Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - dokumentarci
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jodorowsky's Dune (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Jodorowsky's Dune (2013)

Jodorowsky's Dune

Jodorowsky's Dune (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2013

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

90 min

Režija:

Frank Pavich

Glavne uloge:

Jean-Paul Gibon
  >  Himself
H.R. Giger
  >  Himself
Alejandro Jodorowsky
  >  Himself
Brontis Jodorowsky
  >  Himself
Gary Kurtz
  >  Himself
Amanda Lear
  >  Herself
Nicolas Winding Refn
  >  Himself
Michel Seydoux
  >  Himself
Richard Stanley
  >  Himself
Jean-Pierre Vignau
  >  Himself
Drew McWeeny
  >  Himself
Chris Foss
  >  Himself
Devin Faraci
  >  Himself
Christian Vander
  >  Himself
Diane O'Bannon
  >  Herself

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Jodorowsky's Dune (2013)
    Objavljeno: 17.Svibanj/May.2014 u 06:46

Jodorowsky's Dune (2013)

IMDb

Režija: Frank Pavich
Žanr: Dokumentarni
Jezik: Engleski, Francuski, Njemački, Španski
Država: USA, Francuska
Trajanje: 90 min

Alejandro Jodorowsky     ...     Himself
Michel Seydoux     ...     Himself
H.R. Giger     ...     Himself
Chris Foss     ...     Himself
Brontis Jodorowsky     ...     Himself
Richard Stanley     ...     Himself
Devin Faraci     ...     Himself
Drew McWeeny     ...     Himself
Gary Kurtz     ...     Himself
Nicolas Winding Refn     ...     Himself
Diane O'Bannon     ...     Herself
Amanda Lear     ...     Herself
Christian Vander     ...     Himself
Jean-Pierre Vignau     ...     Himself

Film o filmu koji nikada nije snimljen, priča o pokušajima slavnog čileansko-francuskog
režisera Alejandra Jodorowskog da ekranizira roman 'Dune' pisca Franka Herberta.
Dvije godine nakon smrti filmskog producenta Arthura P. Jacobsa koji je 1973 g. kupio filmska
prava na roman Dune, Jodorowsky je postao vlasnik tih prava koja su istekla 1982 godine,
kada ih je kupio Dino DeLaurentis, i u njegovoj produkciji 1984 godine režirao David Lynch.

Alejandro Jodorowsky je u realizaciji filma sarađivo sa Piterom Gabrielom, muzičkim grupama
Pink Floyd i Magma, za dizajn H. R. Gigerom, i Jean Giraudom, specijalne efekte sa Dan O'Bannonom,
a glavne uloge bi trebali imati Salvador Dali, Orson Wels, Gloria Swanson, i David Carradine.
Projekat koji je tada imao 9.5 miliona budžeta propao je iz financijskih razloga.
Režiser je snimio seriju intervjua sa važnim ljudima neuspješne adaptacije uz 1970- tih u Americi,
Francuskoj, Švicarskoj i Engleskoj.

NAGRADE:
2013 - Austin Fantastic Fest
Frank Pavich, dobitnik nagrade publike i nagrade za najbolji dokumentarni film
2013 - Sitges - Catalonian International Film Festival
Frank Pavich, dobitnik nagrade publike za najbolji film i specijalne nagrade
2014 - Amsterdam Fantastic Film Festival
Frank Pavich, dobitnik nagrade Silver Scream

Prevod je uradio: markoman1979

TITL

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2017 u 17:29
Sjajan dokumentarac. Ne gledam mnogo dokumentarce jer nisam neki ljubitelj dokumentaraca. Ali ovaj dokumentarac me je oduševio. Sjajna priča. Svaka scena ovog dokumentarca je predivna. Vredi odgledati. Za prave filmofile je ovaj dokumentarac obavezan za gledanje. Moja ocena: 8/10
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2020 u 20:49
Nakon gledanja ovog dokumentarca, imam osecaj da me je tamo neko zeznuo i uskratio mi vidjenje jednog vrhunskog sf filma.Sta bi stvarno bilo od svega ovog, nikada necemo saznati.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2020 u 21:49
Za neupućene i one koji Jordowskog vide samo kao nekog filmadžiju, tip je itekako bio kreativan kao autor stripa, otkud vjerovatno i poveznica s Francuskom (i Giroudom, npr). A stvarao je u zlatno doba francusko-belgijskog stripa, tj. Bande Desinee... Dovoljno je spomenuti Metabarone, Incal...

Tako da sam siguran da smo uskraćeni za jedinstveno viđenje ove priče.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2020 u 22:16
Iskreno, nisam upoznat sa opusom Jodorovskog a u oblasti stripa.Procesljacu gugl svakako i po tom pitanju(hvala za informaciju).Medjutim, mene fascinira to, koliko je ideja iz ovog nikada snimljenog filma, upotrebljeno(ukradeno) u stvaranju narednih mega hitova.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2020 u 23:27
Ma kakv gugl...
Nije da želim reklamirati, ali evo čisto za one koji se žele educirati:

Inkal treba biti obavezna školska lektira.
Rasprodana izdanja na stranici izdavača (prije i poslije inkala, itd) mogu se pronaći u online knjižarama.
Skupo? Kako kome. Meni nije bilo. Je, imam sve osim zadnjih hangarovih metabarun brojeva (čekam popust!).
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2020 u 23:39
Ovdje bi trebalo da je najiscrpnija bibliografija:
Francuski je, ali može se lako snaći...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2020 u 20:10
Narucih Inkal 1-6.Jedva cekam.Gde sam ja ziveo skoro pola veka, pitam se.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2020 u 20:34
Nije problem u tebi nego u školi koja ti tutne dosadnu madame bovary i slična sranja pa se ti 'ebi, a namjerno zanemaruje sve drugo što nije po ćejfu jednako dosadnoj starčadi koja, puna taštine, određuje čime će mučiti mlade umjesto da im razvija čitateljsku (a i gledateljsku) strast.

Pa će se, shodno Stockholmskom sindromu, netko potpuno slomljenog duha kasnije i dalje upuštati u smaračine od drama umjesto da dopusti razbuktavanje mašte i divljanje ideja koje je bilo svojevrsno zabranjeno voće.

Netko se pak zainatio i zagrizao đavolju jabuku nejslađeg okusa, ali avaj ništa mu dobrog donijela nije jer je svjetsko tržište preplavljeno maksimalno razvučenim i ubitačno dosadnim holivudskim razvikušama.
Međutim kad se holivudu kaže RIP, na stolu ostanu sami dragulji iz svjetske kinematografije, na knap dovoljno za progurati godinu i nauživati se jako dobrih i još boljih filmova. Još kad bi svi imali (pristojan) barem eng. prijevod ako ne naš...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2020 u 21:16
Citao sam ja i sestre Bronte svojevremeno, no strip je strip a uz dobru ruku crtaca, tu nema granica.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2020 u 20:45
Aaaaaaaaauuuuuuuuuu kakvo je ludilo ovaj Inkal.Pa sad mi je jos vise krivo, sto J(H)odorovski nije odradio Dinu.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2020 u 22:09

Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Dokumentarac Jodorowsky's Dune iz 2013 - te godine u svega 90 minuta uspeva da nam ispriča priču iza celokupnog projekta, ali i otkrije značaj najboljeg filma koji nikada nije napravljen za razvoj umetnosti. Hodorovski je posle uspeha svojih bizarnih, hermetičnih i neobičnih filmova prihvatio ponudu koja se ne odbija. Preselio se u Pariz da bi počeo sa radom na filmu Dina. Posao je shvatio ozbiljno a ono što je najbolje od celog tog projekta su njegove ideje i ljudi koje je angažovao. Oni su uspeli da materijalizuju njegove zamisli i na taj način sebe i njega upisali u izabraje čiji je uticaj na SF i umetnost kao takvu bio nemerljiv. Dovoljan je napisati, na primer, Ž.Žiro (Mebijus) koji je autor jednog Bluberija, Džojna Difula iz Inkala koji je poslužio kao mustra za Besonov Peti element.

Da ne davim, dokumentarac koji je potpisao reditelj Pavič, rađen je u formi intervjua sa Hodorovskim koji u društvu svoga sina priča o radu na filmu koji je snimio Linč. Pored njegovog čeda gostuje švajcarski skulptor koji je ostao poznat kao tvorac Osmog putnika, Refn i mnogi drugi.

U svakom slučaju, čovek ne mora da bude filmski stručnjak da bi tokom gledanja dokumentaraca uvideo kakav uticaj je imao Hodorovski na filmove poput Dine, Osmog putnika, Blejd Ranera, Terminatora, Ratova Zvezda i mnogih drugih. Pored svega nabrojanog da dodam još i oštru kritiku dotičnog kada opisuje filmsku industriju i ljude koji rade u njoj.

Sve u svemu, od mene samo preporuka za sve filmofile. I ne samo filmofile.

Preneto iz Dnevnika gledanja filmova

Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2024 u 00:11
E, da je Jodorowsky režirao Dinu
Vinuo bi je u mnogo višu visinu
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2024 u 12:56
Eh secam se tog odusevljenja kad sam prvi put citao Inkal u isto vreme sam se dokopao i Jeremiah od Hermana,po meni mozda i dva najbolja stripa ikada
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.