Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Iron Man 2 (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Iron Man 2 (2010)

Iron Man 2

Iron Man 2 (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Iron Man 2

Godina:

2010

Žanr:

akcija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

124 min

Režija:

Jon Favreau

Scenarij:

Jack Kirby
, Stan Lee
, Justin Theroux
, Larry Lieber
, Don Heck

Glavne uloge:

Samuel L. Jackson
  >  Nick Fury
Don Cheadle
  >  Lt. Col. James 'Rhodey' Rhodes
Robert Downey Jr.
  >  Tony Stark
Gwyneth Paltrow
  >  Pepper Potts
Mickey Rourke
  >  Ivan Vanko
Leslie Bibb
  >  Christine Everhart
Sam Rockwell
  >  Justin Hammer
Christiane Amanpour
  >  Christiane Amanpour
Paul Bettany
  >  JARVIS
Clark Gregg
  >  Agent Coulson
Jon Favreau
  >  Happy Hogan
Scarlett Johansson
  >  Natalie Rushman
Scarlett Johansson
  >  Natasha Romanoff
Kate Mara
  >  U.S. Marshal
Garry Shandling
  >  Senator Stern
John Slattery
  >  Howard Stark

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2010 u 00:19
Kada je jedan film komercijalno uspešan, a prvi Iron Man je to bio, nastavak je neminovan. Dve godine kasnije, Tony Stark/Iron Man se vratio. Gvožđe se kuje dok je vruće, nema vremena za predah. Stark je još uvek bogat kao Krez, uobražen i željan pažnje. Doduše, gvozdeno odelo koje mu daje nadljudsku snagu i sposobnost letenja, počelo je da truje njegov organizam – ali, Bože moj, ne može život biti baš bez bilo kakvih problema.

Novi scenarista Justin Theroux (slavu stekao ulogom u Lynchovom Bulevaru zvezda, kasnije sa Benom Sillerom i Etanom Cohenom pisao Tropsku oluju) nastoji da film učini što zanimljivijim. On i režiser-povratnik Jon Favreau (koji u filmu glumi Strakovog telohranitelja Happyja Hogana) očigledno žele da ugode.

Nastavak je, bukvalno, zatrpan novim likovima. Ovoga puta, ulogu glavnog negativca od Jeffa Bridgesea preuzima Mickey Rourke. Njegov Ivan Vanov je zabavan – posebno tokom očaravajući preterane akcione sekvence na auto-trkama u Monte Karlu – ali neuverljivo motivisan i previše lako pobeđen. Sam Rockwell je očekivano odličan kao ljigavi Justin Hammer, ali sudbina njegovog lika nije razrešena na zadovoljavajući način. Isto se može napisati i za Scarlett Johansson (kao Natasha Romanoff alias Crna Udovica) i Samuela L. Jacksona (kao Nick Fury) – Iron Man 2 služi samo da bi njihovi likovi bili uvedeni u priču, pravi pay-off izostaje.

Glavna zvezda filma je, nedvosmisleno, Robert Downey Jr. Njemu je pružen sav prostor. I Downey, znajući da su sve oči uperene ka njemu, isporučuje. Druga dva krupna imena iz stalne postave, Cheadle i posebno Paltrow, deluju krajnje bledo kada podele kadar sa njim. Ta upadljiva razlika u harizmama/glumačkom umeću ume da smeta – pogotovo tokom mlakih ljubavnih scena između Starka i Pepper Potts (Paltrow) – ali Iron Man 2 jeste Downeyev film, pa je Favreau izgleda najvažnije da u što boljem svetlu prikaže svoju glavnu zvezdu. Svi ostali glimci u filmu su uglavnom samo dekoracija. U glumačkom smislu, otpor Downeyu su u stanju da pruže samo Rockwell i Rourke. Avaj. Postojeći potencijal ovog trougla samo je zagreban.

Iron Man 2 sadrži par bizarnih pojavljivanja koja zaslužuju da budu pomenuta. Na ovim prostorima omražena Christiane Amanpour na nekoliko sekundi glumi samu sebe, a tu je, u nešto većoj ulozi, i u međuvremenu upokojeni Adam Goldstein - DJ AM. Pojava crvenog juga na ulicama zaleđene Moskve – posebna je poslastica za domaće gledaoce.

Iako bolji od prilično dosadnjikavog prethodnika, Iron Man 2 je daleko od superherojskog ideala. Nedostaje mu fokusa i zaokruženosti, kao i valjano dramsko jezgro. Kad metal izvarniči i eksplozije se slegnu – ne ostaje ništa o čemu biste mogli razmišljati. Ovo je jedan od onih filmova koji umeju da zabave ali ispare iz sećanja još pre kraja odjavne špice. Ko zna, možda bude – treća sreća.

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2010 u 11:17
Odgledao i šta reći... Downey Jr. odlično odglumio, priča mi je malo "prelaka", ali efekti izvlače čitav film. No, od ovoga se ni ne očekuje nešto posebno osim dobrih efekata i puno kabumova!
Sve u svemu, za opuštanje s društvom savršen film. Wink

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2012 u 14:13
Odgledala sam i ovaj deo...dve godine od izlaska LOL

E sad, pošto ja inače više volim priče o "nastanku" nekog junaka (i kod Betmena mi je 1 deo bolji od drugog) nego nabudžene nastavke i ovde mi se više sviđa 1 deo od drugog. Zašto? Nemam neki konkretan odgovor.
R.D. Junior je više nego genijalan u oba dela (i u OsvetnicimaWink) i tu nemam ništa da dodam i/ili oduzmem. Drugi deo je nabudženiji specijalnim efektima i borbama (u kojima dominiraju ti efekti) u odnosu na prvi (mada prvi ne zaostaje nešto posebnoWink), ali mu fali neka "emocija" koja se provlači prvim delom i humor. Ima ga, ali mnoooogo manje. Ovaj drugi deo mi je bukvalno, kao uvod u Osvetnike. Da ih nisam gledala ranije ne znam kakav bi mi utisak ostavio, ali pošto jesam, sve što se dešavalo sam povezivala sa kasnijom pričom pa mi je "pilo vodu" i nije mi delovalo nabacano. Gotovo sam sigurna da bi mi bez Osvetnika u ram memoriji delovao dosta nagužvan i nedorečen. Wink

U svakom slučaju, još jedna dobra porodična zabava, ali su nam i dalje Transformersi i Osvetnici na vodećim pozicijamaLOL.

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
sanda84 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sanda84 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2012 u 22:12
slazem se prvi dio je bolji ali glumac je dobar j.. film hh

Ažurirao sanda84 - 02.Listopad/Oct.2012 u 22:12
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2012 u 22:08
Originalno postovano od strane sanda84 sanda84 piše:

glumac je dobar j.. film hh

Nezamenljiv... Ja se oduševim gde god ga gledam Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.