Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kingdom of the Planet of the Apes (2024) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
beogradski ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 69 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 13.Svibanj/May.2024 u 16:40 |
Gledacu aliko zna kad jer imam i one delove od pre
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1787 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Još jedan promašaj...
|
|
![]() |
|
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 784 |
Ova ideja (po meni) je možda nekada bila interesantna i originalna, ali sada je već toliko izlizana da više zaista ne znam koga može privući. Izuzev možda profesionalno, odnosno iz puke dosade i radoznalosti. Mene odavno ne, ali ukusi su razni i ne sumnjam da ima ljubitelja komplet franšize koji će eventualno ponovo biti svoji na svome.
|
|
![]() |
|
bosko-zecevic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2014 Status: Offline Points: 1 |
Najbolje je, sto su (skoro) sve uloge majmuni, pa se covek manje nervira.
|
|
![]() |
|
skyspy111 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 26.Lipanj/Jun.2014 Status: Offline Points: 0 |
nije to to ,
|
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 218 |
Prevod je uradio Osgiliath ✨
|
|
![]() |
|
dovedimolopovenavlas ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 11.Srpanj/Jul.2017 Lokacija: Babusnica Status: Offline Points: 3 |
dobar film
|
|
![]() |
|
Mineralac ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 28.Listopad/Oct.2015 Status: Offline Points: 4 |
Skoro cijeli film Veliki majmun ganja malog majmuna:) Ali nije loše sve u svemu!
|
|
![]() |
|
dzindzin16 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 685 |
Veliko razocarenje za mene.Tanko, plitko.Praznog hoda previse.Ma sta previse, celi film je prazan hod.Pogledam posle sta je radio ranije ovaj Ves Bol i vidim da je rezirao tri "Lavirinta".Prvi jos i kako a ostala dva su gadan proliv.Tako da nije ni cudno sto Kingdom ovako izgleda.Pozitivni su kadrovi sa gradovima utonulim u vegetaciju.Hvala na prevodu.
Samo da dodam, mislio sam na prvi Lavirint. Ažurirao dzindzin16 - 11.Srpanj/Jul.2024 u 15:03 |
|
![]() |
|
Stressman ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2014 Status: Offline Points: 11 |
Mišljenje o filmu : https://youtu.be/Z4aNPCGP6_k?si=6fnI0RKyHd4uslZM
Mislim da je frašizu trebalo završiti kad Čarton Heston okrije ostatke kipa slobode na plaži...
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 72491 |
Zašto sa kipom slobode, tamo, u filmu iz 1968. je u pitanju bilo spuštanje astronauta na misterioznu planetu, čije takvo finale prvog filma daje (kakav-takav) obrt, saznanje da je to "naša" planeta budućnosti, da ipak nismo napredovali (iz ugla astronauta, ne vidim šta je loše u tome da druga vrsta preuzme primat na planeti, pa valjda se priroda pita nešto makar, uprkos žalu za čovečanstvom, ko ga, hm, šiša ako ne znamo jedni sa drugima, nije da takvi zaslužujemo budućnost ionako, tamo je pre muka to što ni majmuni nisu drugačiji, ma, pogrešno se uvek kaže da smo "nastali od majmuna", mi jesmo majmuni, DNK ne laže, evolucija pa čini svoje, da ne lutam sada i sa time...)
Ovde od prvog filma znamo da je po sredi Zemlja, sve vreme od drugog filma gledamo ostatke ljudske civilizacije. Čak i primati znaju da su nekada delili prošlost sa ljudima, dele i sadašnjost filma sa njima, nema misterije planete, tek minimalno njene prošlosti, prvi film rimejka nam je sve dovoljno rekao o tome zašto i kako je došlo do toga. Ne bi imalo ni sličnu, ako ikakvu težinu da se naši primati-junaci filma, kao ni devojka, nanovo suočavaju sa nekim spomenikom ljudske istorije. Hajde i to što je po sredi zapadna obala Amerike, u prvom (rimejk filmu od pre 10ak god) je radnja smeštena u San Francisco, ne znam bi li se moralo na silu potom seliti na istočnu obalu zarad pukog kipa kao podsetnika. Verovatno ionako misliš pre na to da je franšiza zaslužila efektniji kraj, to svakako, i bolji film, bolji pristup priči, svakako i efektnije finale. Problem je pre to što su se istrošili idejno odavno. Te ovo ostaju prosto filmovi avanture, koje ili prijaju, ili ne, bez razloga za očekivati kakvu vrhunsku priču i snagu finala, sa ne znam kakvim pa porukama. Makar ja ne bih ikada očekivao išta slično sa ovim nanovo filmovima. Rise of the Planet of the Apes (2011) mi je bio zbilja interesantan, zabavan, uzbudljiv donekle, sve ostalo...nije moj broj.
Ažurirao puppet_master - 11.Srpanj/Jul.2024 u 15:17 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 685 |
Puppet...
Rise of the Planet of the Apes (2011) je bas dobar film. |
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 72491 |
Dabome, to i kažem, taj je zbilja bio originalno viđenje začetka cele te papazjanije, kako uspona primata, tako i sunovrata čovečanstva, neviđeno u ranijim filmovima (serijalu filmova, potom tv seriji, ni u rimejku Bartona), sa sjajnim junakom, Cezarom, upravo ugao primata dakle, bez patetične želje da se ljudi strogo prikažu kao kakvi monstrumi mimo onoga što je i tako upadljivo sa našom vrstom, bez ideologije/predavanja, prosto interesantan, zabavan, novi i sveži pogled na ono što, eto, nismo viđali ranije u tom univerzumu Planete majmuna.
Pun pogodak što se mene tiče dakle, nešto što bi se svakako trebalo pogledati u moru nepotrebnih rimejka, nije mala stvar u poslednjih 20ak godina smelo ući u rimejk, sa potpuno drugačijim pristupom, nešto u čemu suviše često greše, besmisleno kopirajući originalna dela, čime se gubi svaka poenta pravljenja rimejka, iz mojeg ugla, čime pa ubijaju kinematografiju. Neka je bezmalo sve novac, nisu ni ranije radili sve to zbog kikirikija, no i novac se može valjda zaraditi drugačije, prosto ne snimajte vazda iste filmove. "Rise" nije bio isti film.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
👏
|
|
![]() |
|
marcobobby ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Online Points: 11 |
Da li će od ovog da nstane nova trilogija, ostaje da vidimo. Verovatno će po starom običaju komercijalni efekat biti od presudne važnosti. Međutim, ''Novo kraljevstvo'' u popularnoj franšizi nastavlja avanturu u kojoj se ljudska vrsta bori s majmunima za prevlast. Glavni likovi, pre svega Noa i Mae, uz efektnu epizodu mudrog orangutana Rake, jesu nosioci radnje. Sam narativ jeste u suštini kliše, s tim što je završetak tako napravljen, da nam ostavlja još puno nedoumica i traži odgovore na pitanja koja se logički nameću. E baš zbog toga, moramo da se strpimo do nastavka, s ovom garniturom likova koja ima svakako još dosta toga da nam ''kaže'' na filmskom platnu. A i smrt glavnog negativca Proximusa nije potvrđena, tako da moguće i njega ''vaskrsnu''.
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1787 |
Odličan film!
![]() |
|
![]() |
|
duhovni-portal-bobin ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2021 Status: Offline Points: 3 |
priča se nastavlja... ni ovaj film nije ništa lošiji od prethodnih. gledljivo. ocjena 1-5 .. 3
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |