| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Harry and Tonto (1974) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Harry and Tonto (1974)Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2009 u 21:07 |
|
Harry and Tonto (1974)
http://www.imdb.com/title/tt0071598/
Rezija: Paul Mazursky Trajanje: 115 min Art Carney ... Harry Coombes René Enríquez ... Jesús - Deli Manager Herbert Berghof ... Jacob Rivetowski Michael McCleery ... Mugger Avon Long ... Leroy Rashel Novikoff ... Mrs. Rothman Penzioner Hari zivi u drustvu svog macka Tonta u New Yorku Posto je njegova stara kuca predvidena za rusenje, prinuden je da se preseli kod sina i njegove familije na Long Island i tu nastaju problemi... Harry and Tonto (1974), kod nas preveden kao 'Covek i macak' je nominiran za tri oskara, te dobitnik jednog. Art Carney je za ulogu Harrija dobio oskara za glavnu ulogu. Prevod by Gaca62: Harry and Tonto (1974) |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Alreadydead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2016 u 00:30 |
|
Interesantan film, drzi paznju. Dobar scenario, gluma, rezija, sve super. Nije nista posebno, ali vredi pogledati. Ocena: 7/10
|
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2016 u 16:05 |
|
Harry i njegov ništ' koristi mačak Tonto, film Paula Mazurskyog.
Nisam baš nikada bio fan Mazurskyog. Moram isto tako priznati da je ovaj film- Harry and Tonto sasvim solidno ostvarenje. Svojevrstan feelgood filmić o ostarjelom učitelju koji u poznim godinama stjecajem okolnosti ide na road trip, te proživi intezivno razdoblje u smiraj života. Na početku vidimo Harrya u hladnome, neprijateljskom New Yorku, punom lopova, beskrupuloznih kućevlasnika. Kada sruše zgradu gdje je mislio da mirno i smireno živi ( u stvari monotono, jednolično, kao u čekaoni za smrt ), prisiljen je krenuti novim putem. Na kraju sve dobro završi za starca jer proživljava doslovce drugu mladost. Ako kažem da je film univerzalan, te je mogao biti snimljen i prošle godine, neću otkriti toplu vodu. Ima kao i svaki kvalitetniji film svojevrsni Zeitgeist, pokazatelj vremena, epohe, kada se radnja odigrava u real timeu. Ja to volim i cijenim, svidjelo mi se to i ovdje, npr. Ginger i njen put u Colorado, hipi komunu..itd..Ako bih pak ovaj film usporedio sa " Oweom", prvi film prvoga kruga, Owe bi odnio pobjedu jer je nekako sočniji i zanimljiviji. Dakle ocjena ne bi mogla ići više od 6/10. Što nije loše. Ažurirao robin12345 - 17.Prosinac/Dec.2016 u 16:06 |
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2016 u 11:59 |
|
Od početka me je film "prikovao" i držao pažnju. Oduševio me je simpatični dedica pun optimizma i vedrine koji pokušava da se odupre svetu oko sebe, a da ipak ne izgubi svoj unutrašnji svemir iako nije u zavidnoj situaciji. Šteta što druga polovina filma nije zadržala nivo. Malo mi je bilo nabacano i nategnuto kod njegovog putovanja (ona devojčica-devojka, njegov unuk...). Uglavnom, tokom filma nam titraju sve emocije, ima tu humora, satire, sete, poruka... Režiseru ne opraštam što je onako brzo "razdužio" njegovog prijatelja. Njihovi razgovori na klupi su mapetovski razbijali.
Generalno, sasvim ok. a za ljubitelje ovog ženra pun pogodak. Od mene 7,5/10
|
|
|
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2016 u 23:46 |
|
Zanimljiva priča o putešestviju svojeglavog starine. Lepo su svakojake teme provučene kroz scenario, koji je sasvim dobar, mada se slažem sa Kadetonijem da smo se prerano oprostili od matorog Džejkoba, ali je to barem imalo neku poentu u priči. O Karnijevoj glumi ne treba trošiti reči. Tonto isto pokidao.
Kontijev saundtrek adekvatno prati priču. Sve u svemu, sve je to dobro, ali ništa preterano spektakularno. U svakom slučaju film koji vredi pogledati. |
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2016 u 12:50 |
|
Hari i Tonto od mene dobijaju 7/10. Lep, lagan, ritmičan film o životu, starenju i starosti.
Po meni, starina nije svojeglav, naprotiv. On je jednostavno pri kraju i više nema šta da izgubi, a ima ispunjen život iza sebe. |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |