Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Keanu Reeves kao superheroj (09.03.2025.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
beogradski ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Online Points: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2025 u 12:51 |
Ne znam. Videćemo, tj. videću ) Ali da su ''pomalo'' preterali sa ovim super herojima, jesu. Ali videćemo, Justin Lin iza kamere, dobro čovek Keanu Reeves ispred kamere, verovatno Hollywood misli da im je ta kombinacija sigurna dobit na blagajnama a i ako im sve prođe po očekivanom, eto nama i drugog dela a i trećeg a i tako dalje. Publika će da se davi u kokicama uz ovaj blocbuster film koji će doneti opuštanje, zabavu i sigurno dobre specijalne efekte ali kad je reč o kvalitetu, e to je neka druga priča. Ali videćemo. Verovatno možemo očekivati i drugi deo filma Ballerina. A Keanu će snimiti Constantine 2 a meni na usb i dalje stoji kec. Kad odete na IMDb najpopularniji filmski sajt i kad ukucate nekog glumca i vidite šta ima u pripremi za snimanje, bilo to pre ili post production, možete jasno videti da im je retko koji projekat koji dolazi drama a vala retko koji je i triler. A šta će nam doneti ovaj film čudnog naslova BRZRKR, videćemo. U svakom slučaju, naćiće svoj deo publike a i naćiće se i ono koji će da napadnu taj projekat. Sve u svemu, blagajne će biti te na kojima će se videti kako je film prošao, tj. zaradio. Znači, neće sse gledati da li se nekom film svideo, nego koliko je zaradio.. Činjenica. The Hard Truth
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 66030 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pusti IMdB, svuda se saplićeš o drame, ko šta rade, snimaju ih kao blesavi, prosto su ti izvori nezgodni, otvori sajtove sa filmovima, videćeš i sam, prosto ne bi stigao da ih pogledaš sve i da dva života posvetiš gledanju drama. Iz bukvalno čitavog sveta stižu drame, u nepreglednim kolonama šlepera. Nije ni da ih u Hollywoodu fali, no zašto bi se ionako fokusirao na jedan jedini deo američke kinematografije (ni ona nije samo Hollywood, toliko ljudi tamo radi filmove a da veze nema sa Hollywoodom) a o čitavom svetu krcatim filmovima, upravo poglavito baš dramama da i ne počinjem.
|
|
![]() |
|
Shadow07. ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 13.Listopad/Oct.2023 Status: Offline Points: 22 |
Zato uvek moze da se pogleda nesto dobro iz fenomenalne ruske kinematografije , koja nije ljigava kao americka ,nema toliko patetike i samosazaljenja a i velicanstvenog uzdizanja da su jedina najbolja nacija na svetu , imaju dobre projekte ali kad sve bude malo vise bljuc tu su rusai, pa i francuzi .....
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Online Points: 53 |
Naravno da su i druge kinematografije dobre. Ponekad i više nego dobre. A što se Hollywooda tiče, pa on zna da bude i te kako precenjen. Nebitno koja je tematika u pitanju i koji žanr, ali ja recimo ne patim od toga da to mora da bude iz mašinerije zvane Hollywood. Znači po mom mišljenju i ukusu, u nekomm pojektu ne mora na primer da je režiser taj i taj i glavni glumac taj i taj, u ovom slučaju na primer Keanu Reeves. Uopšte, ama baš nimalo ne patim od toga. Recimo odgledao sam na tone dobrih filmova bilo ruska ili francuska kinematografija a da nije bila nikakva vest za taj film, niti jedno slovo. I tu ne mora da budu neki nama poznaati glumci bilo iz Rusije ili Francuske ili da je za kamerom neko zvučno ime. Znači, uopšte ne patim od toga. Na primer, odgledao sam podosta i američkih filmova koji nisu bili poznati niti glumačka ekipa niti režiser a da je bio bolji od onog na sličnu tematiku o kom se pričalo i koji je imao sonična imena. Isto tako nebitno da li je to i ruska kinemtografija ili francuska, takođe sam gledao neke baš dobre filmove koji su prošli ispod radara i sa ne baš soničnim imenima a isto tako sam gledao filmove istih tih kinematografija gde su i režiseri i glumačka ekipa bili na glasu a da ti naslovi i nisu bili nešto. Sve u svemu, ja sam na neki način uvek alternativa u 99,9 % primera a to nije da štrčim ili da teram inat nego je stvarno tako. Bilo to da je to ova ova oblast, film, ili serija ili mini serija, a isto tako i bilo da je muzika ili sport, nikad nisam hrlio šta i ko je poznat nego šta i ko mi se svidi. Znači ne spadam u onu grupu ljudi koja će unapred iskritikovati ovaj film, glavnog glumca ili režisera, jer polako narode, film tek treba da se snimi pa i da se odgleda pa tek onda ćemo dati dodatno s svoje komentare. Jer nije ovo preki sud ) A sad, da lu će se nama svideti ili ne, ali uglavnom, ovaj film će naći svoju publiku i svoje mesto pod suncem.,
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1700 |
Kaće da bidne deseti nastavak Đona Wicka???
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ma ja se i ''pogubio'' kad je John Wick u pitanju ) Prvi deo sam odgledao, koji je ina;e i najbolji. Prvi deo je imao svoju temu i pri;u ya ratliku od nastavaka. Drugii deo sam tako]e odgledao i mislim da su se tu ynatno pogubili. Puca;ina na sve strane. Ok, volim ja akcione filmove nego samo cisto konstatujem. Odgledao sam i treci deo. A cetvrti mi je ne listi za gledanje a mislim da postoji i peti do, zaista sad ne mogu da se setim ) Evo imamo sad i film Ballerina i njega cu ispostovati i odgledati. A ima i serija na ovu foru ili mini serija zove se po obom hotelu valjda. E sad, da li je prevedena do kraja ili ne e to zaista ne znam. A Mizi to sto si napisao ''pije vodu''. John Wick jezdi ka tome da ima nastavke koliko Tom Cruise sa svojim Mission Impossible, ge ne znam ni sam gde sam stao ) A isto tako i Vin Diesel sa njegovim Fast & Furious, gde tako]e ne znam gde sam stao. Ne[to je odgledano, ne[to je na usb-u, ne[to na spisku da treba da se skine.... Ali primetio sam na IMDb da ponekad dodje do nekih promena. Poneki projekti budu ili najavljeni ili post production ili pre production a posle uopste nema tih nekih projekata. Recimo, kliko se secam, na IMDb kad sam bio i ukucao keanu Reeves, jedno vreme je bio najavljivan projekat Rain, neka mini serija gde je on valjda trebao da igra placenog ubicu ali sada kad odete na taj sajt i kliknete na tog glumca, tog projekta nema. Recimo Keanu nam priprema Constantine 2 a na mom usb=u stoji nekoliko godina ''kec'' i jos uek ga nisam odgledao a jesam seriju ) A da li ce nam se svideti BRZRKR koji rezira Jutin Lin a u glavnoj ulozi Keanu Reeves videcemo a da li ce na blagajnama zaraditi i to cemo videti.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 66030 |
Constantine je skoro pa sjajan, uz nešto mana, ostaje kao specifičan film, sam po sebi, za samog Reevesa, u domenu kao "superherojskih", strip adaptacija, lika kao takvog, ambijenta, eto najmanje pa makar uber zabavan
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Probati obavezno svakako 👍
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
John Wick je tek uspešan akcioni filmić, lepog izgleda, blesavog sveta, sa toliko toga veštačko cool nakucanog, izuzev Reevesa koji jeste svake godine sve bolji, tu pride sa vrhunskom koreografijom, no suštinski generički akcijaš, koliko god bio voljen, šta tek onda reći za ono što se radilo u Hong Kongu pre 40ak godina, ako je Wick kakav vrhunski domet današnje akcije. Meh. A opet, bez namere da išta tu obezvređujem, samo ono, hajmo malo ozbiljnosti u procenama 😂
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opet ja ) Samo sebe da ispravim ukoliko sam pogresio, peti deo John Wick--a ipak ne postoji )
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
To je tako nebitno,, ne razmišljaj o tome 😂😂 biće ih i više možda.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
To je industrija, poenta im je prodavajući zabavu zarađivati novac,, nekim ljudima je ladno stalo do tako čega i tu leka za sada nema. Oduvek je tako i bilo, ne rade ih za kikiriki niti zbog kikirikija, naravno da će musti to dokle god raja trči i daje lovu za tako šta, tako mu je to. Četiri, pet, dvanaest delova, zbilja je nebitno, nekome to pruža zabavu, užitak, opuštanje, naviku da povremeno bude sa dragim junakom, možda čak i vidi svaki put neki novi makar sitni detalj, radničkoj klasi nije lako, bolje i John Wick 9, nego droga, alkohol ili koje god već pucanje pod stresom robovanja. Neka im, zaslužuju makar toliko, šta ima veze šta npr ja mislim o serijalima,, motivima, korporativnog hollywooda, ispod svega stoji i ponešto mnogo ljudskije. Dokle god im to pruža ma kakav užitak, neka ih, koliko god delova, šta ću im ja 😂
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Online Points: 54896 |
Iga, mogao si naglasiti i da je film zasnovan na stripu koji upravo Kijanu Rivs piše sa Metom Kindtom. Zato se oni i vode kao scenaristi.
|
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Epa puppet_master, nemoj tako ) Najlakse je znaci narrodu ''da puste mozak na otavu'', u prevodu ''pashu''. Razumem te ja sve ali nije svet stresan danas, tako je bilo i pre a tako ce i biti. Ne zelim da zvuci pesimisticki nego niti sam pesimista niti optimista nego realista. Da. Snimice se mozda i taj DEVETI deo kao simfonija ) Ali oni upraavo pruzaju to publici koja to zeli. Nisam ja neki ''mracnjak'' ), daleko od toga, ne gledam sve sivo ali cekajte ljudi, nije sve ni shareno, budimo iskreni. I nije bitno da l;i Pera ili Zika zive stresno ili ti ili ja ili neki Bobby ili David, upravo se ljudi vade na taj sttrs pa zele kao da se opuste u nesto ovako. Pa i ja kao i svi ostali zivim mozda stresno i nemam nista prottiv ovakvih filmova ali zasto bi se i bezalo od nekih realnih projekata tipa socijala, radna klasa, odavanje alkoholizmu, razni porivi, npr prema narkomaniji i slicno. Recimo, pre neko vece sam odgledao tek Live Free or Die Hard i kad sam zavrsio film, bio sam zgranmut i to blago receno. Ja se jesam opustio uz takvu vrstu filma, pucacina i slicno ali poenta je da mi se film nimalo ali nimalo nieje svide, da mi se svideo pa ok, ovako.... A recimo sinoc odlegam film Evilenko. Istinita prica o serijskom ubici koji je harao bivsim SSSR-om i mislim da ljudi izbegavaju takve filmove. Jeste da je tema brutalna kao i neke scene, ali tako je bilo. I naravno, u tom filmu sam mogao i da vidim dobru glumu, u pitanju je dlicni Malcolm McDowell. I ponovo se ogradjujem da nisam niti mracnjak niti gledam sve sivo niti sam pesimista nego samo konstatujem da ta takozvana POPCORN publika ili u prevodu BLOCKBUSTER publika, ne bi im palo na pamet da pogledaju neki realan film. Nego ájmo svi BUM TRAS. I da, evo jos jedan primer. U poslednje vreme, ponovo mal vise gledam ex yu projekte i sta sam zapazio. Skoro uvek potenciraju kako ''mi'' na ovim prostorima imamo ''elitu';' a to je zapravo vise estada. I ja to ne osporavamm. Ali ako potenciraju tih na primer 20 % ''bogatuna'' koje ne osporavam da ih ima i da postoje, da idu ovde da idfu onde da trose ovde trose onde, ali zasto se izbegava onih 80 % populacije ? Zasto ? Kad je realnost da vecini ljudi je problem danas sutra da li ce imati da plati struju il detetu nove patike ili nove udzbenike za skolu, e to je realnost. Pa pogledajte samo, ovde na ovim prostorima prolaze filmovi tipa Maratonci Trcxe Pocasni Krug ili Ko To Tamo Prva ili kasnije na primer filmovi kao sto su Kad Porastem Bicu Kengur ili Munje, a zasto recimo nije toliko bio zapazen Bure Baruta ? jeste kao ispostovan ali ne bas toliko. Ili zasto niko ni da spomene film Dnevnik Uvreda koji i te kako proziva gde se na zalosat zena u beogradu smrzla na ulici prodavajuci nekakve lutke. Nadovezao sam se na to apropo ovoga sto publika ''guta'' Ako ih, neka iih, to vole i neka im. I ja to gledam ali isto tako gledam i ove ''malo'' realnije filmove. I puppet_master, nadam se da me nisi nesto pogresno shvatio ili da se nisi nesto uvredio jer nema raloga za to ) Svaki projekat ce naci svoju publiku
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Iskreno, ne samo da se ionako ne bih durio, nego čak i ne vidim da si išta drugačije od mene (po smislu, ne računam tu stil) pa rekao. Pride meni ne smeta drugačije mišljenje, ako me ne ugrožava 😂 a mene je izrazito teško ugroziti, i to sam još blag 😂
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
puppet_master ))))
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Dobar deo raje u to minimalno slobodnog vremena valjda voli komedije i akcije, nije to mozak na ispašu, to je samo fraza, prosto je zabava, kao kada npr odeš u luna park, pa se vozaš sa dragim ljudima na masi ludih vožnji, jedeš kakav opak fast food, slatkiše, veče koje ćeš možda pamtiti dugo.
Naravno da ima i raje koja bi radije u muzej, na balet, u fancy restoran na rakove i školjke. No ja pisah o radničkoj klasi koja jedva priušti i luna park. Ima i finih mučnih, teskobnih drama, o patnji, tenzijama, nasilju u porodici, stradanju i nepravdi, oki je voleti i to. Voleo sam i one britanske kitchen sink filmove nekadašnje, pa i sve ono u šta su se potom preobličile docnije, ne zameri, prezirem nabrajajuće postove, kontam da su svi ovde dovoljno zreli filmofili a mene iritiraju spiskovi filmova, ja se ne mogu baviti time, ne kažem to za druge, a i svaka šuša zna koristiti net ionako, lako je naći na šta sve uopšte mislim navedenim. Sve je to za ljude a ja pa volim da gledam sve, ne volim da pišem o nekim tamo drugim ljudima, arogantno mi je i relativno ionako, samo rekoh u postu iznad da je savršeno razumljivo da deo raje gleda sve te john wick 4, fast and furious 12... filmove. Nema ičega ni lošeg, ni obezvređujućeg u tome, ne vrede išta manje takvi provodi od muzeja i baleta. A za svakog ionako ima baš svega, ako se iole pozrudi da nađe svoju dozu užitka, zabave, potrebe. U zavisnosti pride i od trenutne volje, raspoloženja. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |