| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
kiklop |
Odgovori
|
| Korisnik | |
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: kiklopObjavljeno: 18.Kolovoz/Aug.2009 u 19:32 |
|
evo sad me Shadoe podsjetila na jedan dio iz knjige Kiklop od Ranka Marinkovica pa evo..ne znam bas koliko citate, vidim da nitko nije knjige spominjao no mozda ipak..:)
"Idiot neka zivi! To je najsolidnija mimikrija koju je zivot mogao pruziti svojoj kreaturi. Idiot gleda iz svoje osmatracnice kako se odvija historija, bez opasnosti da bi mogao biti uvucen u igru, kao sto mi gledamo kako se odvija film u kinematografu. Mi placemo zbog fiktivnih nesreca, Idiot se smije zbiljskim smrtima. Ruga se zivotu iz svoje sigurnosti; osvecuje mu se sto ga je odbacio i uziva sto ga je postedio. Zivot je odabrao Inteligenciju za svoje igre, on ne pravi historiju s idiotima. On je genije odredio za velike rijeci na krizu, pod giljotinom, pod vjesalima, pred puscanim cijevima, pred narodima koji klicu i Brutu i Cezaru. Idiot je Sokratu prepustio vrc otrova, Idiot je Dantonu prepustio slavu da mu historija odrubi glavu. A Idiot nosi svoju anonimnu glavu s cudnom grimasom gadjenja kao da je vec odavno sve shvatio, nasmijesio se podrugljivo i zaustavio vrijeme u ukocenim naborima svog bezumnog lica" Ažurirao asvalttina - 18.Kolovoz/Aug.2009 u 19:33 |
|
|
|
|
![]() |
|
PsOaligator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 09.Svibanj/May.2009 Lokacija: Crna Gora Status: Offline Points: 2657 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Kolovoz/Aug.2009 u 19:36 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Kolovoz/Aug.2009 u 19:41 |
|
zaaakon, bas mi je drago da ti se svidja
|
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |