| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kodachrome (2017) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
PedjaK
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 08.Srpanj/Jul.2014 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 11 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Kodachrome (2017)Objavljeno: 15.Svibanj/May.2018 u 10:15 |
|
Ed Haris, izvanredan glumac u više nego prosečnom filmu. Drama oca I sina, ali ne dovoljno ubedljiva.
|
|
![]() |
|
aleksandar-kojic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 186 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2023 u 14:59 |
|
Zašto vredi pogledati ovaj film:
1.Ed Harris u glavnoj ulozi,opet glumi umetnika (setite se Pollocka) ,ovaj put u ulozi fotografa Bena Rydera na samrti,matorog lisca i sarkastičnog cinika koji mrzi ljude uključujući i samoga sebe. Film je zasnovan na članku A.G. Sulzbergera za New York Times "For Kodachrome Fans, Road Ends at Photo Lab in Kansas",u režiji mladog američkog reditelja Mark Rasoa.Topla drama o ocu i sinu koje zbližava avantura i utrka s vremenom jer putuju u Kanzas kako bi razvili fotografije u zadnj čas u poslednjoj Kodakovoj laboratoriji „Kodachrome“,zadnji dan pre nego što zatvori svoja vrata zauvek. 2.Elizabeth Olsen,vadi ploču grupe Galaxie 500 iz omota,stavlja je na gramofon i pušta pesmu "Melt Away".Čuje se krckanje! 3.U odjavnom delu filma prikazane su fotografije legendarnog Steve McCurrya,koji je godinama radio za National Geographic.Pravi praznik za oči. 4.Iako je kasting užasan,jadni Jason Sudeikis u potpuno promašenoj ulozi rock muzićkog producenta koji je otkrio "Arcade Fire", bled kao retardirani zombi i pomenuta Elizabeth Olsen - kao santa leda bez trunke emocije,Ed Harris je izvukao film.Vredi ga pogledati samo zbog par njegovih nezaboravnih dijaologa sa sinom,kao što je na primer ovaj: Benov sin Matt: "Da li si ti ikada srećan, Bene?" Ben: "Da ti kažem nešto.Sreća je sranje.To je samo veliki mit kasnog 20. veka.Sranje.Ti misliš da je Pikaso bio srećan? Misliš da je Hemingvej bio? Hendrix? Oni su bili bedna govna.Ni jedno vredno umetničko delo nije nastalo iz sreće. Toliko ti mogu reći. Ambicjie,egoizam,kompleksi,narcizam,strah,sex, bes.To su motori koji pokreću svakog velikog umetnika, svakog velikog čoveka.Rupa koja ne može da se popuni.Zato smo mi svi očajni šupci." Matt: "Dakle ti znaš da si očajni šupak." Ben:"Šta ti misliš, da sam idiot? Naravno da znam...Naravno da znam." |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |