dok film, ovo što on jeste, mi je svakako bio interesantan. Btw, preslatka mi je Sabrina Ouazani, njene oči govore sve same, interesantna glumica.
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Online Points: 3511 |
Ma šta. Da si se dosađivao onda bi rekao da si ga "pokušao bukvalno pet puta i svaki put spavanac". ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Pa nisam išta lošO rekao za film, to glede povremenog dosađivanja, prosto ima meni ponavljajućih scena, ne drže mi sve isti stepen pažnje
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |