Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kung Fu Hustle (2004)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kung Fu Hustle (2004)

Kung Fu Hustle

Kung Fu Hustle (2004)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Kung fu frka

Godina:

2004

Žanr:

kriminalistički, komedija, akcija, fantazija

Trajanje:

99 min

Režija:

Stephen Chow

Scenarij:

Man-Keung Chan
, Stephen Chow
, Xin Huo
, Kan-Cheung Tsang

Glavne uloge:

Fung Hak-On
  >  Harpist #2
Stephen Chow
  >  Sing
Xiaogang Feng
  >  Crocodile Gang Boss (as Feng Xiao Gang)
Siu-Lung Leung
  >  The Beast
Suet Lam
  >  Axe Gang Vice General
Cheung-Yan Yuen
  >  Beggar (as Cheng Yan Yuen)
Wah Yuen
  >  Landlord
Tze-Chung Lam
  >  Bone (Sing's Sidekick) (as Lam Tze Chung)
Kai-Man Tin
  >  Axe Gang Advisor
Qiu Yuen
  >  Landlady
Yibai Zhang
  >  Inspector Chan
Zhihua Dong
  >  Donut
Shengyi Huang
  >  Fong
Chi Ling Chiu
  >  Tailor
Xing Yu
  >  Coolie
Kang Xi Jia
  >  Harpist #1
Si Lu Ren
  >  Suzie
Danny Kwok-Kwan Chan
  >  Brother Sum (as Danny Chan)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kung Fu Hustle (2004)
    Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2021 u 21:54
Pa ja ne znam šta je ovo, više se na forumu komentiraju filmovi koje ni pas s maslom ne bi taknuo, nego...
Da prostite za ovaj film meni je baš nevjerojatno da nema nijedan komentar.

A radi se o jednoj od najboljih komedija apsurda ikad.

Radnja je doslovno wtf.
Likovi su potpuno nenormalni, svaki na svoj način.
A situacije ne da graniče nego prelaze granicu ludila toliko da toga nema ni u crtanim filmovima.

Šanse nema da ne padnete sa stolice od smijeha, i to ne jednom.

Već vam naslov sugerira da je unutra kung fu (preciznije wire fu) tako da znate.
Znači iako komedija apsurda, nije nikakva kopija Monty Pythona, niti su prepisani Anders Jensenovi scenariji.

Jedina mana filma, meni, je kraj gdje se izvede zaokret u romantiku čime je ispustio priliku da vičem remekdjelo.
Jer svaka wuxia mora imati i ljubavni dio, a ovdje je to ostavljeno za kraj.
Vama možda baš to bude prava stvar, ali meni nekako nije u skladu s ostatkom filma.

Izraz Deadly Mistress of Doom u ovom filmu dobio je novo značenje, a uvjeren sam da se koristi kao mim za stanodavke.
Mastwoč, po mogućnosti u društvu, ali nauživat ćete se i solo. Očekujte neočekivano.

--------------------------------------------------------------------------------------

E sad šta, najavljen je nastavak, pročitao sam lani, snima se, nema još trailer ili nešto.
Pa dok izađe, palo mi na pamet proguglati šta ljudi kaži, koji još ima ovakav sličan.
Apsurdistička komedija s tabačinom.

I to nije normalno šta sve ljudi trpaju u isti koš s ovim.
Jednako kao što neki svaki akcijski film uspoređuju sa Wick trilogijom iako veze nemaju jedno s drugim.
Npr. u bezbroj slučajeva spomene se neki Jackie Chanov film. Ma jesu to sve komedije sa fajtom, ali nema ključnog dijela - apsurda.
Osim možda u jednom koji se sjećam da sam gledao ali sam ga potpuno zaboravio.

Pa sam dao sebi truda zapisati listu onih za koje ljudi tvrde da su bliski ovome, a ne vidi se odoka (bez gledanja) da nisu.
Navodno su komedije apsurda sa makljažom, a jesu li zbilja ili je netko pomiješao lončiće?

Sve s liste ću ovih dana komentirati u njihovoj zasebnoj temi, ne sve odjednom, ne da mi se. :)
Neke već jesam prije pogledao, neke zaboravio pa se moram podsjetiti, a one koje nisam, budem čim prije. Gdje fale ikakvi titlovi, dodao sam eng.

Ako znate za neki za koji glupi internet ne zna, ili sam ja skroz na nj zaboravio, molim javite.

City Hunter (1993)
The God of Cookery (1996)
Shaolin Soccer (2001)
Volcano High (2001)
Kung Pow: Enter the Fist (2002)
Arahan (2004)
Kung Fu Tootsie (2007)
Black Dynamite (2009)
Kung Fury (2015)
Commando Ninja (2018)

Ažurirao JoxerTM - 30.Travanj/Apr.2021 u 23:08
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2021 u 22:07
Niđe veze, pazi i Peter Jacksona na listi 🤭 mada su njegovi Bad Taste pa i Braindead sjajni, apsurdni, poslastice...no, Kung Fu Hustle je meni jedinstven, čak i kraj drugih filmova Stephen Chow-a.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2021 u 22:45
Na žalost Jackson meni nije ni smiješan, ni komičan.
Nije moj tip humora, u taj njegov Braindead sam blejio, nasmijao se nijednom, obrisao.
Trash jednostavno nije za nj.

Ali zaboravio si - osim apsurda i komedije u filmu treba biti dueliranja istreniranim što šakama, što nogama.
Ne mora baš biti kung fu, ali ne dolazi u obzir amaterska "koreografija" ili holivudski salun obračuni. Wink
To kod Jacksona, koliko znam, ne postoji.

Međutim vrijedilo bi napraviti i listu najboljih komedija apsurda, imali oni borilačke dijelove ili ne.
To ćeš morati ipak ti ili netko drugi, ja nemam ni živaca ni vremena jer pripremam timeloop (ne na ovom sajtu).
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2021 u 22:58
Kako zaboravih, ta zato se i nasmejah Jacksonu na listi. Humor je pa relativna stvar, meni je Jackson rođen za te campy/trashy filmove, mada neka mu Hobiti, šta ću mu ja, tek ne doživljavah ih (Bad Taste kako-tako, no Braindead pogotovo) kao komične tj meni smešne doduše, već upravo kao apsurdne (ne komedije apsurda), meni zabavne, jasno potpuno nevezano za iznad zadatu temu 😄 Nije to moja tema pa se nadovezah tek na samog Jacksona na listi. 🙂

Ažurirao puppet_master - 30.Travanj/Apr.2021 u 23:04
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2021 u 23:07
Isse ma vidi, stvarno!
Pa baš sam degenerik, nisam ni pogledao je li šta je to, samo sam automatski kopipejstao i dodao link.
Brišem ga odma'.
Hvala! Thumbs Up
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2025 u 10:48
gledo ga jedno 5-6 puta do sad. za mene je ovo vrhunski film u kojem god pogledu, oš režija, scenarij, kamera, efekti, koreografije, muzika, zajebancija. pogotovo bi istaknuo režiju jer je ovo sve uklopljeno majstorski. mogu ga uvijek nanovo pogledati bez da mi bude dosadan.
Aaa?
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.