Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kung Fu Zohra (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kung Fu Zohra (2022)

Kung Fu Zohra

Kung Fu Zohra (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2022

Žanr:

drama, akcija

Trajanje:

100 min

Režija:

Mabrouk El Mechri

Scenarij:

Mabrouk El Mechri

Glavne uloge:

Ramzy Bedia
  >  Omar Hamidi
Karim Belkhadra
  >  L'employé de la mairie
Mabrouk El Mechri
  >  Le manager
Ali El Mechri Efira
  >  Zina Hamidi
Dayen Benali
  >  Le pote d'Omar
Sabrina Ouazani
  >  Zohra Hamidi
Olivia Côte
  >  La mère de Marion
Eye Haidara
  >  Binta
Tien Shue
  >  Chang Sue
Matthieu Burnel
  >  Le vigile hypermarché
Nang Cao Deo
  >  Madame Xiao
Saïd Benchnafa
  >  Le gendarme arrestation
Marine Dusehu
  >  La maman débordée
Nabil Terbeche
  >  Le contremaître
Franck Ropers
  >  Jean-Yves Sylvain

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kung Fu Zohra (2022)
    Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2022 u 22:08
Rekoh već sto puta da me ne zanimaju filmovi o problemima imigranata.
Preciznije je značilo ne zanimaju me besmislene (melo)drametine.

Iako to u opisu niste pročitali, Zohra je useljenik iz Maroka i udala se za francuskog državljanina.
Pročitali međutim jeste da ju ovaj tu i tamo šamara.
Ne smije se razvesti ni uteći jer ima kćer, a zbog zakona o imigrantima presudili bi joj napuštanje djeteta i nikad ju više ne bi vidjela.

Zvuči točno kao scenarij nekakve smaračine koju ne da ne bih gledao, nego bih i povratio usput.
Međutim, autor ne pada u zamku mejnstrimašenja nego radi nešto drugo.
U film o obiteljskom nasilju ubacuje kung fu i komediju.

Ne, nema komedije oko nasilja, to je prikazano smrtno ozbiljno.
Pomalo pitomo doduše, nema bezbroj modrica, samo pokoja šljiva, ali film rekoh neće u mjenstrim vode pa da se igra sa gledateljevim osjećajima.
Sve ostalo, a takav život i treba biti, prikazano je razigrano, veselo i usuđujem se reći - svi unutra su obični ljudi.

Netko će reći gdje je tu išta obično, domar kao da je utekao is starih HK filmova gdje Samo Hung podučava Yuen Biaoa ili Jackie Chena.
Gledajte karaktere. Nisu likovi iz crtanih filmova, nisu roboti i nisu nikakve karikature.

Glumci, a bogami neke stvari tu nije bilo nimalo lako odglumiti, su vrhunski.
Akcijske scene, treniranje i fajtovi, koreografirane su za prste lizati.
Osim usisivača, ne kopčam što im je tu fora, al' ajd.

Ovo je kako sam na početku priče krenuo film za sve kojima se dosadne razvukuše o imigraciji gade.
I nadam se, stil o imigraciji koji će se ukorijeniti, a ne ostati jedna jedina proljetna lasta.
Gledati.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2022 u 22:16
Prevod je uradio Debilius ✨
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 17:55
Zvuči sjajno, hvala. Thumbs Up
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Studeni/Nov.2022 u 23:28
Iako sam se povremeno dosađivao, ovo je zapravo interesantan film, ozbiljne teme porodičnog nasilja, zamki koje mogu vrebati u paklenom braku iz koga se ne vidi izlaz. Mahom mu se i prišlo ozbiljno, iako je finalni obračun muža i žene nekim delom čak i zabavan, u kung fu (mislim da je ovo tai chi) maniru, podsetio me je, manjim delom, čak i na Đuru i Trivalićku u "ko ti dirka gaćice" tučnjavi filma "Kako je propao rokenrol", dok je tema ovde svakako daleko ozbiljnija. Ovdašnji mentor je mogao dobiti i malo više prostora, falilo mi je više scena sa njim, no ovo, rekoh, nije stvarno borilački film već interesantan pristup porodičnoj drami. Nisam načisto sa sobom, da li šalje pravu poruku ili je možda čak i opasan, neko bi mogao da strada vodeći se bajkama o kung fu-u, no ne bih ipak mudrovao o tome, na samom forumu sam ranije viđao daleko imbecilnije poruke o relativno sličnim temama, dok film, ovo što on jeste, mi je svakako bio interesantan. Btw, preslatka mi je Sabrina Ouazani, njene oči govore sve same, interesantna glumica. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2022 u 00:23
Ma šta.
Da si se dosađivao onda bi rekao da si ga "pokušao bukvalno pet puta i svaki put spavanac". Tongue

Al' nek ti bude, spasila te zadnja rečenica. Embarrassed
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2022 u 01:21
Pa nisam išta lošO rekao za film, to glede povremenog dosađivanja, prosto ima meni ponavljajućih scena, ne drže mi sve isti stepen pažnje LOL dok generalno rekoh da je interesantan.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.