| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
I bi Oskar... |
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Korisnik | |
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 11:59 |
|
Samo da dodam da mi je najviše žao što je Wals im Bashir ispušio, stvarno šteta...
|
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Sick Boy Pridružen: 29.Srpanj/Jul.2008 Status: Offline Points: 2520 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 12:28 |
|
Rekao bih da je srki definitivno u pravu, sve je stvar ukusa..
Da se ja pitam sto necu doziveti ne bi bilo ni dva filma od svih nominovanih, ali ajde da vidimo i sta drugi kazu pa makar i lupetali http://www.youtube.com/watch?v=txDEAoWYizg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=XaHDK2NGz5U http://www.youtube.com/watch?v=a8Y28PNq9HI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=ZVTJLWi3bVc http://www.youtube.com/watch?v=w3IVgaK1KTY I sada ajde, zar nije sve to amersko pro vanje
i pitam se zasto su nominovani samo filmovi koji su se pojavili krajem godine?! A neki mnogo bolji da ih ne navodim osim cini mi se Wanted i The Dark Knight eventualno jos po neki u cosku? |
|
|
|
![]() |
|
Paradox_Lik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 12:40 |
|
Ha-ha-ha.Smejem se od muke,naravno.Miki Rourke je POKRADEN!
Ostalo je sve bilo ocekivano..... Jbani pederluk.Cim je onaj gay dobio Oskara za orig.scenario,zabrinuo sam se za Mikija,i ispade opravdano.Uzas! |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 14:39 |
|
Još kod nominacija me je začudilo što nema “Gran Torino”-a... To me baš čudi... da li je razlog (ne)rasizam? Mislim da je zaslužio da se nađe bar na listi za najboljeg glumca ako ne i film...
Clint Eastwood je morao da bude nominovan za režiju “Changeling”-a... Ne volim Leonardo DiCaprio-a, ali je odlično odigrao u "Revolutionary Road"-u. Zaslužio nominaciju bar koliko i Penn, Jenkins ili Rourke... Gde je ”Burn After Reading”? Gde je Tom Cruise kao sporedna uloga u “Tropic Thunder”-u Što se tiče dobitnika najviše Oskara, uključujući i Oskara za najbolji film... neka mi neko objasni kriterijum za stavljanje u "Najbolji film..." i "Najbolji film van engleskog govornog područja"... da li je ovo Hollywood-ski ili Bollywood-ski show? Iako ni "Dugmića" ne smatram posebno dobrim, mislim da je za nijansu kompletniji od "Slumdog"-a, ali su oba za klasu ispod "The Reader"-a ali i neopravdano zapostavljenog "Frozen River"-a. Takođe, ni u Frost/Nixon-u i "The Wrestler"-u nisam video ne(i)što, što se poklopilo sa mišljenjem "Akademije"... Shvatam da sam mnogo subjektivan ili da kažem neobjektivan, ali Richard Jenkins-a ne mogu da shvatim ozbiljno – ne znam zašto? Pa mi se njegova nominacija čini neopravdanom... Pitt kao Pitt, nit smrdi nit miriše. Da je bio nominovan za “Burn after reading” – glasao bih za njega. Penn ga je dobio na “minuli rad” i “ime”, a nikako na pravu i dobru glumu, gde njegovi pravi kvaliteti mogu doći do izražaja. Ovo jednostavno nije film za iznošenje kvaliteta jednog Sean Penn-a. Zanimljivo prokomentarisa De Niro: “Pitam se kako je Penn uspevao sve ove godine da glumi straight momka...?” U ovim nominacijama pre bih Oskara dao Frank Langella-u. Što rekoh za gospodina Jenkins-a, na žalost mnogih, mislim i za Meryll Streep (jbg). Kate ga je dobila zasluženo ali sam iskreno navijao za Angelinu Jolie... Slična priča kao i za ostale kategorije, vodila se i za režiju... To su filmovi koji se vrte, pa na čijem se broju zaustavi “točak sreće”... Laganu prednost sam davao Fincher-u, ali... Ne bih posebno išao po kategorijama nadalje, ali ne zvuči li vam apsurno da pored “The Dark Knight”-a i “Iron man”-a, Oskara za specijalne efekte dobije “The Curious Case of Benjamin Button”? Žao mi je što "In Bruges" nije dobio Oskara za originalni scenario, međutim, pederi su to.. to je baš originalno... Po pitanju neameričkog filma sam znao da “Vals Im Bashir” neće dobiti nagradu, ali sam tipovao na “Der Baader Meinhof Komplex”... Međutim, dobio ga je, po mom mišljenju neočekivano, japanski film “Okuribito” – moram priznati da ga nisam gledao i nemam pojma o čemu se radi. Ne znam da li se samo meni učinilo ali ova dodela je bila dinamičnije, preciznija i konciznija nego sve prethodne. Nije bilo “davljenja”, prenemaganja (ne računam Penelope Cruz), usiljenog humora... Hugh Jackman-u svaka čast na odigranoj ulozi... Mnogo bolje nego u “Australia”-ji. Sledeće godine će sigurno glumiti u “New Zeland”-u... |
|
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 19:18 |
|
Mislim da znam šta je problem sa Clint Eastwood-om.One godine kada je izašao sa dva filma o Ivo Džimi na konferenciji za štampu je izjavio da mu je drago što sada može da se kaže da je i Japanski režiser.Još onda sam rekao da može da dobije sonijevu kameru.neki Japanski auto ili nekog robota ali Oskara nikad.U pravu si Za Grand Torino,sramota što makar nije bio u konkurenciji.Ali me je iznenadilo da Benjamin Button u ovoj konkurenciji ne dobije Oskara za scenario.
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 20:47 |
|
Joj kolega, nemoj to GRAND, molim te
![]()
haha... baš to ![]() Ažurirao darije - 23.Veljaca/Feb.2009 u 20:50 |
|
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 21:21 |
|
Izvini nisam ni primetio da sam omanuo.Dark Knight nije mogao da dobije Oskara za efekte jer su morali da daju nešto Benjamin Button.Gran torino je trenutno na 82 mestu IMDB-a.Seti se godine kada je"The Prestige"i"The Illusionist"bili najgledaniji i verovatno najbolji filmovi(mislim 2006)i bili žestoki na IMDB-u daleko ispred"Queen Elizabeth II"i"The Departed"pa nisu uzeli nijedan"veliki"Oskar.Ali ono što je najgore posle dodele Departed je prešišao sve ostale na IBDM-u.Znači nije problem u ukusima ljudi već u poltronstvu.Posle svi"pronadju skrivenu vrednost nekog filma".Moram nešto da lanem,onaj Indijski film može da se snimi u 2/3 sveta.Mogli su da ga snime u svakoj ciga mali.Za razliku od drugih ja mislim da je priča plitka i da je za Hallimark-ov kanal.
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 21:36 |
|
Potpuno se slažem... Pa još kad sam ga gledao, čini mi se da sam napisao da bi ga i Kusturica isto snimio "ispod mosta".. No, nebitno, neću ga previše kritikovati. OK je filmić, subotnje popodne, kokice, devojka...
A "The Departed" mi ne pominji; to mi je, ja mislim, najomraženiji film... Ne što je loš, nego što JE PUKA KOPIJA!!!! od A do Š!!! I da dobije Oskara - MA DAJ!!!! |
|
|
|
![]() |
|
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 21:46 |
|
Ajde da te još malo nerviram,verovatno ne znaš da je na 49 mestu IMDB-a.Drago mi je što vidim da neko još uvek ima entuzijazma.Ja jesam filmofil ali godine su prošle i uvideo sam da nema pravde ni u osnovnoj školi.Još uvek možemo da čekamo nagradu nezavisnih produkcija.Oni su pošteniji.
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 22:43 |
|
Da. Problem je i u tome što malo ljudi i zna za original: Mou gaan dou (2002) i da je The Departed "ukraden", praktično...
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |