| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
kako da sprzim AVI fajl na dvd |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | ||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Pridružen: 22.Svibanj/May.2009 Lokacija: bih Status: Offline Points: 126 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: kako da sprzim AVI fajl na dvdObjavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 12:26 |
|
|
imam avi fajl od nekih 38 minuta...435MB! E sad, zelio bih ovaj fajl da sprzim na dvd!!
Da li ga moram pretvarati,tj. konvertovati?? Imam program TMPGENC dvd author... slika....ako mi moze neko objasniti sta trebam staviti u TARGET SIZE??? tj. ako stavim da finalni fajl bude imao nekih 800MB da li ce se pokvariti kvalitet slike?? ili suprotno, ako u TARGET SIZE stavim istu veličinu izvornog fajla, hoce li se sta pokvariti?? eto,ako moze malo detaljnije objasnjenje..malo sam slab u ovim stvarima..pozdrav |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 12:29 |
|
|
|
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 12:55 |
|
|
Cd Burner XP ,ubacis prazan Dvd i samo bacas fajlove,odes na burn i kraj...
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 14:37 |
|
|
Zavisi od toga šta želiš sa tim video fajlom. Ako želiš da ga gledaš na DVD plejeru koji podržava avi, treba samo da ga narežeš na DVD disk sa prvom ponuđenom opcijom (DVD-ROM (ISO)). Ako želiš da bude klasičan DVD format koji se može gledati na bilo kom DVD plejeru, i želiš da bude jedini film na disku, konvertuj ga programom koji imaš i nije potrebno da mu određuješ ništa drugo osim postavke "Single layer DVD media (4,7GB) size". Kad završi konverziju, nareži ga opcijom "DVD-video" gde ćeš sve iz napravljenog foldera "Video TS" (ignoriši folder Audio TS, on je za audio DVD-ije) ubaciti u takav folder koji ti program za rezanje nudi i narezati najmanjom brzinom.
|
||
|
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 23:09 |
|
malo si nelogicno napisao..."ako zelis da gledas na dvd koji podrzava avi"<<<koji to dvd plejer danas ne podrzava avi :)) smijesno..logicno je da mi je lakse narezati avi fajl na dvd i gotovo! al je fazon sto me nero pomalo zeza, jer mi stano javlja poruku "unexpected format"! |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 23:12 |
|
|
Pa kazem ti...onda uzmi CDBurner XP i neces imati problema
|
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 23:26 |
|
|
jarane, hajde mi molim te preporuci neki program za obradu AVI formata..(samo da to ne bude virtual dub)...jer zelim da iz ovih serija koje imam izbacim bespotrebne sekvence(tj.cut) a da pri tome ne pokvarim kvalitetu izvornog fajla!!
znaci, nesto mi se u epizodi ne svidja, pa zelim to da isjecem.... Ažurirao exned - 29.Listopad/Oct.2010 u 23:27 |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 23:42 |
|
|
Brate moj u to se ne razumem....ako mi smeta,ja to ubrzam gledao li na dvd-u ili na kompu.
Malo sam guglao i rezultat je ovakav sony vegas,avi joineer, power director i virtual dub.... |
||
![]() |
||
conja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: Paracin Status: Offline Points: 132 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 00:32 |
|
a zasto ne VirtualDub,za to sto tebi treba bolji neces naci,ovde na forumu imas sva potrebna objasnjenja kako da to uradis,i naravno neces izgubiti na kvalitetu slike...... |
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 00:39 |
|
|
Za secenje reklame i bilo kakve delove za avi format je najbolje VirtualDub jer kvalitet ostaje 100% bez konvetiranja.
Druga opcija, Ko sto koristis TMPEGEnc DVD Author, takodje imas i TMPEGEnc X Press u kome mozes deljati do 30 djelova i veliki izbor izlaznih formata medju kojim i standardizirani MPEG-2 format za DVD kompilacije, avi s izborom kodeka, itd. |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 01:19 |
|
|
fazon je u tome sto zelim da nepotrebne dijelove epizode izbrisem(isjecem), a da ONO što ostane(tj.ono što mi treba) spojim u jedan novi fajl(a da pri tome ne izgubim na kvaliteti izvornog fajla?????
dakle,nadam se da me razumijete |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 01:44 |
|
|
Razumem ja tebe, nego dali ti mene razumes?
Znaci, jos jednom. 1. Jedino VirtualDub-om mozes zadrzati 100% kvalitet.
2. Ili uzmi TMPEGEnc X Press (Rad u njemu je jednostavan isto ko i u DVD Autor, ista aplikacija je to.) i NE MOZES NE IZGUBITI NA KVALITETU pri konvertiranjem sem ako imas i radis s izvornim originalni nekompresovan avi od 300+GB za 60 minuta. Ta zaguba kvaliteta i nije tako strasna ako dobro nastimas opcije za kodeke i dobijes malo veci izlazni fajl.
To djelenje djelova znaci 30 preseka, 15 reklamnih blokova izbaciti najvise, a ne da dobijes 30 izlaznih fajlova. Cak mozes i spajati vise epizoda u jedan izlazni fajl. ---- I sta ima toliko tesko u Virtual Dub da se klinu 3 dugmica za oznacivanje preseka, pa za 10 minuta da zavrsis posao i imati 100% isti kvalitet, umesto konvertiranje od najmanje sat vremena? http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=25975&title=split-join-divx-avi-fajlove-bez-reenkodiranje http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=20221&title=sjecenje-video-fajlova-u-virtual-dubu Rezime: Jedino s Virtual Dub-om mozes zadrzati 100% isti kvalitet i nicem drugim. Ažurirao prijatel-MKD - 30.Listopad/Oct.2010 u 01:59 |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 02:00 |
|
Jesi li uopšte pogledao svoj post pre nego si ovako odgovorio na ponuđenu pomoć? Reci samo gde si u postu napisao da te Nero zeza i da ustvari želiš TMPG-om narezati fajl? I kad već sve znaš, zašto uopšte pitaš za pomoć? |
||
|
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 15:22 |
|
|
a moze li se u virtualdubu napraviti blagi prelaz( TRANSITION) izmedju dva dijela koja zelim da povezem!
evo,skinuo sam virtuald, al cini mi se da to ne postoji...to zelim iz razloga da mi se ne bi osjetila razlika(tj. da se manje vidi da je nešto isječeno)?? |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 15:43 |
|
Od verzije 1.9 postoji opcija "Smart rendering". U video delu postaviš na "Full processing mode" i štikliraš i "Smart rendering". Zatim pogledaš pomoću "MediaInfo" ili "GSpot" programa kojim kodekom i kojim bitrate-om je rađen video koji želiš da seckaš, pa postaviš u video delu pod "Compression" odgovarajući kodek i bitrate (jedan prolaz). To znači da će pri svakom spajanju, ako spajanje nije na K (ključnom) frejmu, rekompresovati samo početak sledećeg video dela, tako da neće biti nikakvog zaostatka isečenog dela, video se nastavlja kao da ništa nije izbačeno. Audio deo nije bitan jer on nema te K frejmove, može da se seče kako god želiš. Izbacivanje neželjenog materijala se vrši označavanjem kraja dela koji želiš da zadržiš tako što klizačem dođeš do tog dela i na tastaturi klikneš na "Home", zatim držiš pritisnuto "Shift" i strelicom na tastaturi u desno pomeraš video do kraja dela koji želiš da izbaciš, kada ga nađeš klikneš na "End". Tako će se zasenčiti deo koji želiš da izbaciš, i treba samo da klikneš na "Delete". Tu proceduru radiš za sve delove do kraja video fajla, i na kraju "Save as Avi". To je sve. Ovo važi samo u slučaju da ne želiš nikakvu video obradu, tipa Crop, Resize... U tom slučaju bi išlo "Full pr. mode" i drugačije postavke. |
||
|
||
![]() |
||
munmo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 29.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Macedonia Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2010 u 02:20 |
|
|
Ja mislim da ce ti najednostavnije biti sa Ulead Video Studio 12.Imas opciju da seckas,dodas,usporis ,dodas sub,naslove muziku i da na kraju sacuvas kao izvorni format bez zagube ili sa malo zagube,u zavisnosti kolko ces postavljati teksta,ako uopste postavljas.I sve to uz vrlo prikladan interfejs.
|
||
![]() |
||
Kchief
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: makedonija Status: Offline Points: 104 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2010 u 15:12 |
|
|
Pošto nisam našao drugi adekvatni topik gde bu mogao da postavim pitanja, evo koristim ovaj.
Ako moderator nađe slični thread nega ka poveže sa mojim mišljenjem: 1. Downloadirao sam jedan koncert. Posle ekstrakcije, dobio sam 5 fajla u .VOB i jos po dva u .BUP i IFO. Kako da ih spojim kako bi dobio .avi ili .mkv . Koji program da upotrebim? 2. Želim da jedan fajl ( opet koncert) veličine 7,40 GB prebacim na DVD+ R DL. Pošto je isti u DTS-u koji program da iskoristim ? Sa Convert X to DVD ne ide, nije moguće da ga ispečem u DTS audio a javlja mi da ima neki problem! Hvala unapred. |
||
![]() |
||
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2010 u 16:51 |
|
|
Evo nas opet...
Mislim da je vrijeme da otvorim novu temu / topic.
Na drugom mjestu, već sam ju neko vrijeme imao na pameti.
ConvertXToDVD.
Vidimo se tamo, nadam se da će biti obostrano informativno.
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2010 u 23:40 |
|
Za prebacivanje DVD-a u avi "AutoGordianKnot 2.55" (besplatan i kvalitetan). Pokreneš program, učitaš IFO 1 fajl, odrediš gde će sačuvati avi fajl (obavezno u nazivu fajla dodaj .avi), odredi veličinu fajla, kodek, veličinu slike i vrstu tona, ubaci u zadatke i za sat, sati i po imaš avi. Za detaljnija upustva u vezi programa pogledaj upustva na ovom forumu ili Google. Ako DVD plejer na kome ćeš gledati taj DVD podržava DTS, samo ga nareži Nerom. Ako ne podržava, plejer Foobar ima opciju da DTS konvertuje u AC3, i za njega potraži uputstvo na Net-u. Zatim u ConvertX ubaci taj AC3 umesto originalnog DTS-a. |
||
|
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2010 u 00:04 |
|
hvala ti ..pokusacu da skinem ovaj program pa da vidim mogu li se snaci.iskreno,ovo sa virtual dubom mi malo peglativno....a i sjeckanje u TMPGEnc dvd authoru mi nije detaljno..volim da do detalja sredim video..i da se ne vidi razlika kada neke scene budu izbačene iz serije,a da se pri tome ne osjeti da su izbačene!.. |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |