Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koje programe trebam imati?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Koje programe trebam imati?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
aleksa94 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksa94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Koje programe trebam imati?
    Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 13:36
Do sada sam stalno instalirao jedne iste programe, i svaki put sistem mi nije izdržao više od mesec-dva. Uđe neki virus, ili uspori da se jedva može raditi ili mu treba oko 5-10 minuta da se podigne sistem. Pošto planiram da uskoro reinstaliram sistem, pitam vas, koje bi programe trebao da imam instalirane, za optimalan i siguran rad računara?
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 14:20
mislim da tu nisu problem programi nego nacin na koji ih koristis i adrese na internetu koje posecujes...  meni kompovi po 3-4 godine rade bez problema sa istim sistemom i gomilom programa koji mi trebaju za rad...
meni konkretno po instaliranju sistema obavezno idu - novi driveri za maticnu plocu i graficku kartu, instaliranje fontova koji su mi potrebni, acdsee, nod32, nero, mozilla firefox, netlimiter, klite kodeci, bsplayer, winamp 2.91 :), office, utorrent, flashget, spybot distroy, winrar(winzip) i to je otprilike to za pocetak, onda ide sve ono sto koristim za rad...
mada svako navikne na neke svoje programe , pa je nezahvalno reci - instaliraj to i to i nema da brines...
neko recimo koristi total commander, opera, avast...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 14:23
Prvo sve potrebne drajvere - graficka, zvucna, mrezna, drajvere za tvtuner/skystar ako imas, printer drajvere itd... Onda microsoft office 2003(bar ja takav koristim i nemam problema), klitecodec pack najnoviji, coreavc 2.0 decoder, bsplayer pro ili gomplayer, winamp, nero 6.6.0.6(radi jos uvek odlicno, nemam potrebu od nero 9 ili slicno), alcohol 120(zbog image fajlova, ubacivanje u virtuelni drajv image igrice....), utorrent 1.7.7, skype, msn, yahoo, winzip/winrar, nod 32 antivirus, acrobat reader i to je to mislim.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 14:59

open source i freeware...

nikakva crackirana sranja, lijepo odi na http://ninite.com/, poklikaj sta ti treba i amen, za 5 min sve instalirano

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
aleksa94 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksa94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 16:56
Hvala na odgovorima Smile
Kažite neki besplatan antivirus, a da pri tome vrši posao kako treba?
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2010 u 17:24
microsoft essentials
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Mikoni View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mikoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2010 u 01:30
On jeste besplatan ali samo za legalne vlasnike MS operativnih sistema
Najbolji besplatni AV je po mnogima Avira - može se skinuti i sa www.softpedia.com
Pozdrav, Mikoni
P.S. odgovor na Tvoje pitanje zahteva nekoliko prethodnih objašnjenja: 1. konfiguracija sistema ( računara ), 2. OS koji ćeš instalirati, 3. šta ćeš raditi na račinaru, i drugih.
Za čišćenje računara CCleaner, mali ali neverovatno koristan i efikasan

Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 23:55

Kao što pitanje iz naslova kaže, koji su vam obavezni programi koje instalirate nakon instalacije vašeg OS-a?

Znam da nam se potrebe razlikuju, ali svi mi koji smo ovde imamo par zajedničkih potreba, vezanih za film. No, svejedno, šta uvek instalirate na komp nakon sveže instalacije.

Planiram rušiti sistem (opet, nije dugo potrajao) pa da vidimo da malo razmenimo iskustva i koji savet. Lista vaših programa, i ... pitanje umesto ankete.

Koristite li Nero ili Ashampoo?

Hvala unapred.

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 00:07
vec postoji ista temaWink
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 01:05
Evo mali predlog (win 7) sa mog Lepog topa.

Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 02:32

Bonjour

AML products

KC Softwares

NCH Software

Unlocker

sta ti je ovo?

Ažurirao BELI - 08.Lipanj/Jun.2010 u 02:38
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 07:40
Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

Bonjour

AML products

KC Softwares

NCH Software

Unlocker

sta ti je ovo?

NCH Software - dva odlična besplatna konvertera:
Prism video converter i Switch mp3 converter

AML products - besplatan register cleaner

Unlocker - programčić za oslobađanje nečega što hoćeš da obrišeš a windows ne da. Odlično radi na XP ali nema nikakvu funkciju na win 7. Instaliran iz navike.

KC Softwares - ovo imam samo na Lepom topu, javiću preksutra uveče kad budem na poslu.

Bonjour - ovo je neka zezalica, ili Google ili Safari, ništa bitno.

A što se tiče Nero - Ashampoo dileme, imam oba na kućnom kompu i Nero mi je još uvek nezamenljiv. Ashampoo koristim samo za pravljenje audio CD-a od mp3 i wav. Neverovatno ali na Nero 8.3.2.1 koji imam na sedmici (stare verzije ne rade) ta mogućnost ne radiAngry. Da se ne bih zamlaćivao instaliranjem drugih verzija Nera za nešto što mi jako retko treba, stavio sam Ashampoo i odlično radi.
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 10:27
Google Chrome
Advanced System Care
Nero ili Ashampoo
Gom Player
JDownloader
Subtitle Workshop
Winamp
Microsoft paket...

I nista vise ti nije potrebno, ne znam za tebe, ali ja skidam i sa neta i sa torenta, nemam antivirus i nije mi pao sistem vec godinu dana...

Ažurirao bagzi94 - 08.Lipanj/Jun.2010 u 10:28
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 10:30
Google Chrome
Winamp
KM Player
CCleaner
CD Burner XP
Piccasa
Gimp/Photoshop
bittorent
Antivirus
Rapidshare auto downloader
Gardwin Print screen
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 20:09
Bonjour je sranje koje se instalira uz Adobe CS3 familiju proizvoda i ne sluzi nicemu korisnom za krajnjeg korisnika... moze samo da mu jebava parametre koji nekad mogu da uticu na konekciju na net - narocito u windows 7... zato ga ja odmah brisem :)

a unlocker je zaista korisna stvarcica...
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2010 u 21:42
Sem do sada nabrajanog,većinu imam dosta toga nemam,da dodam programe koje lično najviše koristim:
Windows Media Player - za ripovanje muzičkih diskova
Gold Wave
BPM Studio
AlSee Movie Maker
Vegas 7.0
VideoPad Professional
Na vrh
demaksi View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj demaksi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 23:17
Posle xp-a, najnovijih drajvera i programa za tv karticu, štampač..., ja instaliram:
bezbednost: avira antivirus, spybot s&d, zonealarm firewall
održavanje: c cleaner, auslogic boostspeed (2 puta mesečno)
internet: google chrome
multimedia: gom player (filmovi), vlc player (za muziku), faststone image viewer (slike)
arhiver: 7-zip
ostalo: open office, cdburner xp, mtorrent, photoshop, foxit pdf reader

Kada završim sa instalacijom, podešavanjem i updateom svega toga,
pomoću norton ghost diska napravim kopiju sistema na drugoj particiji,
traje manje od 10 minuta, zauzima manje od 50% prostora od veličine sistema,
i kada se desi nešto sistemu, povratim ga iz imagea za manje od 10 minuta,
kao da ništa nije ni bilo!
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2010 u 00:11
Originalno postovano od strane demaksi demaksi piše:

Posle xp-a, najnovijih drajvera i programa za tv karticu, štampač..., ja instaliram:
bezbednost: avira antivirus, spybot s&d, zonealarm firewall
održavanje: c cleaner, auslogic boostspeed (2 puta mesečno)
internet: google chrome
multimedia: gom player (filmovi), vlc player (za muziku), faststone image viewer (slike)
arhiver: 7-zip
ostalo: open office, cdburner xp, mtorrent, photoshop, foxit pdf reader

Kada završim sa instalacijom, podešavanjem i updateom svega toga,
pomoću norton ghost diska napravim kopiju sistema na drugoj particiji,
traje manje od 10 minuta, zauzima manje od 50% prostora od veličine sistema,
i kada se desi nešto sistemu, povratim ga iz imagea za manje od 10 minuta,
kao da ništa nije ni bilo!
Pametno, a imamo i temu za to: GHOSTOVANJE SISTEMA preko norton Ghost 2003Big smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.