Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
I Kudžo dobija rimejk (12.03.2025.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1063 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2025 u 12:33 |
Meni odlicna ova verzija,jedino kraj sto su promenili ali dobro to je holivud.
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 66030 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Subrianca volela knjigu 😔
|
|
![]() |
|
beogradski ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 53 |
Originalni Cujo (Kudžo ) je bio baš dobar film ali što se rimejkova tiče, tu sam skeptičan sa razlogom. I jedini ali jedini rimejk koji može da parira originali je samo Straw Dogs, ogradiću se, to je barem moje mišljenje i moj ukus. I jedini rimejk koji možda ne samo da može da parira originalu nego je možda, ali možda čak i bolji. U rimejku je odlično dočarana ona napeta i negativna atmosfera. Ok, da se razumemo, u originalu je legendarni Dustin Hoffman a njemu i ne može baš da se parira ali film kao film i cela ona atmosfera je vrh.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 66030 |
Može biti i ok, mene sam film, originalni ili pa rimejk ne privlači ali ću uskoro ponoviti knjigu. 😊
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 53 |
Inače, što se samon Stephen-a King-a tiče, pre sam bio njegov baš veliki fan. Recimo Kudžo je odličan ali posle nekoh izvesnog vremena sam razmišljao o Kingu i ne kažem ja da je on odjedanput možda čak malo i precenjen ali.... Ali s druge strane, nije on kriv što ovi koji uzmu prava za film ponešto i upropaste. Recimo kultni horor je originalni IT, rimejk je skrrnavljenje oroginala. Ali recimo u originalu nije trebalo ono čudovište a ono ostalo je sve dobro dočarano. Zatim originalni The Stand je ofličan, rimejk još uvek nisam gledao. OK, treba priznati da je King genijalac i čudan lik, na svoju ruku. I treba sve to izmisliti te ideje. Čudan je to mozak. Zato ga i volim ) Onaj Shaylaman je mislio da će biti drugi King ali nije se to tako pokazalo. Ne bih sad da nabrajam odli;ne neke stvari od Kinga bilo to horrori ili neki drugi \anrovi, recimo Miyerz sa Kathy bates je odli;na drama. I tako dalje, tako dalje....
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Zlatno doba Kingove skribomanije i stvaralaštva, odvaljen od kokaina i alkohola u doba pisanja Kudžoa, nedostaje ponekada, mada znam svim srcem voleti i poneko novije delo.
Čitao sam toliko puta "It", kao blesavu odu detinjstvu u Americi kakve odavno više nema ali ga je po boju koliko puta pročitanog zamenio "Dalas '63" u koji sam ludo, divlje, detinje zaljubljen. Adaptacije kao adaptacije, ima ih čak i pristojnih, no King se ipak čita, sve me je teže naterati da uopšte probam film/seriju rađene po njegovim delima. |
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1063 |
I ja moram Kudzo ponovo da procitam ,stvarno je jednom dobra. Beogradski pusti ti adaptacije ,filmove ,serije. Nemoj po tome Kinga da cenis. uzmi knjigu neku njegovu procitaj eto Kudzo,pa It ,ili Zelenu milju pa onda kazi da li je precenjen.
|
|
![]() |
|
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 704 |
Kinga prvo treba čitati, a tek onda gledati i od ekranizacija čuda ne očekivati, već više onako da se "odradi" i taj vizuelni deo kako ga neko od režisera zamišlja. Naravno, neke od ekranizacija su fenomenalne, večne i tu nema spora.
Problem je hipeprodukcija Kinga, a shodno tome i logično upadanje u ponavljanje, monotoniju i jak osećaj već doživljenog. Hiperprodukcija teško da ikada može da valja, ali eto, čovek ima takve navale inspiracije da neprestano mora da piše. Ima tu i do tržišta, zašto da ne radi to što voli i sve adekvatno naplati kako to već biva u USA. Uglavnom čitao sam i neke njegove slabe knjige, neke su kriminalno prevedene i adaptirane, ali najviše mu zameram što epohalno delo i zaostavštinu (The Dark Tower) nije okončao u stilu kako ju je započeo. Opet, ispalo je to sve sasvim solidno, za razliku od onog nesrećnog pokušaja filmske adaptacije u cirka 90-ak minuta, što smatram najgorom ekranizacijom nekog književnog dela ikada! Bilo kako bilo i ovde ima baš svašta za svakoga, pa neka ljudi biraju šta će da čitaju/gledaju/repriziraju. |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Prosto nije filmičan mahom, dobar je pripovedač, funkcionišu adaptacije najbolje onda kada ga vrsni reditelji izmene, kada to ne zaliči na ono što je King zamislio. Meni.
King... Pa, uopšte pisci, kako se kaže, znaju biti baštovani ili arhitekte, King je baštovan, mahom ni sam ne zna šta će se sve desiti, ali način na koji priča svoje priče, su meni majstorija pripovedanja (dakle ne u smislu da je vrhunski pisac, već sjajan pripovedač). Kako krene da planira, i zaokružuje priče unapred, gubi sve ono što čini tog vrhunskog pripovedača, svega onoga što King jeste. Zato su mu nastavci bulja. To nije King, uostalom. Akati se sa tim u sasvim drugačijem mediju, filmu/seriji, je trostruko veći problem, tek onda se biva sve dalje od onoga što King zapravo jeste. Ali se prodaje a to (im) je jedino bitno, dok ni on ne lije suze zbog sveg buljuka njegovih nakaznih adaptacija. Bole ga brige baš. Ponešto je čak vrlo uspešno, mada predaleko od, opet, onoga što King uopšte jeste. No slavi se sve u šesnaest. Tako da, ono, većini je čitav taj King fenomen oki, šta ima veze. |
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ovo si bas lepo rekao nacin na koji prica svoje price su meni neverovatne i u stvari njegov najveci kvalitet.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Iako je specifičan tip pisca.
Imaš onu priču, gde je želeo da napiše roman o blesavom ženskom wc-u na aerodromu. Ko god uđe u njega, nestane, i počinje naravno lagano, sve više ljudi nestaje, dolazi policija, nestaju i oni, spec jedinice - nestaju, blablabla, i napisao je preko 400 stranica romana a da prosto nije mogao da provali šta se kog đavola dešava i zašto ljudi nestaju 😂😂😂 Pa je odustao, posle ko zna koliko sedmica. Prosto pusti likove i priču da se razvijaju u hodu, i ladno je eto moguće ne stići ama baš ikuda, koliko god se akao i vremena uložio u to 😂😂 Voli da priča, voli svoje likove, pa makar masa toga otišla dođavola 😂 |
|
![]() |
|
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 704 |
Ako radnja i likovi nisu iz oblasti Maine ili najbližeg komšiluka, onda to nije King
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Zna da zaluta tu i tamo van Maine-a povremeno 😂
A u Mainu bih voleo odvajkada da živim ♥️ |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Da, da. Main )
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Milina ♥️
|
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Jes vala i mene taj Maine nekako privlaci,nznam sta je to
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Lepa priroda, nije odveć naseljen, tu je i više potomaka evropskih doseljenika no što ih inače zna biti, okean, jednostavna raja, onako kako ja to zamišljam, mada King bitno drugačije piše o njemu
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |