Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kako promijeniti boju titla?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kako promijeniti boju titla?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
random View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj random Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kako promijeniti boju titla?
    Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2010 u 10:44
Imam problem sa jednim filmom, na njega je nalijepljen arapski titl i iste je boje kao nas (bijela). To mi naravno mnogo smeta pri citanju pa sam odlucio pokusati da promijenim boju titla ili staviti neku pozadinu na titl. Pokusao sam to uraditi sa Subtitle Workshop-om ali nije islo Confused
Moze li mi neko objasniti kako se to radi? Wink 
Unaprijed Hvala Smile
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2010 u 11:03
SW nije namenjen u tu svrhu. Za promenu boje titla (samo na kompjuteru) koristi podešavanja u softverskom plejeru koji koristiš (BS, VLC, GOM...). Promena boje titla na samostalnom DVD plejeru je najčešće nemoguća (čast retkim izuzecima) i zato se mora nalepiti naš titl preko već nalepljenog (arapskog ili og već...). Ima više načina, ali je najefikasniji u Virtual Dub-u. Uputstvo imaš ovde:http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-virtual-dub_t37806.html .
U istom uputstvu imaš i objašnjenje kako "obrisati", tj. zamaskirati nalepljeni titl, i još mnogo korisnih stvari.
Ako na komp. koristiš VobSub za puštanje titlova (pojavi se debela zelena strelica u system tray) dvoklikm na tu strelicu ulaziš u podešavanje, klikni na font i podesi boju i debljinu kao i font titla. Isto važi i za ffdshow ako ti on pušta titlove na kompu, kad se pojavi ikonica ffdshow-a klikni na nju za podešavanje titla.
Na vrh
random View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj random Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2010 u 14:44
Hvala mnogo, i trebalo mi je za komp Thumbs Up pozz
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,148 sekundi.