Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kingdom of the Planet of the Apes (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kingdom of the Planet of the Apes (2024)

Kingdom of the Planet of the Apes

Kingdom of the Planet of the Apes (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Planet majmuna: Novo kraljevstvo

Godina:

2024

Žanr:

drama, akcija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

145 min

Režija:

Wes Ball

Scenarij:

Josh Friedman
, Rick Jaffa
, Amanda Silver
, Patrick Aison

Glavne uloge:

Kevin Durand
  >  Proximus Caesar
Karin Konoval
  >  Maurice
Peter Macon
  >  Raka
Andy McPhee
  >  Honored Elder
Samuel Falé
  >  Youngster #2
Nina Gallas
  >  Youngster #1
Virginie Laverdure
  >  Lead Tech
Owen Teague
  >  Cornelius
Kaden Hartcher
  >  Oda
Freya Allan
  >  Mae

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kingdom of the Planet of the Apes (2024)
    Objavljeno: 13.Svibanj/May.2024 u 16:40
Gledacu aliko zna kad jer imam i one delove od pre
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2024 u 19:59
Još jedan promašaj...
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Svibanj/May.2024 u 23:39
Ova ideja (po meni) je možda nekada bila interesantna i originalna, ali sada je već toliko izlizana da više zaista ne znam koga može privući. Izuzev možda profesionalno, odnosno iz puke dosade i radoznalosti. Mene odavno ne, ali ukusi su razni i ne sumnjam da ima ljubitelja komplet franšize koji će eventualno ponovo biti svoji na svome.
Na vrh
bosko-zecevic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bosko-zecevic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2024 u 02:17
Najbolje je, sto su (skoro) sve uloge majmuni, pa se covek manje nervira.
Na vrh
skyspy111 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skyspy111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2024 u 09:44
nije to to ,
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2024 u 20:30
Prevod je uradio Osgiliath ✨
Na vrh
dovedimolopovenavlas View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dovedimolopovenavlas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2024 u 23:03
dobar film
Na vrh
Mineralac View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mineralac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2024 u 14:28
Skoro cijeli film Veliki majmun ganja malog majmuna:) Ali nije loše sve u svemu!
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 06:09
Veliko razocarenje za mene.Tanko, plitko.Praznog hoda previse.Ma sta previse, celi film je prazan hod.Pogledam posle sta je radio ranije ovaj Ves Bol i vidim da je rezirao tri "Lavirinta".Prvi jos i kako a ostala dva su gadan proliv.Tako da nije ni cudno sto Kingdom ovako izgleda.Pozitivni su kadrovi sa gradovima utonulim u vegetaciju.Hvala na prevodu.

Samo da dodam, mislio sam na prvi Lavirint.

Ažurirao dzindzin16 - 11.Srpanj/Jul.2024 u 15:03
Na vrh
Stressman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stressman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 14:48
Mišljenje o filmu : https://youtu.be/Z4aNPCGP6_k?si=6fnI0RKyHd4uslZM Mislim da je frašizu trebalo završiti kad Čarton Heston okrije ostatke kipa slobode na plaži...
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 15:10
Zašto sa kipom slobode, tamo, u filmu iz 1968. je u pitanju bilo spuštanje astronauta na misterioznu planetu, čije takvo finale prvog filma daje (kakav-takav) obrt, saznanje da je to "naša" planeta budućnosti, da ipak nismo napredovali (iz ugla astronauta, ne vidim šta je loše u tome da druga vrsta preuzme primat na planeti, pa valjda se priroda pita nešto makar, uprkos žalu za čovečanstvom, ko ga, hm, šiša ako ne znamo jedni sa drugima, nije da takvi zaslužujemo budućnost ionako, tamo je pre muka to što ni majmuni nisu drugačiji, ma, pogrešno se uvek kaže da smo "nastali od majmuna", mi jesmo majmuni, DNK ne laže, evolucija pa čini svoje, da ne lutam sada i sa time...)

Ovde od prvog filma znamo da je po sredi Zemlja, sve vreme od drugog filma gledamo ostatke ljudske civilizacije. Čak i primati znaju da su nekada delili prošlost sa ljudima, dele i sadašnjost filma sa njima, nema misterije planete, tek minimalno njene prošlosti, prvi film rimejka nam je sve dovoljno rekao o tome zašto i kako je došlo do toga. Ne bi imalo ni sličnu, ako ikakvu težinu da se naši primati-junaci filma, kao ni devojka, nanovo suočavaju sa nekim spomenikom ljudske istorije. Hajde i to što je po sredi zapadna obala Amerike, u prvom (rimejk filmu od pre 10ak god) je radnja smeštena u San Francisco, ne znam bi li se moralo na silu potom seliti na istočnu obalu zarad pukog kipa kao podsetnika. 

Verovatno ionako misliš pre na to da je franšiza zaslužila efektniji kraj, to svakako, i bolji film, bolji pristup priči, svakako i efektnije finale. Problem je pre to što su se istrošili idejno odavno. Te ovo ostaju prosto filmovi avanture, koje ili prijaju, ili ne, bez razloga za očekivati kakvu vrhunsku priču i snagu finala, sa ne znam kakvim pa porukama. Makar ja ne bih ikada očekivao išta slično sa ovim nanovo filmovima. Rise of the Planet of the Apes (2011) mi je bio zbilja interesantan, zabavan, uzbudljiv donekle, sve ostalo...nije moj broj. 

Ažurirao puppet_master - 11.Srpanj/Jul.2024 u 15:17
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 17:07
Puppet...

Rise of the Planet of the Apes (2011) je bas dobar film.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 17:15
Dabome, to i kažem, taj je zbilja bio originalno viđenje začetka cele te papazjanije, kako uspona primata, tako i sunovrata čovečanstva, neviđeno u ranijim filmovima (serijalu filmova, potom tv seriji, ni u rimejku Bartona), sa sjajnim junakom, Cezarom, upravo ugao primata dakle, bez patetične želje da se ljudi strogo prikažu kao kakvi monstrumi mimo onoga što je i tako upadljivo sa našom vrstom, bez ideologije/predavanja, prosto interesantan, zabavan, novi i sveži pogled na ono što, eto, nismo viđali ranije u tom univerzumu Planete majmuna.

Pun pogodak što se mene tiče dakle, nešto što bi se svakako trebalo pogledati u moru nepotrebnih rimejka, nije mala stvar u poslednjih 20ak godina smelo ući u rimejk, sa potpuno drugačijim pristupom, nešto u čemu suviše često greše, besmisleno kopirajući originalna dela, čime se gubi svaka poenta pravljenja rimejka, iz mojeg ugla, čime pa ubijaju kinematografiju. Neka je bezmalo sve novac, nisu ni ranije radili sve to zbog kikirikija, no i novac se može valjda zaraditi drugačije, prosto ne snimajte vazda iste filmove. "Rise" nije bio isti film. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 17:37
👏
Na vrh
marcobobby View Drop Down
member
member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2024 u 22:56
Da li će od ovog da nstane nova trilogija, ostaje da vidimo. Verovatno će po starom običaju komercijalni efekat biti od presudne važnosti. Međutim, ''Novo kraljevstvo'' u popularnoj franšizi nastavlja avanturu u kojoj se ljudska vrsta bori s majmunima za prevlast. Glavni likovi, pre svega Noa i Mae, uz efektnu epizodu mudrog orangutana Rake, jesu nosioci radnje. Sam narativ jeste u suštini kliše, s tim što je završetak tako napravljen, da nam ostavlja još puno nedoumica i traži odgovore na pitanja koja se logički nameću. E baš zbog toga, moramo da se strpimo do nastavka, s ovom garniturom likova koja ima svakako još dosta toga da nam ''kaže'' na filmskom platnu. A i smrt glavnog negativca Proximusa nije potvrđena, tako da moguće i njega ''vaskrsnu''.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2024 u 18:38
Odličan film!
Na vrh
duhovni-portal-bobin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duhovni-portal-bobin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2024 u 00:43
priča se nastavlja... ni ovaj film nije ništa lošiji od prethodnih. gledljivo. ocjena 1-5 .. 3
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.