Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Io capitano (2023) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 218 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2023 u 20:48 |
Prevod je uradio mita53 ✨
|
|
![]() |
|
peksijan ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 08.Lipanj/Jun.2016 Status: Offline Points: 111 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za mene najbolji strani film i navijam iz sve snage da dobije Oskara, iako su mi i Anatomy of a fall i Society of the snow odlični
Majko mila, pod kojim sam utsicima bio nakon filma. Tako jedinstven, težak, bolan, surov i poučan. Fotografija je nestvarna. Glavni protagonisti oduševili ulogama. Muzika fantazija. Ma sve je na vrhunskom nivou, ali naravno da je priča ono što je najvažnije. Poslednja scena u filmu je nešto najupečatljivije što sam u skorije vreme mogao da vidim. Oni uzvici koji se utišavaju dok sam akter doživljava emotivni krešendo, su me zaledili i naveli suze na oči. Isplakao sam se kao malo dete. FILMČINA! |
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4954 |
Jesu li problemi imigracije dovoljno politički interesantni Akademiji? Ako jesu, bit će oskar. Ako nisu (a nisu, ebe se njima za imigrante još više nego meni), oskara će dobiti nešto drugo. Ovo ne znači da mislim da je film iz naslova loš, nisam ga gledao i onda ne mogu davati ikakav sud. Samo crtica o oskarima da se ne razočaraš ako film ne bude niti nominiran u best foreign kategoriji.
|
|
![]() |
|
peksijan ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 08.Lipanj/Jun.2016 Status: Offline Points: 111 |
O tome sam već pisao na drugoj temi, slažem se u potpunosti. Ovo je moja želja, ali sam svestan u kom pravcu i kojim se kriterijumima vodi Akademija prilikom odabira filma kojem će dodeliti nagradu. Zato se već godinama unazad niti nerviram, niti iznenađujem nekim stvarima. S tim u vezi, ne bih bio iznenađen da Anatomija pada sledstveno nagradi "Zlatni globus" prigrabi i Oskara. Konkurencija je jaka, ne dajem previše šansi "Io Capitano"-u, ali se potajno nadam iznenađenju 😁
|
|
![]() |
|
payutti ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() Pridružen: 08.Svibanj/May.2016 Status: Offline Points: 1102 |
Možda ga i dobije, jer "Anatomija jednog pada" može da dobije Oskara samo za najbolji film (ako uopšte uđe u uži izbor), ali ne i za najbolji strani film, jer su Francuzi kandidovali drugi film, koji nije ušao ni u širi izbor Akademije!?!?! Slična stvar se desila i u Srbiji. |
|
![]() |
|
sasa-stipisic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 107 |
Stvarno vrlo dobar pustolovno-dramski film. Odlična gluma ovoga mladoga Seydoua, jedna od boljih ove 2023. Jedina zamjerka mi je šta mi se čini na brzinu prikazano par dijelova filma, mislim da je ovo film koji je po dinamici, zanimljivosti i svemu mogao trajati još najmanje 30 minuta, a traje 2 sata, ne bi bilo dosadno nimalo.
|
|
![]() |
|
Branko K ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 07.Sijecanj/Jan.2024 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 3 |
Divan, tužan, ali pozitivan film koji pokazuje kolika može biti snaga ne samo za vlastitim životom nego i za životom drugih. Empatija je često ono što dijeli ljude jedni od drugih. Možeš ti biti dobar ili loš, ali empatija je često presudna kad su u pitanju tuđi životi. Također je bilo lijepo kroz film vidjeti i taj dio svijeta; od Senegala i njihovog načina života preko Sahare koja je treća najveća pustinja na svijetu, do Libije, sjevera Afrike i tamošnjeg života.
Iako ovo nije niti adaptacija niti film po istinitom događaju, Matteo Garrone nam je predstavio jednu malu, ali veliku životnu priču.
.
https://filmoviandserije.wordpress.com/2024/01/25/io-capitano-2023
|
|
![]() |
|
aleksayu ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1715 |
Mito, Puno hvala za prevod!
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9535 |
Da dobar je film, ni sam ne znam gde sam pisao ali u temi nisam. Pa svaki koji je nominovan od strane svojih drzava je dobar, manje-vise, samo he Zone of Interest temastski odudara. Mozda mi je ipak najvise prijao `Bastarden` , a ostade jos butanski i turski sa famoznim minutima
![]() Ažurirao AlexDeLarge - 19.Veljaca/Feb.2024 u 22:20 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1715 |
Na koji butanski i turski film mislis. Jel si se spremio za Fest 2024
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9535 |
Na The Monk and the Gun i About Dry Grasses ( mada on bar meni ima dobre filmove npr. Three Monkeys, Once Upon a Time in Anatolia , The Wild Pear Tree , sve sto sam pogledao svidelo mi se , a i nema ih puno ) A ovo me interesuje oni su isto predlozeni od strane svojih drzava rumunski i madjarski Do Not Expect Too Much from the End i Four Souls of Coyote . Pa i nisam se nesto spremio za FEST ![]() |
|
![]() |
|
Vilin ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1004 |
Odličan film koji treba pogledati. Slažem se sa iznešenim utiscima o filmu, s tim što bih još istakao sjajnu muziku i interesantnu ideju režisera da, većinu izmučenih, siromašnih migranata, obuče u izbledele dresove bogatih evropskih fudbalskih klubova.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Stvarno veoma potresan film.Kakvim su sve patnjama, zloupotrebama, mučenjima izlozene izbeglice koje se odluca na put u Evropu preko pustinje. Prva polovina filmaq je brutualno realisticna i sirova, jednom recju fenomenalna. Medjutim u drugom delu filma ima previse nekih filmskih melodramaticnih detalja koji ne delju bas realno , tako da mi je to pokvarilo krajnji utisak o filmu. Nesumnjivo je da reziser dobro poznaje krijumcarsko imigracino podzemljei svet koji cirkulise oko njega. Gluma dvojice tinejdzera je izvanredna kao i savrsen prevod naseg prevodioca. Ocena 7/10
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |