| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Krámpack (2000) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77237 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Krámpack (2000)Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2022 u 09:17 |
![]() Roditelji ostavljaju šesnaestogodišnjeg Danija samog na 10ak dana leta u sred njihove kuće na obali, gde se Daniju pridružuje njegov prijatelj od malih nogu, Niko. Njih dvojica rade sve ono što klinci inače rade u tim godinama, vise sa devojkama, idu na pecanje, rvu se i brbljaju o svemu i svačemu, dok se noću prepuštaju i ne toliko uobičajenom eksperimentisanju, "krampacku", što je njihova šifra za...pa, kakvu uzajamnu masturbaciju, za Nika više istraživanje, dok je Dani po svoj prilici gay, zaljubljen u svog prijatelja. Uprkos tome, Dani popušta pred Nikovom željom da vreme provode sa lokalnim milicama, Elenom i Bertom, što samo podiže tenzije, delom i ljubomoru, vodeći ih na različite strane, slamajući srca obojice, stavljajući njihovo prijateljstvo na test... Prilično me je iznenadila neposrednost, koju doduše često znamo videti u evropskom filmu sa temom klinačke seksualnosti, no opet, šta znam, negde sam se navikao pre na filmske teme samog položaja gay ljudi u društvu, naspram predrasuda i ličnih demona, što mi je uvek zanimljivo a manje sam naviknut na filmove koji ovoliko iskreno i (verujem) verodostojno istražuju temu seksualnosti tinejdžera na ovakav način,
te mi je sve bilo u najvećoj meri sveže i interesantno.
Skidam kapu autoru i na (uspešnom) žongliranju sa ovoliko kompleksnim podtemama, požudi, usamljenosti, razočarenjima, otkrivanju samih sebe i svih "pravila igre"...tipičnim lutanjima za tu dob likova filma. Baš me je pozitivno iznenadio, definitivno mi film ulazi na kakvu (istina širu) top listu "coming of age" filmova. ![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |