Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Harry Brown (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Harry Brown (2009)

Harry Brown

Harry Brown (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2009

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

103 min

Režija:

Daniel Barber

Scenarij:

Gary Young

Glavne uloge:

Michael Caine
  >  Harry Brown
Claire Hackett
  >  Jean Winters
David Bradley
  >  Leonard Attwell
Marvin Campbell
  >  Stunt Neighbour (as Marvin Stewart-Campbell)
Charlie Creed-Miles
  >  D.S. Terry Hicock
Liam Cunningham
  >  Sid Rourke
Liz Daniels
  >  Kath Brown
Joe Gilgun
  >  Kenny
Iain Glen
  >  S.I. Childs
Sean Harris
  >  Stretch
Emily Mortimer
  >  D.I. Alice Frampton
Lee Oakes
  >  Dean Saunders
Radoslaw Kaim
  >  Doctor
Lauretta Gavin
  >  Neighbour's Wife
Marva Alexander
  >  Nurse #1
Jack O'Connell
  >  Marky
Plan B
  >  Noel Winters
Jamie Downey
  >  Carl

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Harry Brown (2009)
    Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 04:00

http://www.imdb.com/title/tt1289406/

Reditelj: Daniel Barber
Scenarista: Gary Young

Michael Caine         ...     Harry Brown     
Emily Mortimer        ...     D.I. Alice Frampton    
Charlie Creed-Miles  ...     D.S. Terry Hicock    
David Bradley          ...     Leonard Attwell     
Iain Glen                ...     S.I. Childs

In your face! Kako danas odgledah i ono smeće od “Edge of darkness” tako me verovatno još i više oduševio “Harry Brown”.

Michael Caine iako već “penzioner”, poput Clint Eastwood-a u “Gran Torino”-u, itekako može da se uhvati u koštac sa bandama, ovog puta u Londonu. Kvart u kome živi je na lošem glasu, a ilustracije radi to je deo Londona gde majka sa detetom u kolicima strada, samo zato što se našla na putu klošarima, obesnim klincima iz kraja. Međutim, “bagra” i ne sluti da je najveću grešku napravila indirektno se zamerivši baš tom, “penzioneru” sa početka priče, inače bivšem, mnogo puta odlikovanom, marincu Harry Brown-u...

Ko bude gledao film izneće i svoje viđenje ali po mom mišljenju, scena kad Caine kupuje pištolj je ”vrh vrhova”, što bi se danas popularno reklo.

Sjajno režiran, ovaj triler sa velikom količinom drame donosi nam mračan i prilično surov prikaz Londona (ili bar jednog njegovog dela) danas ali opet sa poznatom britanskom odmerenošću i elegancijom. Pored sjajne režije, u filmu je sve na svom mestu, gluma, dijalozi, ponašanje, situacije, muzika...i sve je toliko realno da boli.

Ono što je jako bitno kod ovakvih filmova, jeste da se, kao gledalac, “srodite” sa glavnim likom, da osetite njegov bes, njegovu ljutnju, njegovu patnju i to ne samo kroz puko ređanje slika, već i kroz njegov izraz lica. To je ovde dovedeno do maksimuma. Ustvari nije, izvinjavam se, maksimum bi bio da sam mogao da “uđem” u televizor i pobijem govna. Izvin’te na izrazu.

Jedina zamerka, bar sa moje strane, ide na epilog ali to je već stvar ličnog utiska. Od mene 8.
Na vrh
wolverine View Drop Down
Translator
Translator
sex addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wolverine Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 15:35
uuu super!!!
bash sam chekao ovaj film
rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 16:09
E vala baš,a još mi se više sviđa,što je radnja koliko toliko,slična "Gran Torinu" i fenomenalom Istvudu.

Kad sam počeo da čitam,mislio sam da će film tek da se pojavi,a onda videh 2009 i onda opet videh da se pojavio i da ima da se nadje i planiro sam da ga gledam,oma večeras,ali sam se razočaro,što ga još nema u HD,jer slabo gledam divx,tako da ću se smilovati i sačekati još koji dan.

Darije,svaka čast za ovaj film,nisam uopšte ni čuo za njega.

Ažurirao AcaN - 01.Ožujak/Mar.2010 u 16:10
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 16:18
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

E vala baš,a još mi se više sviđa,što je radnja koliko toliko,slična "Gran Torinu" i fenomenalom Istvudu.

Slična samo u tome što postoji "starac" (bez mora LOL) i ološ. Znači u nekom dalekom smislu su slični, inače mi je ovaj i bolji od "Gran torina"...
Ovde imamo jasno definisan motiv osvete, dok Eastwood ima neke druge porive...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 16:24
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Slična samo u tome što postoji "starac" (bez mora LOL) i ološ. Znači u nekom dalekom smislu su slični, inače mi je ovaj i bolji od "Gran torina"...
Ovde imamo jasno definisan motiv osvete, dok Eastwood ima neke druge porive...

Ok.će da gledamo,pa da se raspišemo Wink
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 16:53
Pogledao, odličan film, iako mi je The Brave One za nijansu bolji...

Ažurirao bubba ho-tep - 01.Ožujak/Mar.2010 u 16:55
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 17:25
Izgleda zanimljivo, svakako ću ga pogledati. Thumbs Up

Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2010 u 18:16
Pogledao, vrlo dobar film, svidio mi se.
Iako već viđeno, dosta dobra i uvjerljiva radnja, zanimljiva i napeta kroz cijeli film, odličan Michael Caine.
Možda fali malo više nasilja i brutalnih scena za ovakvu tematiku, ali sasvim zadovoljavajuće je i ovako.  Clap

Ocjena  7.5(10) .

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2010 u 03:45
Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

Pogledao, odličan film, iako mi je The Brave One za nijansu bolji...
E bas to brate, nekako mi vec vidjeno u The Brave One ili Dead Sentence koji su malo bolji od ovog. Ne znam sto im je trebalo da urade slican film, ali i stari Cain je ovo odlicno odglumio pa eto dajem mu 8/10Big smile
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2010 u 00:32
Strasan film, mracna strana Londona prikazana na nivou kakvom i zasluzuje. Jednostavno ne mozes da prosetas ulicom, a da ti neka budala ne skoci za vrat i ne zabije  noz iz cistog mira, jednostavno pun pogodak.Zgadi mi se kad vidim kakvo nasilje hara po svetskim metropolama i da jednostavno tome niko ne moze stati na put.Glumu da ne spominjem, bas je extra. Cain je odigrao, kako bi se reklo "do ja*a". Muzika je perfektna, sve vreme sam osetio vibracije po sobi i jednostavno nisam mogao da verujem da takav film moze da bude tako "zvucno napumpan".

Sve u svemu, odlican film i odlicno provedenih 100 minuta mog vremena.

Ažurirao AcaNDr - 07.Srpanj/Jul.2010 u 00:34

- Armin van Buuren

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2015 u 00:45
Znači, gledala sam ga sa prekidima 5 puta... Umrla sam od dosade LOL Film pokušava da bude realan, a zapravo je dalekooooooo od toga... Mislim da mi je to najviše smetalo.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.