Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Jodorowsky's Dune (2013) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Kneginja ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of ![]() ![]() Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16381 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 17.Svibanj/May.2014 u 06:46 |
Jodorowsky's Dune (2013) ![]() IMDb Režija: Frank Pavich Žanr: Dokumentarni Jezik: Engleski, Francuski, Njemački, Španski Država: USA, Francuska Trajanje: 90 min Alejandro Jodorowsky ... Himself Michel Seydoux ... Himself H.R. Giger ... Himself Chris Foss ... Himself Brontis Jodorowsky ... Himself Richard Stanley ... Himself Devin Faraci ... Himself Drew McWeeny ... Himself Gary Kurtz ... Himself Nicolas Winding Refn ... Himself Diane O'Bannon ... Herself Amanda Lear ... Herself Christian Vander ... Himself Jean-Pierre Vignau ... Himself Film o filmu koji nikada nije snimljen, priča o pokušajima slavnog čileansko-francuskog režisera Alejandra Jodorowskog da ekranizira roman 'Dune' pisca Franka Herberta. Dvije godine nakon smrti filmskog producenta Arthura P. Jacobsa koji je 1973 g. kupio filmska prava na roman Dune, Jodorowsky je postao vlasnik tih prava koja su istekla 1982 godine, kada ih je kupio Dino DeLaurentis, i u njegovoj produkciji 1984 godine režirao David Lynch. Alejandro Jodorowsky je u realizaciji filma sarađivo sa Piterom Gabrielom, muzičkim grupama Pink Floyd i Magma, za dizajn H. R. Gigerom, i Jean Giraudom, specijalne efekte sa Dan O'Bannonom, a glavne uloge bi trebali imati Salvador Dali, Orson Wels, Gloria Swanson, i David Carradine. Projekat koji je tada imao 9.5 miliona budžeta propao je iz financijskih razloga. Režiser je snimio seriju intervjua sa važnim ljudima neuspješne adaptacije uz 1970- tih u Americi, Francuskoj, Švicarskoj i Engleskoj. NAGRADE: 2013 - Austin Fantastic Fest Frank Pavich, dobitnik nagrade publike i nagrade za najbolji dokumentarni film 2013 - Sitges - Catalonian International Film Festival Frank Pavich, dobitnik nagrade publike za najbolji film i specijalne nagrade 2014 - Amsterdam Fantastic Film Festival Frank Pavich, dobitnik nagrade Silver Scream Prevod je uradio: markoman1979 TITL |
|
![]() |
|
![]() |
|
Alreadydead ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 20.Listopad/Oct.2015 Status: Offline Points: 657 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sjajan dokumentarac. Ne gledam mnogo dokumentarce jer nisam neki ljubitelj dokumentaraca. Ali ovaj dokumentarac me je oduševio. Sjajna priča. Svaka scena ovog dokumentarca je predivna. Vredi odgledati. Za prave filmofile je ovaj dokumentarac obavezan za gledanje.
Moja ocena: 8/10
|
|
![]() |
|
dzindzin16 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 685 |
Nakon gledanja ovog dokumentarca, imam osecaj da me je tamo neko zeznuo i uskratio mi vidjenje jednog vrhunskog sf filma.Sta bi stvarno bilo od svega ovog, nikada necemo saznati.
|
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19003 |
Za neupućene i one koji Jordowskog vide samo kao nekog filmadžiju, tip je itekako bio kreativan kao autor stripa, otkud vjerovatno i poveznica s Francuskom (i Giroudom, npr). A stvarao je u zlatno doba francusko-belgijskog stripa, tj. Bande Desinee... Dovoljno je spomenuti Metabarone, Incal...
Tako da sam siguran da smo uskraćeni za jedinstveno viđenje ove priče.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 685 |
Iskreno, nisam upoznat sa opusom Jodorovskog a u oblasti stripa.Procesljacu gugl svakako i po tom pitanju(hvala za informaciju).Medjutim, mene fascinira to, koliko je ideja iz ovog nikada snimljenog filma, upotrebljeno(ukradeno) u stvaranju narednih mega hitova.
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4953 |
Ma kakv gugl... Nije da želim reklamirati, ali evo čisto za one koji se žele educirati: Inkal treba biti obavezna školska lektira. Rasprodana izdanja na stranici izdavača (prije i poslije inkala, itd) mogu se pronaći u online knjižarama. Skupo? Kako kome. Meni nije bilo. Je, imam sve osim zadnjih hangarovih metabarun brojeva (čekam popust!).
|
|
![]() |
|
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19003 |
Ovdje bi trebalo da je najiscrpnija bibliografija:
Francuski je, ali može se lako snaći...
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Narucih Inkal 1-6.Jedva cekam.Gde sam ja ziveo skoro pola veka, pitam se.
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4953 |
Nije problem u tebi nego u školi koja ti tutne dosadnu madame bovary i slična sranja pa se ti 'ebi, a namjerno zanemaruje sve drugo što nije po ćejfu jednako dosadnoj starčadi koja, puna taštine, određuje čime će mučiti mlade umjesto da im razvija čitateljsku (a i gledateljsku) strast. Pa će se, shodno Stockholmskom sindromu, netko potpuno slomljenog duha kasnije i dalje upuštati u smaračine od drama umjesto da dopusti razbuktavanje mašte i divljanje ideja koje je bilo svojevrsno zabranjeno voće. Netko se pak zainatio i zagrizao đavolju jabuku nejslađeg okusa, ali avaj ništa mu dobrog donijela nije jer je svjetsko tržište preplavljeno maksimalno razvučenim i ubitačno dosadnim holivudskim razvikušama. Međutim kad se holivudu kaže RIP, na stolu ostanu sami dragulji iz svjetske kinematografije, na knap dovoljno za progurati godinu i nauživati se jako dobrih i još boljih filmova. Još kad bi svi imali (pristojan) barem eng. prijevod ako ne naš...
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Citao sam ja i sestre Bronte svojevremeno, no strip je strip a uz dobru ruku crtaca, tu nema granica.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Aaaaaaaaauuuuuuuuuu kakvo je ludilo ovaj Inkal.Pa sad mi je jos vise krivo, sto J(H)odorovski nije odradio Dinu.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 93062 |
Preneto iz Dnevnika gledanja filmova |
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1785 |
E, da je Jodorowsky režirao Dinu
Vinuo bi je u mnogo višu visinu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1141 |
Eh secam se tog odusevljenja kad sam prvi put citao Inkal u isto vreme sam se dokopao i Jeremiah od Hermana,po meni mozda i dva najbolja stripa ikada
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |