Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koji program za prezentaciju (slideshow)?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Koji program za prezentaciju (slideshow)?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Koji program za prezentaciju (slideshow)?
    Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2011 u 12:00

Možete li mi preporučiti koji dobar program za stvaranje video prezentacije iz digitalnih fotografija (u bilo kojem obliku videa, konverzija je najmanji problem).

Dodao bih i zvuk, to je uvjet, a ne prednost.

Koristim Windowse XP, ali bez problema podignem ubuntu (USB) ako postoji dobar program pod linuxom.

Što zapravo želim?

Nabacat fotke, s minimalnom dozom efekata (koristio bih samo par različitih vrsti prijelaza), uz par prekida s kakvim naslovom, a sve to u nekakvom dinamičnom ritmu glazbe po vlastitom izboru i s mogućnosti preciznog pregleda onoga što sam do sad napravio bez da puštam video svaki put od početka.

Dakle, isprobao sam Windows Movie Maker, ali mi upropasti kvalitetu fotografija i sinkronizacija s glazbom mu nije jača strana. Doduše, nisam se igrao s mogućnostima u vezi kvalitete. Što se tiče sinkronizacije videa i glazbe - nije baš jednostavno opisati, ali nije dovoljno precizan.

Na primjer, ako u Subtitle Workshopu odaberem bilo koju liniju, prikazat će točnu točku u vremenu kod koje bi se linija trebala prikazati, to je točna vremenska točka u videu - nema greške. Kod WinMovieMakera je to nemoguće postići. Svakom novom fotkom, svakim uređivanjem vremenskog trajanja prikazivanja pojedine fotke i dodavanjem prijelaza između fotki, MovieMaker se blesira i nije u mogućnosti prikazati precizan trenutni pregled videa (preview) od proizvoljne točke u videu. Meni to smeta. Angry

Dakle, želim kvalitetan rezultat, po mogućnosti nešto veće rezolucije od 800×600.

Tražim li možda previše? Embarrassed

Ažurirao nitkov - 19.Kolovoz/Aug.2011 u 12:01
Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2011 u 11:01

Hvala na pomoći. LOL

Postoji li kakva tema ovdje za Avidemux? Pretragom sam pronašao svega par postova u kojima se nabraja kao dobar encoding program i ništa više.

Uglavnom, pokušao sam s tim programom. Postupak je sljedeći:

Složim kolekciju fotki po željenom redoslijedu pojavljivanja u videu i sa željenom rezolucijom (stvar je bila prilično spora kod abnormalno visoke rezolucije, kod rezolucije od 1080×720 je brzina odziva programa bila prihvatljiva), na primjer:

DADA 01.jpg
DADA 02.jpg
DADA 03.jpg
       .
       .
       .
DADA 09.jpg
DADA 10.jpg
DADA 11.jpg
       .
       .
       .
DADA 23.jpg

U programu Avidemux otvorim prvu fotku u nizu, a program sam učita sve ostale fotke, ako je njihova brojčana oznaka u slijedu (0, 1... 8, 9; 00, 01... 98, 99; 000, 001... 998, 999).

Ukoliko bilo koja od sljedećih fotografija ima rezoluciju veću od rezolucije prve fotografije, Avidemux se sruši kad pokušam pregledati učitane fotke. Fotke se listaju pritiskom tipke "P" (kao play) ili na gumb. To je zapravo pregled videa.

Dakle, rezolucija ne smije biti veća. Ali, ako je manja, Avidemux će kompenzirati. NPR. ako je rezolucija većine fotki 1080×720, a neka od fotki je odrezana (nešto je smetalo u kadru, a fotka nije rezana obraćanjem pažnje na omjer), Avidemux će proširiti fotku s desne strane tako da ju replicira - za rezoluciju fotke od 960×720, a očekivanu rezoluciju od 1080×720, Avidemux će popuniti prostor od 120 piksela s desne strane fotografije s početnih 120 pikse s lijeve strane te iste fotografije. Zato je bolje izvorne fotografije obrezati obraćajući pažnju na omjer, a onda ih smanjiti na željenu rezoluciju.

Za smanjivanje fotki sam koristio besplatni program ObviousIdea Image Resizer & Converter koji je željeni posao obavio za mene dovoljno brzo. Osim toga, koristan je i za slučaj da postoje rupe u slijedu brojki jer mu se lako zada da imenuje fotografije po volji i s brojkama...

OK, a sad problemi. Big smile

1. Ne mogu mu zadati koliko vremensko trajanje želim za pojedinu fotku u par poteza.

Jedini način na koji se može utjecati na vremensko trajanje prikaza pojedine fotke jest replicirati tu fotku. Dakle, obilježim tu fotku (sličicu, frame, kako vam drago), Ctrl+C pa Ctrl+V (može ga se i držati), prilično brzo zakelji dvadesetak sličica, ali je moguće i da se program sruši - odmah ili koji trenutak kasnije. Doduše, moj kompjuter nije baš najpouzdaniji. Embarrassed

E da, ovo je manji problem. Wink
Slijedi veći... Dead

2. Ne čujem ništa! Angry

Skinuo sam jednu snimku koja se može besplatno koristiti (public domain - nema autorskih prava) u MP3 datoteci, kvaliteta srednja žalost - ali, to je upravo ono što sam tražio - radi se o Charlestonu.
Ovdje se nalazi na Internet Archiveu: http://www.archive.org/details/charleston1925.
Ovdje je direktni link na MP3: desni klik, save as... ;).

Pod Audio odaberem Main track kako mi se čini da bi i trebalo, poklikam ono što mislim da bi imalo smisla - nisam čitao nikakve upute na internetu Embarrassed - i ništa. Nema zvuka kod pregleda učinjenog prije spremanja videa, a nema zvuka ni u spremljenom videu.

Trebam zvuk. Cry
Kako bi ono rekli: neće da radi. LOL
Nemojte me ubit. Let me do it! Dead

Dakle, pokušat ću nešto slično izvest s VirtualDubom. Dead

Ako netko zna kako navest Avidemux da pusti onu stvar, molio bih da to podijeli sa mnom. Smile

Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Kolovoz/Aug.2011 u 09:39

Ever tried.
Ever failed.
No matter.
Try again.
Fail again.
Fail better.

Dead

Uglavnom, uspio sam.

Otvorio sam temu među uputstvima -> OVDJE, nadam se da ću ga natipkati u sljedećih šest sati. Dead

Ovdje može LOCK.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.