Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - I soliti ignoti aka Big Deal on Madonna Street (1958)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

I soliti ignoti aka Big Deal on Madonna Street (1958)

I soliti ignoti

I soliti ignoti (1958)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Obično nepoznati lopovi

Godina:

1958

Žanr:

kriminalistički, komedija

Trajanje:

106 min

Režija:

Mario Monicelli

Scenarij:

Italo Calvino
, Suso Cecchi D'Amico
, Agenore Incrocci
, Mario Monicelli
, Furio Scarpelli

Glavne uloge:

Marcello Mastroianni
  >  Tiberio Braschi
Claudia Cardinale
  >  Carmelina
Vittorio Gassman
  >  Peppe il pantera
Gina Amendola
  >  Mario's 'Madre'
Memmo Carotenuto
  >  Cosimo
Elena Fabrizi
  >  Signora Ada (as Elisa Fabrizi)
Carla Gravina
  >  Nicoletta
Nino Marchetti
  >  Luigi
Pasquale Misiano
  >  Massimo
Tiberio Murgia
  >  Michele detto Ferribotte
Carlo Pisacane
  >  Capannelle
Rossana Rory
  >  Norma
Gina Rovere
  >  Teresa - la moglie di Tiberio
Renato Salvatori
  >  Mario Angeletti
Renato Terra
  >  Eladio
Elvira Tonelli
  >  Assunta
Totò
  >  Dante Cruciani
Aldo Trifiletti
  >  Fernando - portinaio

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: I soliti ignoti aka Big Deal on Madonna Street (1958)
    Objavljeno: 14.Svibanj/May.2016 u 15:28
I soliti ignoti aka Big Deal on Madonna Street (1958)

žanr        :  komedija, krimi
trajanje  :  106.min.
zemlja    :  Italija
jezik       :  italijanski
režija      :  Mario Monicelli 
uloge      :  Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Renato Salvatori,  Carlo Pisacane                    
                  Tiberio Murgia, Rossana Rory, Claudia Cardinale,   

Ovo je dragulj "commedia all'italiana" koji obiluje živopisnim likovima. 
Grupa nesposobnih, sitnih kriminalaca koji jedva preživljavaju, planiraju "pljačku života" 
koja treba da reši njihove probleme. Njihov očajnički pokušaj za savršenu pljačku i 
ostvarenje životnih snova, remeti niz komičnih životnih situacija, ali oni su spremni i 
odlučni da istraju u svom cilju. 

Preveo  donatodibergamo        

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2024 u 15:46
Klasik. Blesava grupa probisveta, lopina, svi sa velikom idejom o krupnom poslu koji će im promeniti živote, priča kao kada bi grupu noir junaka izmestili u farsu, iz koje pršti nevinost i naivnost na najlepši način, vreme dovoljno daleko od rata kao i od kakvog vremena bližeg blagostanju, ovde se ne zna ko je mutniji, samo da se mulja. Možda je to isto vreme učinilo svoje, neće ovo više biti zabavno pa ni lepo svima baš, meni je pa bio užitak gledati Gassmana, Mastroiannija, Toto-a, prelepu mlađanu Claudiju Cardinale, njihove pokušaje da dohvate malo sreće, dok je svaku scenu od svih tih vetarana i zvezda, krao Carlo Pisacane, kao krezubi, ostareli, iscepani lopov koji svako malo iskopa neku čantru iz koje bi jeo takav bangav u čošku ponekog kadra. Iz specifične perspektive, lepo. 

Carlo Pisacane - IMDb

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2024 u 19:50
Da, ovo je scena sa kraja filma :) Super mi je film, jeste svi su muljatori i samo da maznu nešto, dekica je šou samo nešto da stavi u usta, a pravi pičvajz, lepo mi je zamišljena radnja, dobar i izbor glumaca a i likovi su fini , Cosimo je totalno blesav,  Gassman mi je odličano izneo ulogu, tj. svako na svoj način, jesu glumice lepe, puno humora i baš komičan, a opet mi se i sviđa kako su priveli kraju, nekako mi je sve štimalo u filmu.   
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2024 u 20:05
Volim i da budem gotovo unutar nekog vremena sa tim klasicima, nevezano ičime za priču, već eto baš ti lepi kadrovi Rima kakav je nekada bio, tramvaj, haustori, stepenište starijih zgrada, kaldrma, milion sitnih detalja koji me uvuku u svoj svet. Nekada zna baš da mi prija, naročito ako su lepo snimljeni. 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2024 u 08:57
Taman i da se nastavi avantura :)

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2024 u 09:09
To sam namerno izbegao, da ne bude ono "još od istog" sa željom producenata da se ponovi magija a da to i nije baš to. Možda grešim, svakako sam već iskopao koještarije koje sam propustio mada i za njih moram nekako da ubodem pravo raspoloženje, vrućine počinju baš da mi smetaju u užitku, nema šanse sada da se ušuškam i gledam par filmova za redom kao inače, tropske vreline i filmovi ne sarađuju najbolje kada sam ja u pitanju LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,223 sekundi.