Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Harry Brown (2009) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | ||
darije ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator ![]() ![]() Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38970 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 04:00 |
|
![]() http://www.imdb.com/title/tt1289406/ Reditelj: Daniel Barber Scenarista: Gary Young Michael Caine ... Harry Brown Emily Mortimer ... D.I. Alice Frampton Charlie Creed-Miles ... D.S. Terry Hicock David Bradley ... Leonard Attwell Iain Glen ... S.I. Childs In your face! Kako danas odgledah i ono smeće od “Edge of darkness” tako me verovatno još i više oduševio “Harry Brown”. Michael Caine iako već “penzioner”, poput Clint Eastwood-a u “Gran Torino”-u, itekako može da se uhvati u koštac sa bandama, ovog puta u Londonu. Kvart u kome živi je na lošem glasu, a ilustracije radi to je deo Londona gde majka sa detetom u kolicima strada, samo zato što se našla na putu klošarima, obesnim klincima iz kraja. Međutim, “bagra” i ne sluti da je najveću grešku napravila indirektno se zamerivši baš tom, “penzioneru” sa početka priče, inače bivšem, mnogo puta odlikovanom, marincu Harry Brown-u... ![]() Ko bude gledao film izneće i svoje viđenje ali po mom mišljenju, scena kad Caine kupuje pištolj je ”vrh vrhova”, što bi se danas popularno reklo. Sjajno režiran, ovaj triler sa velikom količinom drame donosi nam mračan i prilično surov prikaz Londona (ili bar jednog njegovog dela) danas ali opet sa poznatom britanskom odmerenošću i elegancijom. Pored sjajne režije, u filmu je sve na svom mestu, gluma, dijalozi, ponašanje, situacije, muzika...i sve je toliko realno da boli. ![]() Ono što je jako bitno kod ovakvih filmova, jeste da se, kao gledalac, “srodite” sa glavnim likom, da osetite njegov bes, njegovu ljutnju, njegovu patnju i to ne samo kroz puko ređanje slika, već i kroz njegov izraz lica. To je ovde dovedeno do maksimuma. Ustvari nije, izvinjavam se, maksimum bi bio da sam mogao da “uđem” u televizor i pobijem govna. Izvin’te na izrazu. Jedina zamerka, bar sa moje strane, ide na epilog ali to je već stvar ličnog utiska. Od mene 8. |
||
![]() |
||
![]() |
||
wolverine ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() sex addict Pridružen: 30.Listopad/Oct.2006 Status: Offline Points: 215 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
uuu super!!!
bash sam chekao ovaj film |
||
rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude, hardcore is a way of life! |
||
![]() |
||
AcaNDr ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12087 |
|
E vala baš,a još mi se više sviđa,što je radnja koliko toliko,slična "Gran Torinu" i fenomenalom Istvudu.
Kad sam počeo da čitam,mislio sam da će film tek da se pojavi,a onda videh 2009 i onda opet videh da se pojavio i da ima da se nadje i planiro sam da ga gledam,oma večeras,ali sam se razočaro,što ga još nema u HD,jer slabo gledam divx,tako da ću se smilovati i sačekati još koji dan. Darije,svaka čast za ovaj film,nisam uopšte ni čuo za njega. Ažurirao AcaN - 01.Ožujak/Mar.2010 u 16:10 |
||
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
darije ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38970 |
|
Slična samo u tome što postoji "starac" (bez mora ![]() Ovde imamo jasno definisan motiv osvete, dok Eastwood ima neke druge porive... |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12087 |
|
Ok.će da gledamo,pa da se raspišemo ![]() |
||
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
bubba ho-tep ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12363 |
|
Pogledao, odličan film, iako mi je The Brave One za nijansu bolji...
Ažurirao bubba ho-tep - 01.Ožujak/Mar.2010 u 16:55 |
||
![]() |
||
Buki ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
|
Izgleda zanimljivo, svakako ću ga pogledati.
![]() |
||
![]() |
||
Buki ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
|
Pogledao, vrlo dobar film, svidio mi se.
Iako već viđeno, dosta dobra i uvjerljiva radnja, zanimljiva i napeta kroz cijeli film, odličan Michael Caine. Možda fali malo više nasilja i brutalnih scena za ovakvu tematiku, ali sasvim zadovoljavajuće je i ovako. ![]() Ocjena 7.5(10) . |
||
![]() |
||
icemaher ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Strasan film, mracna strana Londona prikazana na nivou kakvom i zasluzuje. Jednostavno ne mozes da prosetas ulicom, a da ti neka budala ne skoci za vrat i ne zabije noz iz cistog mira, jednostavno pun pogodak.Zgadi mi se kad vidim kakvo nasilje hara po svetskim metropolama i da jednostavno tome niko ne moze stati na put.Glumu da ne spominjem, bas je extra. Cain je odigrao, kako bi se reklo "do ja*a". Muzika je perfektna, sve vreme sam osetio vibracije po sobi i jednostavno nisam mogao da verujem da takav film moze da bude tako "zvucno napumpan".
Sve u svemu, odlican film i odlicno provedenih 100 minuta mog vremena. Ažurirao AcaNDr - 07.Srpanj/Jul.2010 u 00:34 |
||
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
CSInvestigator ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11282 |
|
Znači, gledala sam ga sa prekidima 5 puta... Umrla sam od dosade
![]() |
||
![]() ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |